Nakup stanovanha na Hrvaškem, ob morju
Hrvaška : Umag, Novigrad, Krk ( Malinska, šilo, Soline,..)
Stanovanje Enosobno ali dvosobno
do max 60m2
balkon ali terasa
max do 800 m od morja
novogradnja ali novejše , dp 10 let
Nekaj časa spremljamo ponudbo na internetu, a ne najdemo primernega stanovanje. Po večini so večja, trisobna.
Vaše izkušnje z nakupom nepremičnine na hrvaškem?
Preko agencije? Katere?
Prosimo za vasa mnenja, izkušnje
Mi smo resno vzeli samo oglase, ki so bili brez posrednika. Je pa trajalo več kot 3 leta, da smo našli npremičnino, ki smo jo iskali.
Kupili neposredno od lastnika. Glede na to, da imate tako majhno področje, kjer vam je nakup ok, bo to težko.
Ponudb je malo, sploh nekako normalnih. Treba je biti potrpežljiv in malo spustiti kriterije ali pa plačati 7000/kv ali več.
Agencije objavljajo na realestatecroatia strani.
Poisces oglas, veliko je ponudbe, cene so pa nenormalne. Je pa možnost glihanja,zbijanja cene tudi za 20%. Mi smo kupili pred 4 leti, takrat so bile cene polovične, danes je to nenormalno drago. Za oddajo pa tudi za počitnice je taka razdalja od morja neprivlačna, poisci kaj bližje, šteje lokacija. Naj bo Max 300 na od morja. Torej pojdi na oglasnik, oglej si ponudbe, pa kontaktiraj agencijo ki ima stanovanje cez v prodaji. Računaj se 6% davka za posredovanje+PDV, računaj se davek na nakup nepremičnine, mislim da je 3%. Samo to te bo stalo čez 10.000 EUR. Trenutno niso ugodne razmere za nakup
Brez agencije, 26.06.2025 ob 07:17
Mi smo resno vzeli samo oglase, ki so bili brez posrednika. Je pa trajalo več kot 3 leta, da smo našli npremičnino, ki smo jo iskali.
Kupili neposredno od lastnika. Glede na to, da imate tako majhno področje, kjer vam je nakup ok, bo to težko.
Ponudb je malo, sploh nekako normalnih. Treba je biti potrpežljiv in malo spustiti kriterije ali pa plačati 7000/kv ali več.
Na Hrvaškem se žal večina nepremičnin prodaja vse preko agencije. Imajo dosti višjo procent agencijske ga posredovanja kot pri nas. Mi smo isto želeli brez agencije, pa nič našli, ker vse kar je solidno, je preko agencij.
Tonki, 26.06.2025 ob 07:46
7.000 eur na kvadrat? Na Hrvaškem?
To z 7.000 EUR na m2 je samo za zelo dobre lokacije. Drugače pa je povprečna cena res okoli 4.000 EUR. Pa zmotila sem se pri proviziji agencije , skupna je 6%+PDV, ki znaša 25%. Vsaka stran si ponavadi deli polovico, kar znaša skoraj 4%, če vključim PDV. Plus kupec plača davek na promet nepremičnin. Tako da samo provizija in davek za nakup nepremičnine s povprečno ceno nepremičnine 250.000 EUR znaša 17.000 EUR. Cene so postale čist nenormalne. Isto v Kvarnerju, ni nič cenejše