Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek nakup pralnega stroja

nakup pralnega stroja

Naš pralni stroj se je odločil da ima dovolj.
Sedaj moram kupit novega. Mal sem že gledala po trgovinah, pa je ponudbe toliko, da nimam pojma kaj naj.
Ta star je bil Gorenjev in je delal non stop 11 let – morda kakšno manjše popravilo.
Sedaj pa serviser pravi, da bo popravilo najmanj 300 evrov in je boljš da kupim novega.

Kaj imate ve doma in kako vam dela?

Hvala za mnenja

Vzami Bosch.

Gorenje, imaš 5 let garancije.
Pri izbiri malo poglej, katere programe ti ponuja, kako varčen je, pa na moč centrifuge bodi pozorna.

Cene so načeloma pri vseh prodajalcih enake, poišči, kje imajo kako akcijo – skoraj vedno je kje.

Če potrebuješ prevoz do stanovanja (ne le do hišnih vrat), pa ti to preverjeno nudi le BigBang.

Tudi jaz mal gledam za pralnimi stroji, vsekakor bo pomembno, koliko let garancije ima (sem gledala Beko, imajo 5 let), koliko vrtljajev / minuto ima centrifuga in pa energijski razred bo vsekakor A ali A+. Ker ne rabim velikega bobna, je stroj za 5 kg perila čist dovolj in Beko s temi karakteristikami se dobi za cca. 300 € ali manj,

Jaz sem pa v enem časopisu zasledila, da je v BTC v Lj outlet trgovina z gospodinjskimi aparati, njeno ponudbo si lahko ogledate na odprodaja.si, baje prodajajo starejše modele aparatov, ki pa so tudi do 70{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} cenejši, pa še outlet GA na Celovški cesti 492 v Lj.

Pozanimaj se glede tipa el. motorja (za vrtenje bobna, centrifugo). Eni so inverterski, drugi pa kolektorski. En tip motorja naj bi bil dosti bolj vzdržljiv in tudi tišji, mi je pa žal ušlo iz glave, kateri od teh dveh je tisti boljši, kateri pa slabši.

Pralni stroj kupi ]TUKAJ[/b].
Ne glede na znamko, imajo vsi 5 letno garancijo in potem te briga, če je večkrat pokvarjen – popravilo nič ne stane. Drugje imajo garancije eno ali največ dve leti, potem ja pa vsako popravilo od 100 € naprej in se sploh ne splača.
Kupiš pa lahko tudi na 12 ali več obrokov kar je zelo ugodno. Seveda ti ga pripeljejo na dom in odpeljejo starega.
Jaz vse stvari kupujem že leta pri njih in so najbolj ugodni in to zaradi garancije. Če imaš 5 let garancije, je vseeno, katero znamko vzameš, ker imaš pet let mir s stroški. Po petih letih, ko se prvič pokvari, se bolj splača vzeti spet novega na 12 obrokov in 5 let garancije. Tako imaš vedno dober stroj brez vsakih stroškov.

Sorry, pomotoma napačen link.
Tukaj je pravi:

Tudi na strani mimovrste imajo določeni modeli 5-letno garancijo.

Inverterski so tisti tapravi.

Bosch

BEKO je turški BOSCH – samo v vednost. Je kvalitetena firma.

Oprosti, ampak GA ni prav nič ugoden, sploh pa ne, če vzameš na obroke.

Nakup dodatne garancije stane pa 30 evrov.

Saj sem gledala ceno v Mercatorju – isti stroj tam je npr.499 e, na Ga strani pa je v akciji ravno toliko.
Je res mal težko se odločit.
Hvala za predloge , Bosch mi je tudi všeč.

V GA imajo vsi aparati 5 letno garancijo, kar pa ne velja za isti aparat kupljen v drugi trgovini. 5 let garancije namesto 2 ali 3 – to je velika razlika.

Potreben je nakup pralno sušilnega stroja – kombiniranega… Res prosim za pomoč, ker o strojih žal nimam pojma…

Kriteriji:
– max količina pranja in sušenja 5-6 kg
– čimbolj varčen (odpade razred C)
– čimanjši stroj (polnjenje z vrha)
– cena do 700 evrov (najraje bi dala nekje 500 evrov)

Na spletu našla tega kombiniranega in polnjenje od zgoraj, kaj menite o njem?

http://www.mimovrste.com/artikel/3260001315/pralno-susilni-stroj-gorenje-wtd63111

Pozdravljeni!

Naj vam še jaz opišem svojo izkušnjo glede pralnih strojev Gorenje.
Pred 2 leti, leta 2011, nam je crknil tedanji pralni stroj in smo se odločili za nakup novega pralnega stroja Gorenje Tip: WA62135, ki je imel takrat ceno okgog 500 EUR.

Izkušnje:
– cca. en mesec po nakupu je pričel nenormalno glasno obratovat in poskakovat po pralnici (pride serviser zamenja amortizerje) –> po popravilu OK
– cca 3 mesece za tem prične pralni stroj ponovno glasno robanit (pride serviser prvič odpelje pralni stroj 4 dni brez pralnega stroja) obloži notranjost z gumo –> po popravilu OK
– Čez priblizno 6 mesecev preneha z delovanjem (pride serviser zamenja celotno elektroniko)
– Čez kako leto prične stroj ponovno glasno delat (pride serviser, ga odpelje zamenja pralno grupo oziroma boben)
– Pred dvemi meseci ponovno poskakovanje po pralnici (pride serviser menja amortizerje)

In danes Junija 2013 ponovno klic na servis, ker sedaj pa pralni stroj ne toči vode …

Skratka: Gorenje, “you will never see me agen”

New Report

Close