Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Nakup rabljenega avta v Avstriji ?

Nakup rabljenega avta v Avstriji ?

Morda kdo ve, kak je postopek potem tam in pri nas, če bi npr. kupil rabljen avto v Avstriji? Da bi ga registriral, zavaroval v Sloveniji? Hvala za odgovore.

kupiš, pripelješ lahko sam seveda s carinsko tablico ali pa na avtovleki, plačaš DMV , greš na Tehnični pregled po homologacijo , narediš tehničnega in ga registriraš , mislim pa, da je omejeno s letnikom oziroma s nekim euro 2,3,4,5,6. ne vem točno od katerega dalje ni težav .

Omejeno z letnikom? Katerim, kje ta podatek lahko dobim? Kam naj pokličem, da mi povedo?

tukaj preglej kakšni so pogoji za uvoz avtomobila :

https://www.google.si/webhp?sourceid=chrome-instant&rlz=1C1EODB_enSI563SI569&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#q=uvoz{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}20rabljenega{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}20vozila{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}20iz{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}20avstrije

Hvala, dobri človek.

Avstrija je najslabši trg za rabljene avtomobile.pr njih so še drvarnice predrage.tam se ne kupuje stari avto.najbolje ti ga je kupit v sloveniji ampak ne od slovenskih lastnikov temveč od avtohiše,ki uvaža rabljene iz italije al pa nemčije.sicer na njihovem trgu niso lih poceni sam avtohiše prpeljejo k nam avte,ki jih v omenjenih državah prodajajo lizing podjetja zaradi neplačil obrokov.in ti avti so čisto ok.voženi po dobrih cestah pa brez mučke.avtohiše imajo strokovni kader,ki se posveti nabavi dobrih avtov.sem preizkusil to.

Napiši še v kateri nategunski organizaciji delaš….. strokovni kader ?”””” ne me basat

No, brez razburjenja, tudi mi smo tako kupili avto. Prek posredništva v Sloveniji, uvoz iz tujine. Avto je bil star dve leti, kot solza in ga še danes vozimo. Vse je bilo do pikice, kot so rekli. Žal posredništvo ne posluje več. Niso vse avtohiše šit od šita.

Seveda se tak kupuje.ne more vsak it v tujino in kupit avto.ponavadi so vsi modeli v nemčiji dražji kot pri nas.edino izkušeni ljudje znajo najti prave avte.in kaj je narobe,če za svoj trud zasluži nekaj sto eur.
Itak jih laik,ki kupuje avto zagoni potem za popravila.raje,dam švercarju kak evro ,kot pa da delam celo znanost z nakupom starine.če nisi na tekočem potem je škoda vsakega truda.

@sedicivalvole:

V teoriji imaš prav…v praksi žal ne…iz prve rok poznam delo avto hiš in v njih delajo največji nateguni – lahko jih primerjaš z prodajalci življenskih zavarovanj ali pa vzejemnih skladov…

Vse te branže poznam do potankosti IN res bi rad, da bi me katera AH prepričala v nasprotno. Marža pri cenejših avtomobilh je cca. 2000 sur in OKEJ ni problem, da jim dam toliko zaslužiti, ampak če bi vsaj dobil kvalitetno robo.

Edino ne poznam – PREMIUM SELECTION…cene pri njih so kar visoke – Mercedes, BMW, ampak avti to verjetno okej…

Tole tudi pod razno ni res, uradni zastopniki avtomobilskih znamk ravno tako prodajajo rabljene avtomobile drugih znamk in marže na te avtomobile so daleč od tvoje trditve, na cenejše se da max 500€ na dražje pa 1000 do max 1500 pa še to mora biti res drag avto in odlično ohranjen z garancijo, velikokrat se marža spusti na minimalni dobiček zgolj 100€ , ker cilj je avto prodati in ne držati na zalogi zaradi previsoke cene .

Sin je kupil pri eni avtohiši leto pa pol starega passata ,ki so ga uvozili iz italije.imel je isto ceno kot enaki modeli v slo.avto je bil kot nov.nič štrihano.izredno dobro stanje.ko je gledal po tujih oglasih so bili tovrstni avti kar nekaj dražji.oni mu niso to povedali ampak je izvedel na carini ,ko mu je polcaj na hr rekel,da je njegov avto bil nekje zaplenjen.kar je bilo razvidno iz rač po številki šasije.in ne verjamem,da so v tej avtohiši zaslužili 2 jurja.mogoče kakšnih 500.če bi jaz šel po podoben avto bi kupil verjetno slabšega in bi bil dražji.
Saj vem,da avtohiše nategujejo ampak mi navadni ljudje nismo navajeni tega dela,in ne bo efekta .

New Report

Close