Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računovodstvo Nakup računalnika iz Avstrije in samo obdavčitev

Nakup računalnika iz Avstrije in samo obdavčitev

Sem ddv zavezanec in kupujem računalnik preko spleta iz Avstrije. Ena možnost je ta, da je DDV na računu (če se ne znam zmenit s trgovcem da izda račun brez ddv, ker sem pravna oseba). Če prav razumem, lahko vlogo za povračilo tega DDV-ja lahko odam šele, če je DDV v 1 letu presegel 400€.

Če se uspem zmenit, da trgovec naredi račun brez DDV z ustrezno klavzulo, naredim v Sloveniji samo obdavčitev. A se mi ta ddv upošteva kot vstopni ddv, na enak način kot če bi v Sloveniji kupil izdelek z ddv? A je sploh potrebna samo obdavčitev, če sem DDV zavezanec?

Hvala

Nekateri trgovci v drugih državah EU neradi prodajajo blago brez njihovega DDV-ja, če nimajo dokazila, da blago prodajo drugemu DDV zavezancu, ki bo blago uporabljal v svoji državi. Zato predlagam, da si z VIES-a[/url] natisnete potrdilo, da ste res v DDV sistemu, in jim ga pošljete kot dokazilo. Običajno to pomaga.

Če dobite račun iz Avstrije brez njihovega DDV-ja, naredite pri nas samoobdavčitev – obračunate DDV in hkrati odbijate vstopni DDV (če ste tipični DDV zavezanec, in ne atipični). Samoobdavčitev je obvezna, sicer bi morali plačati DDV.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close