Najdi forum

Splash Forum Arhiv Finance in kriptovalute nakup posl.prostora

nakup posl.prostora

Ali imate mogoče kakšne izkušnje z nakupom posl.prostora?
Kot s.p. namreč kupujem poslovni prostor, ki je novogradnja v vili. Na kaj moram najbolj paziti?
Jutri pa imam obhod do bank, da se pozanimam kako je s hipotekarnimi krediti. Kje imate dobro ali slabe izkušnje.
Upam, da boste tako dobri in mi mogoče napisali par besed.

Pozdravljeni!

Pri zbiranju ponudb bodite pozorni predvsem na dodatne pogoje, ki jih banka postavlja za dosego določene obrestne mere.

Pri sami ponudbi pazite na EOM oz. efektivno obrestno mero, ki vam pove dejansko ceno posojlo. Banke imajo pri financiranju pravnih oseb bolj proste roke, saj jih tukaj ne zavezuje Zakon o potrošniških kreditih, ZpotK-1. Predvsem imajo različna merila pri postavljanju dodatnih stroškov kot so str. odobritve, str. vodenja kreditov, itd.

V primeru menjave banke bodite pozorni tudi na spletno bančništvo, ki jo ponujajo oz. njihove tarife.

Pametno pa bi bilo, glede na to, da gre za investicijo pogledati tudi ali lahko za te namene pokoristite kakšne subvencije.

Pri bilančnih rezultatih je banka zelo pozorna na dobiček ki ga prikazujete, višino kapitala v podjetju, višino terjatev in obveznosti.

Zelo je pomembno,da naredite dobro predstavitev na banki, kjer se zanimate za financiranje.Predlagam, da jim pripravite predstavitev podjetja z opisano vizijo, cilji za prihododne poslovanje. Ne pozabite, prvega vtisa ne popravite nikoli…

Lp,

Hvala DenisEla, sem bom vsekakor potrudila, da naredim dobro predstavitev in da bom pozorna na stvari, kateri ste omenili. Ne vem pa, kakšne subvencije bi lahko koristili?

Mislim predvsem na subvencije Slovenskega podjetniškega sklada.

Predlagam, da o tem povprašate na banki.

Lp,

Nakup posl.prostora je tik pred vrati. Za banke smo pripravili poslovno in finančno projekcijo in zdaj samo še upamo, da kredit sploh dobimo in seveda ugoden.
Tokrat pa me zanima. kako je z davkom? Zdaj sem s.p. nezavezanec za ddv, kar pa bom zaradi nakupa postala, torej se mi splača biti že prej. Kakšen je vstopni ddv pri nakupu novozgrajenega posl,prostora namenjen za opravljanje dejavnosti s.p.-ja? Ali ga pri nakupu plačam in kasneje CELEGA dobim nazaj ali samo del? Kam naj se obrnem po to informacijo?
Hvala.

New Report

Close