Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Nakup šolske torbe

Nakup šolske torbe

Ali kdo ve, kje in za KOLIKO €€€ nabaviti šolsko torbo? Po možnosti naj bi imela imela nekaj predalčkov. Naj bo dovolj zdržljiva, sin je za šesti razred vedno imel natrpano, cca 6-7kg. V obup me spravljajo cene, stanejo celo premoženje.
Obupana

moji so od 5R naprej vsi imeli Dakine ruzak … je mal dražji, ampak zadeva traja in traja, še danes po 10 in več letih so v uporabi.

__________________________________________________ °°° Stay Hungry, Stay Foolish °°° [url]https://www.youtube.com/watch?v=JJ9IX4zgyLs [/url] ¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯

Tudi Dakine. Nahrbtnik za 65€ je zdržal od šestega razreda do konca devetletke;)

http://www.obsession.si/si/nahrbtniki#/prFilter=To-70&pageSize=60&orderBy=15&pageNumber=1

https://www.blue-tomato.com/sl-SI/brand/Dakine-17/categories/Torbe-00000054–Nahrbtniki-00000055/

… se kar obnesejo target, vendar sem jih pred nakupom imela v roki in se vsaj približno prepričala o domnevni vzdržljivosti. Dobila v Leclercu. Res pa je sin po dveh letih prijavil okvaro zadrge, na srečo imamo v družini krojača, ki je zadevo potrpežljivo uredil. Naslednja bo pa za v srednjo mogoče res kakšna Dakine.
Je pa res, da se je hčeri v nahrbtniku nekaj polilo in zaradi smradu nekaj časa ni želela uporabljati torbe. Vzela čisto navaden nahrbtnik, ki ga ima kar tako za prostočasne dejavnosti in je zdržal vse. Včasih čisto preveč kompliciramo.

Nas je imel pol osnovne in pol srednje en sponzorski ruzak, res konkreten in kulski, a no-name firma.
Pred tem je imel Target, ki smo ga prav tako dobili od nekod in je se zdaj v uporabi za racunalnik prenasat na vikend in nazaj.
Zdaj ima enega no-name ze 4 leta, zdrzal 2 leti srednje in 2 leti faksa, je pa res, da na faks ne nosi tako polnega, kot so ruzaki v osnovni in srednji.

A lanska pa ni več dobra? Pa kakšno celo premoženje? In če ima v torbi za 7 kg robe je s vašo šolo nekaj hudo narobe. Ker imajo urnik! A tvoj vse vlači s seboj?
Sicer pa kupi Dakin pa bo do konca srednje šole mir! Razdeljeno na 7 let je tistih 100 evrov drobiž!

Nas je imel pol osnovne in pol srednje en sponzorski ruzak, res konkreten in kulski, a no-name firma.
Pred tem je imel Target, ki smo ga prav tako dobili od nekod in je se zdaj v uporabi za racunalnik prenasat na vikend in nazaj.
Zdaj ima enega no-name ze 4 leta, zdrzal 2 leti srednje in 2 leti faksa, je pa res, da na faks ne nosi tako polnega, kot so ruzaki v osnovni in srednji.
[/quote]
Mama, a res veš kaj nosi tvoj sine na faks? Resno ti to?

Kakšne torbe ste pa kaj kupovali za prvošolčke?

Kupila škatlasto s predelom- znižano (pa še vedno vrtoglavih 80eur) – v “Bags and more”. Znamka je neka nemška (se ne spomnim sedaj), je pa cela Spidermanovska – tamali je še vedno v Spiderman obdobju. Nima priložene peresnice in kar še ponujajo ostali (peresnico bo imel iz mojih šol.časov). Imel jo bo toliko časa, dokler je ne prevzame mlajši (čez 4 leta). Gledala sem predvsem na težo prazne torbe (800g) in ergonomsko obliko, pa jasno, na ceno.
Te “priporočene” škatlaste torbe prvošolčkov (oz. 1. triade) so že prazne večinoma težke čez 1000g, kje je potem še vsa roba…

Mi smo kupovali lani. Tako kompaktno in lahko. Je bila 60 EUR….ravno v to se je naša mala vpičila, ampak ok…..je še kot nova, tako da mislim da bo zdržala prve tri razrede.

Mi smo v juniju nabavili torbo za “prenosni” računalnik AspenSport na Aliexpress, velikost 20’’ oziroma 50cm v višino. Cena same torbe /ruzaka je bila 27.95 evro (z vključeno poštnino). Skoraj 14 evro je bilo dodatnih stroškov zaradi DDV in storitev postopka uvoza, ki jih opravi Pošta Slovenije. Čakati je bilo treba malce manj kot 30 dni.

Svetoval ga je prijatelj, njemu pa že tudi nekdo, ki ga je konkretno nabavil. Nahrbtnik je res lep, vodoodporen, široke podložene naramnice, lepo oblikovano hrbtišče, zadrge so videti zelo močne, v njem je obilica predalov. Vse je zelo nazorno prikazano na tej spletni strani.
Vaš link

Še nekaj, če kupujete na Aliexpressu, potem to kupujte med tednom. Od petka zvečer in čez vikend so cene višje za cca 10{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}. Preskušeno že mnogokrat.

Tale aspen sport se mi zdi fajn, ampak prazna tehta skoraj kilo in res velika se mi zdi za prvošolko.

Mama, ki ste kupovali lani lahko in kompaktno torbo, katero in kje ste pa kupili?

Mama, a res veš kaj nosi tvoj sine na faks? Resno ti to?
[/quote]

Ne vem, kaj nosi na faks, vem pa, da je ruzak v primerjavi z osnovno solo peresno lahek in da ni prazen.

Dajte ohladit s takimi, ce ste ve na bojni nogi z vasim potomstvom od kar so vstopili v puberteto pri 11ih, imamo nekateri cisto fajn odnose s svojim potomstvom in s starsi!

Za prvo triado torbo derdiedas, od 4. razred dalje Dakine. Derdiedas je težka 850 g, kar je bilo mojim lahkokategornikom v redu. Dakine pa res zdrži “100” let.

Moja dva sta imela tri leta target superlight. Tudi četrto leto bosta zdržali.

Tako smo kupili, v Mladinski knjigi
https://www.papirnica-knjigarna.si/solski-nahrbtniki/2687-anatomski-nahrbtnik-pretty-dear-8605036806217.html

Prisegam na Dakine.
Moji trije fantje so jo imeli od 5.razreda OŠ in celo srednjo šolo. Eno, se razume.
Neuničljive so. Zelo kvalitetne.
Malo dražje, a vredne denarja.

Koliko litrski nahrbtnik ste kupili od dakine. Ne vem, kaksno velikost naj gledam za petosolko manjse rasti ki do sole hodi 20 minut. Prosim za kaksen nasvet

Verjela ali ne moj sin torbe že od 6 razreda kupuje v Sport Directu, znamke so Adidas,Nike pa cenovno zelo ugodne nekje 25-30evrov.Zadnjo je kupil v devetem razredu in jo bo imel še za tretji letnik pa je kar precej natrpana celo leto.Je pa res da ni klsificirana kot šolska torba ampak bolj kot športni nahrbtnik.

kar nas ne ubije, nas naredi močnejše!

Res hvala vsem za koristne odgovore. Sem se od vas veliko naučila.

Tudi pri nas so se dobro obnesle torbe Target Superlight. Tiste škatlaste so precej okorne in razen za prvi razred, niso kaj prida uporabne. Te, ki so še vedno anatomsko oblikovane (in stojijo same, ker je dno trdo), pa so uporabne celo OŠ.
https://www.mimovrste.com/solske-nahrbtniki/target-nahrbtnik-superlight-2-face-ergo-murales-21360

Za kasneje pa Dakine.

Lahko vprašam zakaj ne?

Target Superlight se pa zdi meni čisto prevelika za prvčke. Poleg tega nima noter nikakršnega razdelilnika, ampak je vse en prostor in zvezki pomečkani.

Najbolje da se peljete do kake knjigarne ali marketa, pa v živo pogledate kaj bi vam ustrezalo.

Ni nič prevelika, sploh pa ne ob ponedeljkih in petkih, ko nosijo domov vse. Ima predale oz. ima v večjem predalu razdelek. Je med lažjimi pravzaprav (850 g). Tista škatlasta je res škatlasta in marsikateri jo celo zlomi. Tam se šele pomečkajo zvezki, sploh če jih je notri malo, ker jih premetava, ko otroci mečejo torbe. Če pa se vozijo s kakšnim kombijem, pa sploh niso praktične, ker zasedejo preveč prostora.

New Report

Close