Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek nakup otroških smuči

nakup otroških smuči

Pozdravljeni, mi lahko prosim pomagate z nasvetom? Otroka (7)-nesmučarja bomo vpisali v nek tedenski tečajček..samo za “osnove” in najem opreme bi nas prišel še enkrat toliko kot tečaj. Pa razmišljam o nakupu vendar ne vem kako dolge smuči naj kupim otroku (skoraj 130cm). Je 100 cm za smuči primerno? Kako je z vezmi..so že naštimane na velikost pancerja ali to sami uredimo, serviser? Hvala. Če ste že dobre volje pa mi prosim svetujte še glede proge: ali v KG obstaja kakšna primerna za otroke začetnike in starše, ki niso smučali že 30 let 🙂 ? Se pravi zelo v easy..
Hvala, lep dan vsem!

Če greste na kako malo večje smučišče, kjer imajo več šol, preveri v vseh, ali imajo skupaj s tečajem možnost izposoje opreme, saj je v takem primeru najem bistveno cenejši.

Hvala, gremo kar v Kg za 1teden. Z možem sva totalna neljubitelja mraza, tudi šport nama ni preveč blizu tako da bova ta teden podarila otrokoma in jima podarila malo smučanja, sankanja, drsanja.. . Sem gledala, zdaj med razprodajami dobimo novo opremo za isto ceno kot bi si jo izposodili za 1teden s tem da lahko to opremo, ki jo kupimo še nekajkrat uporabimo in še prodamo..tako da to se trenutno preračunano splača. Kjer je oprema vključena je tečaj dražji. Sem že preračunala, se ne izplača za dva otroka..zato bi naročila po net-u pa ne vem kakšna je zdaj “moda” glede teh smuči..v mojih časih smučanja je bilo še 10cm več od človekove višine :-). Hvala. Lp

Poglej, če je kje še kak smučarski sejem, ali pa preveri kar v smučarski šoli, če prodajo rabljeno opremo. Otroške stvari se dobijo za mini eure.

Hvala, gremo kar v Kg za 1teden. Z možem sva totalna neljubitelja mraza, tudi šport nama ni preveč blizu tako da bova ta teden podarila otrokoma in jima podarila malo smučanja, sankanja, drsanja.. . Sem gledala, zdaj med razprodajami dobimo novo opremo za isto ceno kot bi si jo izposodili za 1teden s tem da lahko to opremo, ki jo kupimo še nekajkrat uporabimo in še prodamo..tako da to se trenutno preračunano splača. Kjer je oprema vključena je tečaj dražji. Sem že preračunala, se ne izplača za dva otroka..zato bi naročila po net-u pa ne vem kakšna je zdaj “moda” glede teh smuči..v mojih časih smučanja je bilo še 10cm več od človekove višine :-). Hvala. Lp[/quote]

Pri nas je v ceno tečaj vštet komplet opreme; torej smuči z avtomati, palice, pancarji in čelada.
Nisem ravno prepričana, da je smiselno nabaviti vse to za en teden, naslednje leto pa prodati, še posebej, če boste tudi sankali, drsali, torej ne boste opreme uporabljali niti cel teden.

Hvala, gremo kar v Kg za 1teden. Z možem sva totalna neljubitelja mraza, tudi šport nama ni preveč blizu tako da bova ta teden podarila otrokoma in jima podarila malo smučanja, sankanja, drsanja.. . Sem gledala, zdaj med razprodajami dobimo novo opremo za isto ceno kot bi si jo izposodili za 1teden s tem da lahko to opremo, ki jo kupimo še nekajkrat uporabimo in še prodamo..tako da to se trenutno preračunano splača. Kjer je oprema vključena je tečaj dražji. Sem že preračunala, se ne izplača za dva otroka..zato bi naročila po net-u pa ne vem kakšna je zdaj “moda” glede teh smuči..v mojih časih smučanja je bilo še 10cm več od človekove višine :-). Hvala. Lp[/quote]

Pri nas je v ceno tečaj vštet komplet opreme; torej smuči z avtomati, palice, pancarji in čelada.
Nisem ravno prepričana, da je smiselno nabaviti vse to za en teden, naslednje leto pa prodati, še posebej, če boste tudi sankali, drsali, torej ne boste opreme uporabljali niti cel teden.[/quote]

Ja, čelado seveda imata. Drsalke tudi. Smuči z vezmi so 50€, se mi ne zdi veliko pa imamo mir..kadarkoli se še odločimo skočiti na to smuko. Predvidevam, da jih lahko uporabimo tudi naslednje leto.. . Za 1teden izposoje dam (ali pa plačam enotedenski tečaj toliko več) 90 €..za enega. Barca prosim, kje je to pri vas? Je kaj ceneje? Tudi primerno za “začetnike”? Kaj pa drsanje/plavanje..? Hvala! Res nisva zimska in imava od vsakih zimskih do sedaj posebne travme :-). Najhuje mi je bil teden na Rogli..nisem računala, da bo tako zverinsko mrzlo :-).

Če je velik 130 in začetnik, bi bila prava dolžina nekje 110 cm, tudi 100 je še ok za začetek. Jaz jih vedno kupujem tako, da jih ima nekje do brade/ust. Nastavitev okovja, če je že montirano na smučke, pa ni nobena znanost. Imaš vijak ali pa spodaj vzvod, s katerim ga premakneš/prilagodiš čevlju. Nastaviš še trdoto odpenjanja v sili glede na težo otroka z vijakom.
Drugače pa imajo v večini teh večjih trgovin z opremo tudi servis, kjer ti lahko vse zrihtajo še preden odneseš iz trgovine.

Nisem ravno prepričana, da je smiselno nabaviti vse to za en teden, naslednje leto pa prodati, še posebej, če boste tudi sankali, drsali, torej ne boste opreme uporabljali niti cel teden.[/quote]

Ja, čelado seveda imata. Drsalke tudi. Smuči z vezmi so 50€, se mi ne zdi veliko pa imamo mir..kadarkoli se še odločimo skočiti na to smuko. Predvidevam, da jih lahko uporabimo tudi naslednje leto.. . Za 1teden izposoje dam (ali pa plačam enotedenski tečaj toliko več) 90 €..za enega. Barca prosim, kje je to pri vas? Je kaj ceneje? Tudi primerno za “začetnike”? Kaj pa drsanje/plavanje..? Hvala! Res nisva zimska in imava od vsakih zimskih do sedaj posebne travme :-). Najhuje mi je bil teden na Rogli..nisem računala, da bo tako zverinsko mrzlo :-).[/quote]

Tečaji za otroke so na Kopah in na Rimskem vrelcu, nimaš pa kakega drsanja, plavanja, na Rimskem niti nastanitve.
Niti nimam pojma, koliko je zdajle gor mrzlo, pod Kopami v dolini je bilo danes -21.

Predlagam da otrokoma kupiš rabljene smuči – verjetno boš kar dobre in le opraskane dobila že za cca 20 do 40 Eur. Lahko Bolha, še bolje pa kakšna specializirana manjša trgovina z rabljeno robo, predvsem otroško, kjer imajo še servis in ti tudi vse nastavijo.
Ne pozabi imeti s seboj pancarjev, ki daš enega serviserju, pa ti nastavi. Zraven moraš nujno povedati težo otroka in dejstvo da je začetnik – ker se takem vezi blažje nastavijo.

Načeloma se začetnikom priporoča smuči nekje do brade – lahko tudi nekaj manj ali več – kar pač dobiš.

V KG so otroške proge čisto levo (no, vsaj bile so), pa tudi praktično vse proge zelo desno, ob cesti v Planico / Tamar, naprej od snežnega stadiona oz. Podkorena. Vendar pojdite do tja z avtom, ker s smučmi je vmes par strmejših prog.

Hvala vsem! Lp

New Report

Close