nakup računalnika -nujna pomoč
Pozdravljeni
lepo prosim tiste, ki se spoznate na računalnike… nujno moram kupiti nov računalnik…trenutni je star 10 let.. šteka, zaganja… in mi žre živce.
Kaj naj kupim? Prenosnik al klasično “kišto” +ekran,++++… potrebujem ga v večini…pisanje -se pravi dopisi-word, mail, banko..za brskanje…
ko gledam ponudbe se prav nič ne znajdem na tem področju..na kaj naj bom pozorna..neka stran me sprašuje kakšen CPU, LCD-to vem kaj pomeni ;), potem RAM, Grafika-včasih zaženem kakšno igrico , nič zelo zahtevnega, potem HDD, pa operacijski sistem-to vem, da je lahko Windows….ampak kateri. zraven potrebujem tudi tiskalnik… na leto natisnem cca 2- 3 pakete/500 listov/ papirja.Sem že gledala malo po trgovinah.. in prišla še bolj zmedena domov…torej.. če se komu da, naj me vsaj malce razsvetli, da ne kupim najslabše variante, ki mi jo “uturi” prvi prodajalec, da se reši svoje zastarele zaloge.
Zahvaljujem se že vnaprej vsem, ki se jim bo dalo kaj napisat.
Lp LenA
Hoj,
Koliko imate namen zapraviti za vse skupaj ? To je prvo vodilo, da bomo lahko sploh kaj konkretnega rekli. Glede na Vaše potrebe (dosedanje) mislim, da bo prenosni računalnik še najboljša izbira. Tablic/Tabličnega računalnika sam ne bi še kupoval, ker so preprosto premalo zmogljivi napravem namiznim ali prenosnim.
Kakšne igrice (primer) ?
Forum je zaprt za komentiranje.