nakup tv v tujini
Jaz na Elektroshop Wagner. So iz Nemčije. Naročila cel komplet kuhinjskih aparatov, pa še TV. V primerjavi z zneskom, ki bi ga plačala v SLO, sem privarčevala 2.600 EUR. Poštnina za cel paket (6 kosov v teži 320 kil) je bila 70 EUR.
Vse prišlo brez problema, nepoškodovano. Garancije so take kot v SLO, le Gorenje ima tri leta namesto pet. Uveljavljaš jih v SLO.
Predvsem je pri tehničnih izdelkih večje vrednosti, ki jih kupiš v tujini, potrebno bit pozoren na garancijo. Evropska garancija namreč še ne laufa, menda vse države niti niso obvezne dajat garancije, sem brala v reviji VIP. Tako da ne vem, koliko se splača, pri nakupu kakšno malenkost prišparat, potem pa zadeva crkne in nimaš garancije. Ali pa jo imaš, ampak kje v tujini…
Nam se je pokvarila tipka za priklop pomivalca (Bosch) in smo brez težav uveljavljali garancijo. Zamenjati so morali tudi tesnilo vrat na hladilniku, Gorenjev servis vse rešil brez težav v garanciji.
Tako, da ne vem, nimam slabih izkušenj, da ne bi kaj šlo skozi.
Sem pa od vseh firm dobila pisno, da ti aparati imajo garancijo v SLO (Bosch, Panasonic – TV, Gorenje).