NAKUP RACUNALNIKA
Zivio!
Rada bi kupila nov racunalnik (v principu lahko tudi rabljen). In sicer se bolj nagibam k lap-topu, vendar se mi zdi, da bom pod 300 jurji tezko prisla skozi. Malo sem po nekih revijah gledala cene v Veliki Britaniji, zanimajo pa me tudi v Muenchnu. Ko sem sla npr. na stran od Litec-a, mi vrze ven le cenik s komponentami, nic pa ni ze sestavljenih sistemov (ali pa jih jaz ne znam poiskati). Moje zahteve so bolj skromne: najverjetneje kar Celeron (kaj pa vem, kako hiter bi bil dober) – vsaj glede na ceno. Na racunalniku mislim v glavnem uporabljati word, excel, internet. Rabim CD komponento (CD writer bi bil verjetno ze precej drazji). Ali se mogoce poleg Nemcije nakup splaca tudi v Avstriji? Ali veste, koliksni so davki v Nemciji in koliksni v Avstriji? No, skratka: v prvi vrsti bi bila bolj navdusena nad lap-topom, ce ne bo slo drugace, lahko tudi PC. Cena max. do 250.000 SIT (skupaj z davkom).
Hvala,
Mirjam
Uh, za omenjen denar dobiš že “ko šus” računalo, seveda pc. Je pa res, da moraš malce vedet kje to kupit, ker ni vse v ceni, ampak oz. predvsem v kvaliteti komponent. Kako je s cenami v tujini ne vem, sem pa kar precej obveščena o cenah pri nas, saj delam v firmi, ki se na posreden način s tem ukvarja in imam možnost, da primerjam ponudnike. Naj še drugi povejo svoje mnenje o cenah na tujem trgu, jaz ti -če želiš- lahko svetujem kje bi se pri nas splačal nakup. Informacije bi ti pa na mail poslala, da ne bo kdo hud 🙂
Hm… za 300 jurjev, potem pa Word pa Excel? Za to daš 200 jurjev, pa je še preveč. Prvo rabiš (za tabele pa ta shitt) dober monitor. Recimo kakšen 17″ Samusngov (lepa slika), za kakšnih 60K. Potem pa kupi nForce 1, gor daj 1000 megaherčen Duron, pa 128 MB DDR RAM. Pa še en 32X CD pa maš lep računalnik za 170K. Če pa misliš še kaj BOLJ ZAHTEVNEGA delat, pa resno misliš s 300K za računalnik potem pa povej. V tujini se pa splača samo če švercaš, drugače je ista cena (carina). Trgovina pa recimo http://www.AGT-Računalniki.si (ali pa .com :))) ali pa http://www.Mlacom.si
za tinco,
razmišljam o drugem PC za pisarniško delo in internet pa me zanimajo predlogi.
Forum je zaprt za komentiranje.