Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek nakup pri kitajcih temu, KAKŠEN JE CARINSKI POSTOPEK

nakup pri kitajcih temu, KAKŠEN JE CARINSKI POSTOPEK

Predvsem me zanima, kdor kupuje tam ve, da imajo raznorazne akcije, jaz sme kupila eno zadevo v 90 procentnem scontu kar pomeni, da sme plačala namesto 600 evrov zgolj 35 evrov, preko pal sistema. Kot je razbrati iz trackinga piše custom cleared, ne piše pa da je bila pošiljka oddana naprej k kurirju to je pošta slovenije. Kar pomeni, da ali bom sedaj dobila pismo, da moram prej plačati carino in stroške spostopka PREDNO bo dano to kurirju alikako. In kar me najbolj zanima je to, ali imajo pravico reči ej punca tole pa ni realna cena, boš kar plačala carino od 600 evrov, nas nič ne briga kok si ti plačala kitajcem.

Ne skrbi, pride iz skladišča v EU- Ni carine.

ni carine, prav tako na sheinu ne, ker prde vse iz evrope

No ja, namest šesto pri kitajcih? Tam v tediju pol dobiš za pet centov ali dva, kaj bi pol res dajal šesto z evri, pa še za carino, da ta firma ma sploh kaj za več stojev 😅☺️☺️☺️ Pojdi v tedija peš. Bi ti rekla poleti, ko je boljši zastonj še zrak. Ta temu je isto kot ala manzara, ivet, nizje cene ipd..Samo enkrat sem pri slednjem, sem skoraj predčasno vrnila. 😅😅😅 Ampak no avtorica, a si na Temu kupila bajto, da te bodo ekstra carinili? 😆😂🙃😅☺️☺️☺️ Al zato, ker dostavne med vikendi ne delajo?

Odgovor na objavo uporabnika
jeannie, 09.11.2024 ob 22:43

ni carine, prav tako na sheinu ne, ker prde vse iz evrope

hvala za odgovore, a ste sigurni v to, zakaj pa pol na trackingu piše, da se čaka letalo do brnika recimo, kako letalo, če je iz skladišča v evropi.

Kolikor vem Temu nima skladišča v Evropi.

Vse stvari prihajajo iz južne Kitajske, iz mesta Guangzhou.

Se bo pa zakonodaja zelo kmalu spremenila in poostrila. Tudi zato, ker prodajajo artikle brez EU oznake CE.

In te izdelke je začel prodajati celo Amazon…

avtorica ne verjemi teh neukim zabitim slovenskim bedakom. večina stvari pride iz skladišča iz kitajske, imajo tudi sicer nekaj malega v evropi lokalna skladišča. če hočeš točno izvedeti od kje pride tvoja roba pač kontaktiraš temu on line pomoč in vprašaš iz kje zadeva prihaja. lahko greš tudi na temu app in bom napisal odgovor v angleščini

You can check the origin store of your items on the Temu app. Then, you can follow the store and purchase its top-rated items. Items tagged with “Local warehouse” are likely to arrive faster. They are shipped from your country/region or from nearby countries/regions.

Jao ej, a zdej smo ze kar ‘slovenski bedaki’. Na temuju in sheinu narocam ze LETA in nikoli nisem placala carine.
oni iz kitajske posljejo v evropsko skladisce in potem k tebi, zato da se izognejo carinjenju (na ta nacin pac obdrzijo stranke, sicer noben ne bi hotel tam kupovati)

zdaj se pa umirite s tem faking zaljenjem nonstop na tem ogabnem forumu, sploh ne vem zakaj probam tuki komurkoli kaj pomagat

Realna, 10.11.2024 ob 09:01

Jao ej, a zdej smo ze kar ‘slovenski bedaki’. Na temuju in sheinu narocam ze LETA in nikoli nisem placala carine.
oni iz kitajske posljejo v evropsko skladisce in potem k tebi, zato da se izognejo carinjenju (na ta nacin pac obdrzijo stranke, sicer noben ne bi hotel tam kupovati)

zdaj se pa umirite s tem faking zaljenjem nonstop na tem ogabnem forumu, sploh ne vem zakaj probam tuki komurkoli kaj pomagat

Je tako. Na Madžarskem čez napopajo nalepko, da je poslano iz Madžarske in to je to.

So pa začeli Nemci pizdit, tist Olaf, da bo treba temu naredit konec.

Meni so z Aliexpressa 2x carinili. Zgleda random. Enkrat baterije za filat, enkrat neke fejk lego kocke. Ni bil nek hud znesek carine, je bilo pa toliko skoraj kot naročen izdelek; sem plačal, al pa še enkrat naročit pa čakat 1 mesec.

Zgleda random odpirajo kontejnerje vsake tolko? Ker ni povezano z vrednostjo izdelka.

A ni neka zgornja meja računa 150,00 €, do katere ne plačaš carine?

Mici007, 10.11.2024 ob 18:05

A ni neka zgornja meja računa 150,00 €, do katere ne plačaš carine?

Seveda je in “random” nabija bedarije. Obračunajo samo davek.

In pri aliexpresu je enako kot pri temu. Pošiljka! se pošlje v eu skladišče kot je ze zgoraj napisano in od tam z novo nalepko dalje. Tako da dajatev ni.

New Report

Close