nakup prve nepremičnine
foter ima prav, 23.02.2023 ob 18:23
Zgoraj ti ena predlaga Celje. Tam imaš kar nekaj šans za službo. Malce ven iz Celja, v smer Laškega recimo, so pa cene nepremičnin dosti nižje pa je skoraj predmestje Celja.
Iz Celja je eno uro do Lj, iz Postojne pa 35 min.
??? Cene pa tam tam.
Živjo! Tukaj avtor prvega prispevka (poskrolaj za začetek teme).
Da ne bo kakšnega nesporazuma, nepremičnino kupujem s 50% lastnih prihrankov in 50% kredita (tak je plan). Če bo kateri od staršev pristavil ali posodil kakšen evro, je to super novica, od nikogar pa ne pričakujem, da mi bo karkoli kupil. Govora je samo o nasvetu “se splača ali se ne splača”.
Ne vem, kje ste prebrali, da bi mi foter kaj kupil. Omenil sem samo, da je izpostavil, da na mojem mestu, ne bi šel v garsonjero (se mu zdi premajhna), sploh pa ne za tako ceno. Pač pričakuje, da bodo cene enkrat padle. Mogoče bodo, ampak ne morem biti še 20 let v najemu, ker tu ni računice.
iz kje si pa ti padu, 23.02.2023 ob 12:32
Prima242, 23.02.2023 ob 12:28
Tole pojdi raje pogledat, pa malo probaj znižat. Oče ima prav. Pa bolj mrzlo je v Postoojni.
https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/jarse-stanovanje_6539005/
https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/lj-bezigrad-stanovanje_6538878/
Prvo stanovanje je v polkleti večstanovanjske stavbe. Moraš bit res fuknjen v glavo, da daš za to 107k.
Drugo stanovanje je 19m2 in ima kopalnico na hodniku. Znate brati oglase??
Obe stanovanji sta navaden šit. Eno v kleti, drugo v bloku brez lifta. V starih blokih z vprašljivo protipotresno varnostjo.
najemnik313, 23.02.2023 ob 20:22
Živjo! Tukaj avtor prvega prispevka (poskrolaj za začetek teme).
Da ne bo kakšnega nesporazuma, nepremičnino kupujem s 50% lastnih prihrankov in 50% kredita (tak je plan). Če bo kateri od staršev pristavil ali posodil kakšen evro, je to super novica, od nikogar pa ne pričakujem, da mi bo karkoli kupil. Govora je samo o nasvetu “se splača ali se ne splača”.
Ne vem, kje ste prebrali, da bi mi foter kaj kupil. Omenil sem samo, da je izpostavil, da na mojem mestu, ne bi šel v garsonjero (se mu zdi premajhna), sploh pa ne za tako ceno. Pač pričakuje, da bodo cene enkrat padle. Mogoče bodo, ampak ne morem biti še 20 let v najemu, ker tu ni računice.
Cene v Ljubljani ne bodo padle, mogoče za kakšno leto dni, potem pa spet gor. To je kot čakat na loto dobitek. Če nameravaš delat in živet v Ljubljani kupuj v Ljubljani. Vožnja ob konicah je prav mučna že malo izven Lj.
Garsonjero boš najlažje prodal ali oddal. Če si pripravljen odšteti 80 tisoč dodaj še 20 tisoč, neko majhno garsonjero boš že dobil. Samo ne kupovat v večstanovanjskih hišah ali v kleteh ali hudo starih stanovanj.