Najdi forum

Splash Forum Arhiv Finance in kriptovalute Nakup stanovanja

Nakup stanovanja

Pozdravljeni !

Naj vam najprej predstavim našo situacijo.
Živimo v podnajemniškem stanovanju in za najemnino plačujemo cca.40000 sit. V zadnjem času sva s partnerjem resno začela razmišljati o nakupu stanovanja, vendar naju skrbi pridobitev kredita, ker imava privarčevanih sredstev bore malo (cca 1 milj. sit).Oba sva redno zaposlena za nedoločen čas. Plače imava oba cca 200000 sit (Z vsemi dodatki). Do zdaj sva plačevala vsak svoj kredit, tako da sva z najemnino vred imela vsak mesec cca 110000 sit odbitkov.Ravno takšen znesek bi lahko plačevala za kredit.
Ali imava kakšno možnost za pridobitev hipotekarnega kredita v višini 17milj. sit?!Na katero banko naj se obrneva?
Najlepša hvala za odgovor!

Pozdravljeni!

Samo 1 mio SIT lastne udeležbe je premalo in bo banka zahtevala kako dodatno zavarovanje oz. poroka. V nasprotnem morata še varčevati.

Obrok za 17 mio SIT kredita na 20 let znese dobrih sto tisoč sit in glede na vajine skupne prihodke ne bi smel biti problem.

Lep dan!

____________________________________________________________________ Navada ravnanja z denarjem je pomembnejša od njegove količine. Stojim vam ob strani. Janez Tomc, mag. [email protected]

Naprej hvala za res ažuren odgovor.
Kaj pa kakšna od možnosti, da partner vzame kredit na 10 let ,jaz pa ostalo na dobo 20 ali celo 30 let? V bistvu dva kredita za eno nepremičnino.
Žal nimava možnosti dobiti kakšnega solidnega poroka.
Hvala!

To možnost imate in je lahko izvedljiva.

Lahko pa skupaj najemeta oba kredita, tako da imate oba dobo 20 let in npr. prvih 5 let z večino obroka plačujeta kratki kredit, naprej pa hipotekarni stanovanjski. Je nekaj bank, kjer je to možno.

Tridesetletni kredit pa ne svetujem, ker ga res ogromno preplačate.

Lp,

____________________________________________________________________ Navada ravnanja z denarjem je pomembnejša od njegove količine. Stojim vam ob strani. Janez Tomc, mag. [email protected]

Res ste mi v veliko pomoč.Rada bi vaš e-mail, da mi svetujete kje bi lahko dobila tak kredit.
Hvala in lep dan!

Ni problema:

[email protected]

041/348-088

Jaz ne vidim večjega problema. Vzameta 7 mio kredita zavarovanega pri zavarovalnici in 10 mio hipotekarnega kredita. Tako sem vzel jaz.
7 mio na 10 let
10 mio na 17 let
oba obroka skupaj plačujem cca 145.000.

Kredit sem dobil pri eni od večjih slovenskih bank.

Lp

Dino

New Report

Close