Nakup nepremicnine v Italiji
Imaš cel kup italijanskih nepremičninskih portalov, npr.:
https://www.immobiliare.it/vendita-case/trieste/
Vnesi v google:
immobili trieste (nepremičnine)
case / appartamenti in vendita trieste (hiše/stanovanja)
Če se pelješ iz LJ, je prometno ugodnejša smer proti Trstu (ni zastojev na obalnih cestah).
Veliko majhnih krajev, ni toliko turizma, gneče, cene so bistveno nižje, stroški pa podobni (mogoče je nekaj razlike pri elektriki).
Tudi midva gledava nepremičnine v slovenskem delu, vendar ne v bližini Trsta. Meni osebno je zelo všeč Devin.
Izračun je precej zapleten. Za nepremičnino, ki ni tvoje osnovno bivališče (torej vikend),plačaš precej. Odvisno pa je od katastrskega dobička, občine, tvojih prihodkov, olajšav zaradi otrok itd.
V občini Trst bi tako za 60 kvadratov lahko, odvisno od spremenljivk, plačal tudi 1000 – 1500 evrov letno.
http://www.riscotel.it/calcimu/comuni_0601/calcimu.html
Zanimiv podatek, tega pa res nisem vedela. Jaz na primer, na hrvaškem plačam za stanovanje, veliko 75 m2, 650 kun davka, na odločbi pa piše “porez – kuča za odmor”.
Je pa kar razlika med hrvaško in italijo, kajne?
[/quote]
Ne ne, to se ti sam zdi, saj ves, da je na hrvaskem vse veliko drazje in slovemce sam lupijo
Zanimiv podatek, tega pa res nisem vedela. Jaz na primer, na hrvaškem plačam za stanovanje, veliko 75 m2, 650 kun davka, na odločbi pa piše “porez – kuča za odmor”.
Je pa kar razlika med hrvaško in italijo, kajne?
[/quote]
Zaenkrat je še tako, a razmišljajo o spremembah na tem področju. Bi treba na kako proračun zakrpat v teh kriznih časih.
Lepše je na Opčinah. Bila sem na obisku v hiši ki je stala v hribu na Trstom. Kar je bilo parcele s hiško je bilo zelo simpatično.
Ampak ko stopiš iz parcele je pa vse v hrib, da ne veš kam se boš zvalil. V supergah še gre, v petkah ali fensi čevljih te pa spodnese vsak kamenček na asfaltu. Trgovine in ostala infrastruktura je daleč. Vozi sicer avtobus ampak Slovenci smo navajeni na peš ali s kolesom v trgovino.
Opčine imajo trgovine, tri gostilne, enako klimo in so na ravnem. Imajo tudi nepremičninsko agencijo. Vendar ko sem jaz iskala so bile cene kar zasoljene. Tudi oglasov za manjše hiške nisem videla.
V Devinu kar sem videla, je pa hrib med morjem in mestom. Najboljše je da naredite par izletov in naprej ugotovite kakšna lokacija vam ustreza.
https://www.primorske.si/primorska/pri-sosedih/slovenska-tablica-lahko-v-italiji-drago-stane
kolikor sem se pogovarjala, te to zelo hitro doleti. Italijani imajo še vedno “rajonske policaje”. Ziher te prej kot slej ocenijo, da bivaš v Italiji več kot dovoljen minimum.
Pa tudi ni res, da so za mejo precej cenejša – OK, ja za Slovence v primerjavi s cenami v Slo že, nikakor pa ne za Italijane – S Italija je nepremičninsko seveda najdražja, ker je tudi najbolj ekonomsko razvita – bolj greš južno, ceneje je, več je revščine… Morje in plaže so pa južneje lepše – Samo predelov okoli velikih italijanskih pristanišč se je treba izgoniti. Veliko migrantov iz Afrike…. Vključno že tudi s Trstom.