Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti Nakup v tuji spletni trgovini

Nakup v tuji spletni trgovini

Pozdravljeni!

25. oktobra 2012 sem preko slovenskega posrednika naročila izdelek iz avstrijske spletne trgovine (posrednik je nato naročilo posredoval tej tuji trgovini). Od tuje trgovine sem nato dobila predračun, koliko bo zadeva stala+poštnina, ter na kateri račun naj nakažem. Bilo je napisano, da je potrebno predpračilo, ko račun poravnam, pa bodo poslali izdelek. Potem pa sem si premislila, saj sem ugotovila, da izdelka ne potrebujem tako zelo. Predračuna nisem plačala, izdelka tako niso poslali, in sem mislila ok, zadeva zaključena. To sem namreč že večkrat naredila, da sem preko spletnih trgovin kaj naročila, potem pa si premislila(po predračunu ali po povzetju).

Po tistem sem na dom dobila 2 kuverti od omenjenega podjetja, ampak sem mislila, da so kakšne reklame, in vrgla stran, brez da bi sploh odprla.Maila, s katerim sem odprla račun pri slovenskem posredniku, nisem več uporabljala, saj imam veliko e-poštnih računov, dobivam pa tudi ogromno spama, tako da se hitro zgodi da kaj pozabim prebrati.

Danes pa se slučajno vpišem in šok: vidim da sem od oktobra do danes vsak mesec dobila neko sporočilo izterjevalcev v Avstriji, da so prevzeli dolg te avstrijske firme, da sem dolžna za izdelek+stroške(narasle za cca. 100 eur, originalno je bilo 60), in to čeprav izdelka nisem nikoli dobila! Ter da bodo celotno zadevo posredovali njihovemu partnerju v Sloveniji. Očitno sem zelo nevedna, ampak jaz sem mislila, da se naročilo v primeru neplačila in neizvršitve z njihove strani stornira, ne pa da te terjajo??!! Je to pravno mogoče? Celoten nakup je potekal prek interneta. Kaj lahko storim v mojem primeru?

Hvala za odgovor in lep pozdrav!

Spoštovani,

predlagamo, da si pogledate splošne pogoje poslovanja na tej spletni strani. Kolikor namreč to predvidevajo, imajo pravno podlago za izvršbo.

S spoštovanjem!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana [email protected] http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close