Najdi forum

Splash Forum Arhiv Nepremičnine Nakup stanovanja na javni dražbi

Nakup stanovanja na javni dražbi

Razmišljam, da bi kupili stanovanje na javni dražbi, kjer so izklicne cene dokaj ugodne. Zanima me, če je že kdo od vas kupoval na ta način, kako to sploh poteka in ali ste kaj slišali, če so potem kakšni problemi, ko se vseliš v tako stanovanje oz. hišo?

mi smo kupili hišo, ki jo je prejšni lastnik kupil na dražbi…nobenih problemov nimamo…pa še cena je ugodna 🙂

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Don't cry, just say "f°ck you" and smile ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺

kako pa izveš za dražbo, kje se to objavi?

da kupiš stanovanje od pijančkov, ki so zapili ves svoj denar in jim je banka vzela stanovanje in ga prodala na dražbi, ob tem pa nimajo niti najmanjšega namena zapustiti to stanovanje. Med nakupom se ti lahko najde kak pokvarjen izvršitelj(seveda brezposlen), ki dela v dogovoru s sodnikom, ki prodaja stanovanje, da bo kupil on in bo šel na dražbi do konca… in pač, ker se vam gre, da bi to vi kupili, nasedete na njegove fore in pristanete na nek pisni dogovor, da mu boste dali 2000€, da ne gre na dražbi čez vas (pisna pogodba je seveda napisana, kot da vam je on posodil denar), nato se še 3 leta (če imate drečo) boksate na sodišču s temi pijančki, ki nočejo ven, ker jih po zakonu ne smejo vršt vn in tudi vi sami jih ne smete niti dotakniti, ker ste v prekršku… nato se vam stroški sodišča naberejo za dobrih 3000 €, in nato se končno zgodi, da vam posveti sonce in se s pomočjo izvršitelja (nekega drugega seveda) in policije ti pijački odstranijo iz vaše nepremičnine.
Tako, na grobo in v kratkem se vam lahko zgodi… kar se je seveda nam.
Ampak!! Vseeno pa smo kupili lepo hišo na enkratnem mestu z lepo okolico in zemljo za presneto mal denarja!
Tko da, če imaš potrpljenje in živce in si pripravljen čakati tudi do 4leta, potem se splača :).

http://www.javnadrazba.si/

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Don't cry, just say "f°ck you" and smile ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺

Dražbe so objavljene na straneh OKRAJNIH sodišč za nepremičnine iz območja vsakega sodišča. Večinoma je objavljeno za kaka 2 meseca naprej.

Na domači strani od vsakega okrajnega sodišča spodaj desno je link – razpored aktualnih obravnav – dražbe.

Za udeležbo na dražbi morate plačati en del izklicne cene – varščino – (ki se vam vrne, če ne zmagate. Če zmagate, se všteje), to zagotavlja resnost dražitelja.

Tak nakup se zelo splača, ampak včasih lastnik zahteva, da bi še eno obdobje ostal v prodani nepremičnini (za ta čas naj bi plačeval tržno najemnino, katere višino določi – če ne gre drugače – sodišče).

Sicer si pa preberite PDF odredbo o razpisu vsake dražbe (na strani od sodišča so ti sklepi objavljeni pri vsaki razpisani dražbi).

Ja fajn je kupit tako bajto, ki je že žnj generacij v lasti iste družine in imeti za sosede najbližje sorodnike in prijatelje družine, ki si jo izselil.
Po moje boste najbolj prilubljeni na vasi 😉

Drugo je, če je bila hiša prazna.

Sicer nisem kupila stanovanja na dražbi, so pa bile čudne okoliščine (za kar sem izvedela šele kasneje) in vam povem, da me stanovanje po vselitvi “ni maralo”. Resno. Toliko sranja, kot sem ga imela tam, ga nisem še nikjer, pa sem se že nekajkrat selila.
Posvetovala sem se z nekom, ki verjame v takšne zadeve, karma, energija, duhovi … Nato pa še raziskala, kaj se je dogajalo, kar zanimiva zgodba se mi je razkrila … Skratka, da ne dolgovezim, ker sigurno ni zanimivo za širše kroge, stvari so se potem uredile. Očitno mi je uspelo pomiriti duhove, premagati slabo karmo, karkoli že. Me je pa zdaj presneto strah tega in v bodoče kupujem samo novogradnje. 🙂 Kjer prej ni stalo nič, niti gozd ne.

Kaj pa tale stanovanja, ki jih ministrstva prodajajo na tej spletni strani?
Mislite, da je to že rezervirano?

Ojla!

O, kako lepo si to vse napisala!
In fajn, da si se spustila v raziskovanje preteklosti v svojem stanovanju, saj je znano, pa ne širšim množicam, kot si to sama lepo poudarila, da so v prostoru “nekakšne energije”. In le-tem v Indiji pravijo Vastu (z njimi se ukvarja veda Vastu shastra, iz katere je nastal kitajski Feng shui) ter se lastniki stanovanj redno “obračajo” nanje in “komunicirajo” z njimi, oz. jih prosijo, da sprejmejo nove prebivalce in so jim v podporo. To je na daljnem Vzhodu povsem normalno in tradicionalno.

Nekoč sem gledal nek japonski film v katerem mlajša lastnica stanovanja pride domov iz službe, odklene vrata in veselo pozdravi: “Doma sem!”, pa nikogar ni v stanovanju, sama živi, ampak je na ta način ob samem prihodu vzpostavila kontakt z notranjimi energijami vseh bivalnih prostorov. Za nas zahodnjake morda nenavadno in čudno, za njih pa povsem normalno. O, kako smo si različni, se poje v tisti naši stari pesmi, polni modrih tudi šaljivih sporočil.

Tvoje pisanje me je spodbudilo, da ti povem, a zdaj verjetno to tudi sama veš pa vendarle, ne bodi odveč, da obstajajo tako imenovani “Rituali energetskega čiščenja stanovanja”, ki jih izvajamo redno čez leto, vsak mesec od začetka vselitve, potem pa redkeje, ko začutimo, da je prostor res očiščen oz. “da nas je sprejel”.
Prav en tak poseben, a zelo enostaven ritual čiščenja zaostalih starih energij, se lahko naredi samo enkrat, še preden se vselimo in ni še nobenega pohištva ter vse opreme v stanovanju.

Vesel, da si napisala svoje izkušnje in mnenje, čedalje nas je več podobno mislečih in posledično manj tabujev.

Torej, naj te ne bo nič strah, saj si bila dovolj pogumna in čisto sama prišla do lepega in harmoničnega počutja v prej “zapacanem” stanovanju in si odličen zgled drugim, tudi “nejevernim Tomažem”, da se še tako čudno stanovanje da prav lepo očistiti. Čestitam!

Thx.

Ne, ni rezervirano. Prodali bodo tistemu, ki bo največ ponudil. Ampak moraš se zavedati, da se ta stanovanja prodajajo ponavadi po sistemu videno-kupljeno in dostikrat tudi z neurejenim zemljiško-knjižnim stanjem. Vse moraš potem na lastne stroške popravljati in urejati. Sicer ti to vse piše v razpisu, če dobro prebereš. Ampak veliko ljudi bere zelo površno.

Taki nakupi so kar rizični. Veliko kupcev ne prebere, da so stanovanja ŽE ZASEDENA, recimo ta ki jih prodaja MORS.

Je res slabo, če se ljudje nočejo izselit.

Drugače obstajajo ogledi teh stanovanj ali hiš, ampak to je vse na hitro.

Cene so ugodne, ampak je pa rizično.

Ojla!

In fajn, da si se spustila v raziskovanje preteklosti v svojem stanovanju, saj je znano, pa ne širšim množicam, kot si to sama lepo poudarila, da so v prostoru “nekakšne energije”. In le-tem v Indiji pravijo Vastu (z njimi se ukvarja veda Vastu shastra, iz katere je nastal kitajski Feng shui) ter se lastniki stanovanj redno “obračajo” nanje in “komunicirajo” z njimi, oz. jih prosijo, da sprejmejo nove prebivalce in so jim v podporo. To je na daljnem Vzhodu povsem normalno in tradicionalno.

Nekoč sem gledal nek japonski film v katerem mlajša lastnica stanovanja pride domov iz službe, odklene vrata in veselo pozdravi: “Doma sem!”, pa nikogar ni v stanovanju, sama živi, ampak je na ta način ob samem prihodu vzpostavila kontakt z notranjimi energijami vseh bivalnih prostorov. Za nas zahodnjake morda nenavadno in čudno, za njih pa povsem normalno. O, kako smo si različni, se poje v tisti naši stari pesmi, polni modrih tudi šaljivih sporočil.

Tvoje pisanje me je spodbudilo, da ti povem, a zdaj verjetno to tudi sama veš pa vendarle, ne bodi odveč, da obstajajo tako imenovani “Rituali energetskega čiščenja stanovanja”, ki jih izvajamo redno čez leto, vsak mesec od začetka vselitve, potem pa redkeje, ko začutimo, da je prostor res očiščen oz. “da nas je sprejel”.
Prav en tak poseben, a zelo enostaven ritual čiščenja zaostalih starih energij, se lahko naredi samo enkrat, še preden se vselimo in ni še nobenega pohištva ter vse opreme v stanovanju.

Vesel, da si napisala svoje izkušnje in mnenje, čedalje nas je več podobno mislečih in posledično manj tabujev.

Torej, naj te ne bo nič strah, saj si bila dovolj pogumna in čisto sama prišla do lepega in harmoničnega počutja v prej “zapacanem” stanovanju in si odličen zgled drugim, tudi “nejevernim Tomažem”, da se še tako čudno stanovanje da prav lepo očistiti. Čestitam!

Thx.[/quote]

oj!

Dko pa izvaja ta čiščenja oz.kako se to naredi?

hvala lepa

Ne, ni rezervirano. Prodali bodo tistemu, ki bo največ ponudil. Ampak moraš se zavedati, da se ta stanovanja prodajajo ponavadi po sistemu videno-kupljeno in dostikrat tudi z neurejenim zemljiško-knjižnim stanjem. Vse moraš potem na lastne stroške popravljati in urejati. Sicer ti to vse piše v razpisu, če dobro prebereš. Ampak veliko ljudi bere zelo površno.[/quote]

Točno tako. Pred leti sem šla v Postojno pogledat stanovanja od Morsa. Bila so v katastrofalnem stanju, pa še izklicna cena je bila na koncu dražbe enkrat višja, tako da ni bila več tako ugodna. Taka stanovanja v večini kupujejo preprodajalci, ki jim ni problem skeširat par deset tisoč evrov.

Ojla!

Thx.[/quote]

oj!

Dko pa izvaja ta čiščenja oz.kako se to naredi?

hvala lepa[/quote]

Kdo izvaja ritual čiščenja stanovanja?

Vsak za sebe. Po mojih 15 letnih izkušnjah priporočam, da vsak sam izvaja in se postopoma nauči rituala čiščenja. To deluje na osebnostni razvoj vsakega in je večkratno poplačan.

Lahko se pa tudi dobi zazlaga in praktični del na fs delavnici, ta del delavnice traja približno uro. Lahko se tudi naučiš samostojno vsega, ni težko, samo je potrebno imati dovolj časa in biti odprt do tega, na način sprejemanja morda čisto novih zadev, pač prvič slišiš.

Se pa iz rituala naučiš marsikaj, kar se ne da povedati, vsak po svoje to doživlja. Ne, ni neka wudu varianta, je dokaj prizemljena reč in prilagojena nam zahodnjakom. Več ritualov narediš, boljši mojster si, se splača, to so moje dolgoletne izkušnje.
Ko prvič stopim v neko stanovanje, začutim očitno razliko, koliko je moje stanovanje “videlo” ritualov. Prvi ritual sem izvajal s knjigo v roki, kjer je v 21-tih korakih pojasnilo poteka rituala, ki ga izvajajo Hinduji na Baliju in ga je Karen Kingston lepo opisala. Obstaja pa še nekaj učinkovitih ritualov.

Tu je članek o ritualu in osnovne informacije o vsem:
http://med.over.net/forum5/read.php?167,3433458

Srečno!

A naknadno tudi velja?

Saj zdaj je energija v redu, ampak ko se spomnim, kako mi je po vselitvi šlo kar na jok od vsega hudega … Eno stvar zrihtaš, pa gredo tri narobe.
No, moji rituali niso bili fs.

zazlaga je seveda še zmeraj razlaga

eh, moji hitri prsti, sorry!

Itak, da velja, za cel lajf velja, saj si vedno in sproti prizadevamo odpraviti prisotne negativne energije, bodisi zelo stare ali sedanje naše, ki jih nenehno oddajamo, ko nas omrežijo negativne in turobne misli (zakaj me je šef moral ravno toliko sekirati,…. ah, ta moja tašča,…. kako je sosed naporen…..) ali smo bolni, gripozni, slabo spimo….. itd.

Naknadno bo zaleglo, če si ustvarite dobro afirmacijo, ki se nanaša na bivše lastnike in vse prebivalce ter jo redno ob ritualu projicirate v vse bivalne prostore, med hojo, v urini smeri od vhodnih vrat grede po celem stanovanju.

ja treba je dobro ocistiti stanovanje od slabih duhovov

jas samo to enostavno uredim v vse kote se zancim po vseh zidovih

to drago ne vzamem za kompletno 100 metrsko stanovanje 150 euro

To odstani tudi ščurke?

Pa jasno, afirmacija je še vedno odstranila ščurke. 🙂

Ja, tudi jaz sem najprej pozdravila prazno stanovanje, ko sem si ga prišla ogledat in potem prevzet. Drugič sem mu prinesla že hišno srečo v lončku, ki je imel nalogo dom čuvati, dokler se še sama ne priselim. V kote sobe sem dala soli in imela sem tudi dišeče palčke s seboj. V stanovanju so bile prej tudi drame in najprej sta se mi kot zvita temno siva megla vsiljevali dve sosedi vsako jutro na kavi…a sem ju lepo odslovila. Od takrat mi je dom svetal in ljubeč, tudi ljubeče ga zapuščam in prosim naj varuje mojo energijo. Kljub temu pa zdaj iščem nov dom, preveč nevoščljivosti je v okolici in včasih imam občutek, da je po stanovanju nekdo hodil, ko me ni bilo doma, to pa me zelo moti, celo bojim se piti, kar imam v hladilniku, zlijem vse proč…pa tako težko si kupim vsak liter mleka…
Kaj bi bilo dobro narediti, da bi kljub temu ostala tu in se počutila varno?

Oh, to je pa enostavno.
Po simptomih sodeč je zadeva ozdravljiva z nekaj obiski v:
http://www.google.si/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0CCEQFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.psih-klinika.si%2F&ei=juwaVaPPN8arU_-JglA&usg=AFQjCNFGl7oNoRp80bgz8ZmT39kHC2Ogjg&bvm=bv.89381419,d.bGg

Poizkusi – verjemi, da se ti bo obneslo. Dobiš neke majcene tabletke in se počutiš zelo varno. Oprosti, a zate žal druge rešitve ni. Moj nasvet je dobronameren.

Sosedu so na dražbi prodali hišo pred nekaj leti. Se je kar hitro izselil, ker je vedel da se pač mora. Znanka je 5 let nazaj na dražbi kupila poslovni prostor, vselila se je pa šele 3 leta nazaj. 2 leti je potrebovala, da se je lastnik izselil. Nikakor ni hotel iti ven. Da se je vse rešilo je bilo vpletenih vse od policistov, odvetnikov, žlahte,…še podkupiti so ga hoteli da bi šel ven…je trajalo ampak se je rešilo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close