Nakup pralnega stroja, dostava, montaža
Pozdravljeni,
je mogoče kdo pred kratkim kupoval pralni stroj in mi zna svetovati pri nakupu? Rada bi dostavo na dom, odvoz starega in po možnosti še priklop, sicer ni komplicirano, ampak je treba baje neke zaščite iz stroja odstraniti. Mogoče bi to lahko tudi sama, no. Odtok imam direktno v korito, v elektriko pa že sama vtaknem:)
Torej dostava in odvoz starega, kje to nudijo? In kakšen pralni stroj izbrati, če hočem, da mi dobro splaknjuje? In kje dobim največ za svoj denar, glede na to, da imam Mercatorjevo Piko, …?
Hvala za vsak nasvet in lep dan vsem
Verjetno v vseh takih trgovinah, zagotovo pa v Big bangu in Harvey Normanu nudijo te storitve.
Strojev pa je veliko, tako da to si malo poguglaj in povprašaj tudi v trgovini glede vsega kar te zanima, seveda odvisno od tega koliko prodajalec pozna izdelke, ki jih prodaja.
Merkatorjeva pika pa je le v merkurju, kjer pa z neodzivnostjo/lenobo za delo prodajalke nisem bila zadovoljna zato svojega denarja tam nisem pustila.
Mercator tehnika ponuja vse to. Na spodnjem linku klikni na “Dostava”, tam vse piše
Verjetno v vseh takih trgovinah, zagotovo pa v Big bangu in Harvey Normanu nudijo te storitve.
Strojev pa je veliko, tako da to si malo poguglaj in povprašaj tudi v trgovini glede vsega kar te zanima, seveda odvisno od tega koliko prodajalec pozna izdelke, ki jih prodaja.
Merkatorjeva pika pa je le v merkurju, kjer pa z neodzivnostjo/lenobo za delo prodajalke nisem bila zadovoljna zato svojega denarja tam nisem pustila.
[/quote]
M tehnika ne merkur, prodajalka pa v merkurju.. preveč mjev na kupu hehe…
Bemti, babe nesposobne. Naročiš, plačaš po spletu, pridejo, pripeljejo in odpeljejo starega. Kje vidiš problem? Kupili Indesit, pralno sušilni, bo delal enih 5 let ( tolk ima garancije) potem bo pa enako crknil, kot tisti za jurja ali več. Sosed ti pomaga odmontirat stroj, ga postavite na mestu starega in ga priklopite enako. Pa kje imate problem? Dva dni pa vse urejeno, en dan za naročilo in plačilo, naslednji dan za dostavo in priklop. Pa odvoz seveda.
[/quote]
Hvala. Kje so potem te lene prodajalke, v Mercatorju ali v Merkurju?:)
Bemti, babe nesposobne. Naročiš, plačaš po spletu, pridejo, pripeljejo in odpeljejo starega. Kje vidiš problem? Kupili Indesit, pralno sušilni, bo delal enih 5 let ( tolk ima garancije) potem bo pa enako crknil, kot tisti za jurja ali več. Sosed ti pomaga odmontirat stroj, ga postavite na mestu starega in ga priklopite enako. Pa kje imate problem? Dva dni pa vse urejeno, en dan za naročilo in plačilo, naslednji dan za dostavo in priklop. Pa odvoz seveda.
[/quote]
Hvala za prijaznost:) Soseda nimam. Kje pa si to naročil, če bi bil tako prijazen in zaupal še to? Sedanji pralni stroj dela že 30 let, tako da za novega upam, da bo vsaj kakih 10 …
[/quote]
Meni tudi ni jasno, da dandanašnji, ko imaš vse na spletu, pride nekdo spraševat na nek forum, kje kupit pralni stroj. Na ceneje.si primerjaš cene, lahko pa preverjaš po štacunah Mercator tehnika, Bigbang, Merkur, Harvey Norman, Gorenje, GA gospodinjski aparati, Mimovrste, Enaa … in še in še. Povsod imaš tudi navedeno, če je možnost odvoza starega stroja. Za zaščito odstranit dobiš pa poleg stroja navodila.
Kupila stroj pred pol leta v Harveyu. Tam urediš vse – odklop in odvoz starega stroja, dostavo novega + montažo novega, za kar posebej pride monter (kako uro po dostavi, recimo). Vse bp, teče kot ura. In ni nekaj posebej drago. Sem ziher, da to nudijo vse trgovine, tako da ne kompliciraj in se odpravi do najbližje ter tam vse uredi. Meni je nakup vzel dobre pol ure, za dostavo in vse ostalo te pa potem tako pokličejo in se vse zmeniš. Poteka brez težav, kot namazano.
Meni tudi ni jasno, da dandanašnji, ko imaš vse na spletu, pride nekdo spraševat na nek forum, kje kupit pralni stroj. Na ceneje.si primerjaš cene, lahko pa preverjaš po štacunah Mercator tehnika, Bigbang, Merkur, Harvey Norman, Gorenje, GA gospodinjski aparati, Mimovrste, Enaa … in še in še. Povsod imaš tudi navedeno, če je možnost odvoza starega stroja. Za zaščito odstranit dobiš pa poleg stroja navodila.
[/quote]
Meni pa ni jasno, zakaj ste nekateri nesramni prez potrebe, predvsem pa brez osnove. Sem sedaj gledala na spetni trgovini M tehnika in preko spleta ne morem naročiti, da mi star stroj odpeljejo. Te storitve so na voljo samo ob nakupu v maloprodajnih trgovinah Mercator. Prav tako na Mimovrste, nikjer ni omenjena nobena možnost dostave, montaže, odvoza starega aparata. Samo dostava do vrat.
Tako da ne napadat in žalit brez potrebe. Sem lepo vprašala, če je kdo morda pred kratkim kupoval, da zna sveže nasvete dat.
Hvala ti. Do Harvey Normana imam 40 minut vožnje v eno smer. Do Mercatorja 30 minut, ampak v drugo smer. Nismo vsi v mestnih središčih:) Ampak, očitno bo treba, ker preko spleta to ne gre, pa če se nekateri od žaljenja na glavo postavijo.
[/quote]
Morda pa bi šlo po telefonu? Pokličeš trgovino, se pogovoriš, morda dogovoriš?
Ali pa, če težko govoriš, komunikacija po e-mailu!? Danes je res ogromno opcij, osebni kontakt pač ena od njih,
Hvala ti. Do Harvey Normana imam 40 minut vožnje v eno smer. Do Mercatorja 30 minut, ampak v drugo smer. Nismo vsi v mestnih središčih:) Ampak, očitno bo treba, ker preko spleta to ne gre, pa če se nekateri od žaljenja na glavo postavijo.
[/quote]
Tudi jaz nisem v bližini trgovin pa še lastnega prevoza nimam, za stroj sem si pa pač našla družbo, vzela čas in se šla vse zmenit.
ker novi so zanič, imajo kratko življenjsko dobi in vsi imajo elektronske programatorje, neprijazne za uporabnika, z bistveno manj opcij pranja, predvsem glede temperatur. Dolgo perejo z malo vode zaradi okoljskih predpisov. Funkcija predpranje sicer obstaja, samo belo perilo se mi ne opere tako lepo belo kot vcasih, ko sem imela star stroj. In vsi novi stroji so za tekoče praške.
Opravljam vsa hišna popravila servise vzdrževanja. Če kdaj kaj rabite pišite na.
Meni pa ni jasno, zakaj ste nekateri nesramni prez potrebe, predvsem pa brez osnove. Sem sedaj gledala na spetni trgovini M tehnika in preko spleta ne morem naročiti, da mi star stroj odpeljejo. Te storitve so na voljo samo ob nakupu v maloprodajnih trgovinah Mercator. Prav tako na Mimovrste, nikjer ni omenjena nobena možnost dostave, montaže, odvoza starega aparata. Samo dostava do vrat.
Tako da ne napadat in žalit brez potrebe. Sem lepo vprašala, če je kdo morda pred kratkim kupoval, da zna sveže nasvete dat.
[/quote]
A bejž no bejž, spet ste nesposobne. Na isti spletni strani M tehnike vse piše o dostavi, dovozu in odvozu. Montažo pa ti je ponudil nekdo na tej strani. Če ni šlo za vajino skupno akcijo, je treba tudi iskanje obvladat in še kaj več kot samo eno stran kliknit. Sicer pa, če ti je stroj crknil po 30 letih je sedaj čas, da začneš na roke prat. Pri tvojih letih se to več kot spodobi.
A bejž no bejž, spet ste nesposobne. Na isti spletni strani M tehnike vse piše o dostavi, dovozu in odvozu. Montažo pa ti je ponudil nekdo na tej strani. Če ni šlo za vajino skupno akcijo, je treba tudi iskanje obvladat in še kaj več kot samo eno stran kliknit. Sicer pa, če ti je stroj crknil po 30 letih je sedaj čas, da začneš na roke prat. Pri tvojih letih se to več kot spodobi.
[/quote]
Ne znaš brat, očitno. Znaš samo žalit. Vse piše o dostavi, odvozu, vendar pri nakupu v fizični trgovini, ne pa v spletni. Bo šlo?