Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek nakup stanovanja ob morju na Hrvaški Istri

nakup stanovanja ob morju na Hrvaški Istri

Imamo okrog 100.000 in bi recimo v Umagu, Novigradu in okolici kupili stanovanje ob obali.
Zanima me, kolikšen je letni davek za nepremičnino na Hrvaškem? Kako je s stroški, če je novejši blok je verjetno po porabi mesečno. če med letom nas ne bo tam so verjetno neki “stalni” stroški.

Pridružujem se vprašanju. Tudi mi planiramo na istih lokacijah kupiti stanovanje le, da bi dali cca. 150.000 €. Za 100 ni kaj dosti izbire.

Velikokrat se tukaj prebere, da imate v Istri nepremičnino. Zakaj ni nobenega odgovora v tej temi ?

100.000 bo premalo za stanovanje ob morju

cena je okvirna, pa saj ne rabimo veliko okorg 35-40m2

Porez na kuće za odmor
Porez na kuće za odmor iznosi pet do 15 kuna po četvornom metru korisne površine, a plaća se godišnje
Ako ste vlasnik kuće za odmor (zgrade, dijela zgrade ili stana koji koristite povremeno ili sezonski), godišnje plaćate porez na kuće za odmor.

Porez iznosi od pet do 15 kuna po četvornom metru korisne površine, ovisno o odluci općine ili grada u kojem se kuća nalazi.

Stroške pa mi plačamo pavšal.
Drugač se da vse zment, ti lahk pošiljajo tud npr na mail kolk imaš za plačat, pa plačaš tuki prek spletne banke.

hvala

lastniki kako je če imaš svoj vikend, verjetno na začetku ok, se potem navaličaš vozit…..,
lahko potem hitro prodaš, je veliko zanimanja

Vedno je neko zanimanje. Štos je samo da so cene enkrat visoke in drugič pač nižje.

Problem je da se naveličaš. Naveličaš se večnega pakiranja, pospravljanja na dveh koncih. Naveličaš se vožnje, naveličaš se kolon na meji.
Naveličaš se sosedov, ki ne razumejo, da si ti na vikendu in glasno klepetaš na balkonu do enih ponoči.

Kmalu se naveličaš tudi poslušati partnerja ki bi rad počel še kaj drugega kot špilal šoferja.

Sicer pa rado rata, da ima partner vedno več odveznosti v službi in greš sama z mularijo.

Zanimam se za nakup posestva in hiše v notranjosti Istre. Stvar je lahko zapuščena in potrebna obnove, bogu za hrbtom, samo da je mir.

Ali lahko priporočite kakšne solidne nepremičninske agencije? Na internetu se najde vse mogoče, zanimajo me vaše izkušnje.

Veš, kako so šele oni naveličani vikendašev, ki ne razumejo, da morajo oni zjutraj vstat in it v službo …

Veš, kako so šele oni naveličani vikendašev, ki ne razumejo, da morajo oni zjutraj vstat in it v službo …
[/quote]

Si predstavljaš kako je šele fajn, če se tako stanovanje ali objekt oddaja. Ni da ni.

Torej če se RES odločite za nakup vikend objekta se prosim zavedajte da so sosedje, ki živijo v ali ob vaši sanjski destinaciji, v tistem terminu ( sobota, nedelja ) prosti in si ne želijo ravno hrupnih sosedov.

In še to – če ste kjerkoli kupili objetk za vikend, to ne pomeni, da je bilo vašim sosedom to podarjeno – pa četudi bi bilo – pravila je potrebno upoštevat.

izdajalci slovenskega naroda

Pri nakupu upoštevajte oddaljenost od morja: če se moraš za kopanje vsesti v avto in priti do obale, je to že velik problem, ker je poleti težko dobiti parking tik ob obali. Pri nas se je izkazalo, da nam je vsako pakiranje odveč. Če nisi v prvi vrsti zraven morja, da greš v kopalkah iz hiše direkt v morje, je že problem. Ker vso tisto pakiranje v torbe, pa ležalniki, pa senčnik, pa knjige in igrače in pes in…. na 30C +…ma ni šans. Blok sploh odpade, ker si cele dneve v klimatiziranem stanovanju ali pa iščeš senco z wcjem na obali.
Zato sem ljubitelj kampiranja, seveda v prvi vrsti;)

New Report

Close