Nakup prenosne klime. Pomoc prosim
Jaz bi tudi prenosno klimo, ker se mi ne da ukvarjat z majstri pa vrtat po stanovanju zarad par tednov vročine letno. Ampak kjerkoli sem kaj brala o tem, je mnenje večine, da je to stran vržen denar, da ni pravega efekta in da je bolje nabavit klasično klimo z zunanjo enoto.
Bi bila pa zelo vesela kakšnega pozitivnega komentarja za prenosno klimo.
Če poenostavljeno napišemo, klima “prime” vročino v prostoru in jo “nese” ven. In za to je potrebna taka ali drugačna cev. Pri stacionarnih klimah so to tanjše cevi kjer se toplota pretaka v tekočini, pri prenosnih pa navadno širše kjer se toplota prenaša v plinastem stanju (zrak).
Tako da brez take ali drugačne cevi žal ne gre.
Imam klasično klimo z zunanjo enoto, ki jo uporabljam tako za hlajenje kot ogrevanje ( prehodnih mesecih mi to prav pride).
Za prenosno se nisem odločila, ker bi morala stalno preverjati posodo z vodo ali pa zaradi cevi za vodo imeti stalno malo odprto okno.
Nekako tako so mi leta nazaj razložili in mi je bilo preveč kompliciranja.
zakaj pa ne kupiš klime brez zunanje enote? 2 lukni v steno, in samo notranja enota in to je to…cena okrog tisočaka, notranja enota malce boplj debelušna, manufaktor olimpia splendoid…dobiš tudi pri nas
prensosne brez tiste cevi jih praktično ni, razen, če nima zunanje enote, samo to je že bolj eksotika, spet smo pri olimipi splendid
Jas sem danes kupila tole :https://flipbook.sparslovenija.si/morje-2018
Dovolj imam “mojstrov” ki vsak samo svojega k….hvali!
Še ne vem kako bom zmontirala, ampak BOM!!!
Je na zadnji strani kataloga. sem klicala na gorenje za tehnične podatke, poslali po mejlu takoj ko so našli (našli pa niso zato, ker je spremenjeno ime zaradi skupne akcije s šparom) nakar ugotovim, da je to v bistvu ta klima, ker imata do potankosti enake tehnične lastnosti: https://www.gorenje.si/izdelki/ogrevanje-hlajenje-in-ventilacija/klimatske-naprave/modeli/stenske-inverterske/set-klima-rea-35/10045620
Sedaj se učim kako to zmontirat. Če ima kdo kak pameten nasvet se že v naprej zahvaljujem!
Je na zadnji strani kataloga. sem klicala na gorenje za tehnične podatke, poslali po mejlu takoj ko so našli (našli pa niso zato, ker je spremenjeno ime zaradi skupne akcije s šparom) nakar ugotovim, da je to v bistvu ta klima, ker imata do potankosti enake tehnične lastnosti: https://www.gorenje.si/izdelki/ogrevanje-hlajenje-in-ventilacija/klimatske-naprave/modeli/stenske-inverterske/set-klima-rea-35/10045620
Sedaj se učim kako to zmontirat. Če ima kdo kak pameten nasvet se že v naprej zahvaljujem!
[/quote]
mimogrede to ni gorenje, bo kar midea
ker Gorenje klim nikoli in delalo in jih ne dela in so kupljen program. Midea kot taka dela za sebe, svoje znamke, dela pa tudi za druge kot npr gorenje. ti pač pri njej kupujejo in dajo svoj timbr gor.
kako veš čigava je? ja po obliki notranje enote, po obliki telekomande, po funkcijah itd…
tud tvojo klimo sm najdu (notranja enota + telekomanda (tj klima) je od midee, zunanja pa ni ravno njena, je bolj podobna aristonovim zunanjim enota. Ja tud midea pa ariston sodelujeta, pa so lahk tle kaj načarali.
U glavnm te klime (tvoje), ki sm jo najdu se ne dela več, tako da gre za čiščenje zalog.
uporaba prenosne klime je smiselna recimo v najetem stanovanju, kjer je lastnik idiot, ki ne želi investirat v normalno klimo.
V lastniškem stanovanju se klimo enkrat zmontira in je mir naslednjih 20 let, ko hladi in greje.
pri prenosni klimi je res problematična tista cev premera tam 8 do 10 cm za odvod vročega vlažnega zraka.
Pri uporabi te klime je najbolj smiselno, da se jo postavi ob kaki zunanji steni, oknu itd, da je razdalja do zunanjosti čim krajša. Glede na predviden čas uporabe, (nekaj let ali samo za silo) je mogoče smiselno tudi zvrtat luknjo v zid in skoznjo napeljat odvor zraka, nekateri to odprtino naredijo kar na steklu kakega manjšega okna itd….na ta način je potem stanovanje zaprto in učinkovitost klime veliko boljša, kot ob priprtem oknu, balkonskih vratih itd…
Nekateri uporabijo tudi možnost, da tisto režo na vratih ali oknu, takrat ko uporabljajo klimo, zatesnijo s kakim stiroporom in lepilnim trakom ( taka mkgajver varianta).
So pa te klime manj učinkovite od split sistemov, ker imajo kompresor, kondenzator in uparjalnik v isti enoti, to pa pomeni predvsem tudi več hrupa.
ko enkrat nabaviš tako klimo je pa prednost, da jo lahko uporabljaš tudi v drugih prostorih, na dopustu, v kampu….
ker Gorenje klim nikoli in delalo in jih ne dela in so kupljen program. Midea kot taka dela za sebe, svoje znamke, dela pa tudi za druge kot npr gorenje. ti pač pri njej kupujejo in dajo svoj timbr gor.
kako veš čigava je? ja po obliki notranje enote, po obliki telekomande, po funkcijah itd…
tud tvojo klimo sm najdu (notranja enota + telekomanda (tj klima) je od midee, zunanja pa ni ravno njena, je bolj podobna aristonovim zunanjim enota. Ja tud midea pa ariston sodelujeta, pa so lahk tle kaj načarali.
U glavnm te klime (tvoje), ki sm jo najdu se ne dela več, tako da gre za čiščenje zalog.
[/quote]
Prosim te, če mi lahko poiščeš kaj bolj kvalitetnega/pametnejšega z enakimi lastnostmi za isto ceno. Bi to v 7.dneh vrnila, kakor imam po zakonu možnost. Hvala!
Prosim te, če mi lahko poiščeš kaj bolj kvalitetnega/pametnejšega z enakimi lastnostmi za isto ceno. Bi to v 7.dneh vrnila, kakor imam po zakonu možnost. Hvala!
[/quote]
https://www.mimovrste.com/stenske-klimatske-naprave/panasonic-stenska-klimatska-naprava-cscu-te35tke
ta je po mojem okej za hlajenje, za gretje (do katere temp deluje) ni podatka. Če jo misliš laufat sred zime, je te zadeve dobro vedeti
ta je super, samo ta nima vključene zunanje enote, oz vsaj jaz je nisem zasledil. Jaz bi n amimovrste vprašal kako j ez zunanjo enoto pri tej klimi, koliko stane itd… tud če skeširaš stotak,2 več je vsaj v tem primeru vredno, ker so karakteristike zakon
ta je bolj basic opcija, je pa cenovno okej pa še za montažo se lahk spogajaš
https://www.enaa.com/oddelki/mojDom/izd_2513_1805730zm_klima_z_montazo_daikin_bop_ftxb35c
to je tud ena izmed več kot okej opcij
malo preglej če te bo še kaj mučlo me citiraj da vidim to pod obvestili, da se ti lahk oglasm
https://www.mimovrste.com/stenske-klimatske-naprave/panasonic-stenska-klimatska-naprava-cscu-te35tke
ta je po mojem okej za hlajenje, za gretje (do katere temp deluje) ni podatka. Če jo misliš laufat sred zime, je te zadeve dobro vedeti
ta je super, samo ta nima vključene zunanje enote, oz vsaj jaz je nisem zasledil. Jaz bi n amimovrste vprašal kako j ez zunanjo enoto pri tej klimi, koliko stane itd… tud če skeširaš stotak,2 več je vsaj v tem primeru vredno, ker so karakteristike zakon
ta je bolj basic opcija, je pa cenovno okej pa še za montažo se lahk spogajaš
https://www.enaa.com/oddelki/mojDom/izd_2513_1805730zm_klima_z_montazo_daikin_bop_ftxb35c
to je tud ena izmed več kot okej opcij
malo preglej če te bo še kaj mučlo me citiraj da vidim to pod obvestili, da se ti lahk oglasm
[/quote]
Če bereš, ima tista na mimovrste v opisu tudi dimenzije zunanje enote …
Če bereš, ima tista na mimovrste v opisu tudi dimenzije zunanje enote …
[/quote]
opis že, vprašanje pa je čej eneota vključena v ceno. Včasih ko si kupil klimo si kupil zunanjo in notranjo enoto za oboje je bla skupna cena, sedaj pa se računa vsaka posebej oz mora biti navedeno da gre za split sistem, torej notranja + zunanja enota