Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti Nakup nepremičnine na Hrvaškem

Nakup nepremičnine na Hrvaškem

Pozdravljeni,

mi lahko svetujete na kaj moram paziti pri nakupu nepremičnine na Hrvaškem? Kateri dokumenti so potrebni oz. zahtevani za nakup počitniškega apartmaja? Katera dovoljenja ali soglasja?
Ali obstaja elektronski vpogled v zemljiško knjigo tako kot v Sloveniji?

Ko bo prišlo do nakupa, bomo seveda najeli odvetnika – mi lahko svetujete katerega?

Hvala.

Pozdravljena,
tudi sama sem kupovala nepremičnino na Hrvaškem in ti lahko iz svojih izkušenj povem sledeče:
– najemi nepremičninskega posrednika na Hrvaškem (priporočam: Štokovec iz Vodnjana – Daniel), ker se oni spoznajo na svoje zakone. Naši odvetniki, ga dostikrat kiksnejo in imaš več dela in neprespanih noči.
– imeti moraš vse papirje svoje in od tistega, ki ti bo nepremičnino prodal, pazi, da bodo na pogodbi pravilno napisani podatki od vas vseh vpletenih, ker zna sodišče zelo zakomplicirati in vračati pogodbe, dokler ni vse do pikice natančno, s tem pa so stroški, gredo živci, …
– tudi na Hrvaškem se da pogledati v zemljiško knjigo (elektronsko), to ti naredi nepremičninski posrednik.

Srečno.

Vidim, da niste dobili nobenega odgovora, ga bom pa napisala vseeno, da ga lahko preberejo še ostali MON-ovci.

Ko smo mi kupovali nepremičnino na HR smo se ravnali isto kot v SLO.
Najeli smo odvetnika na HR, ker oni dobro poznajo svoje zakone in zadeva je stekla. Prav tako moraš pred nakupom pogledati v ZK glede lastnine, …. naj ti bo vodilo naša zakonodaja in postopki za nakup nepremičnine.

lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close