Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Nakup vstopnic preko Viagogo

Nakup vstopnic preko Viagogo

Rada bi samo opozorila odrasle in najstnike, ki kupujete vstopnice preko spleta, da NE kupujete kart preko Viagogo. Veliko je bilo že napisanega okrog tega, ampak žal ni prišlo do mene in sem tudi sama padla v to veliko spletno prevaro, kjer ti poleg vstopnic zaračunajo ogromne vsote za njihove usluge, iz kartice vam dobesedno ukradejo denar, vstopnic pa ne dobiš ali pa so ponarejene in si zavrnjen na vhodu koncerta.
Lahko se bo najdel nekdo, ki bo napisal, ja kako pa da nisi vedela tega. Nisem in ogromno ljudi okrog mene ne ve tega. Po spletu se oguljufani trudijo obveščati glede njihovega poslovanja, zato to tudi sama delim z vami.

Hvala za opozorilo. Za Viagogo še nisem slišala, je pa po internetu res ogromno člankov in forumskih razprav, kjer se piše o goljufijah te spletne strani.

ja, viagogo je totalni nateg in nihče jim ne more nič. lastniki so … ex tenisača Graf in Agassi v kompaniji z Rothchsildi. nategujejo celo evropo, pokupijo karte za dogodke in jih preprodajajo po najmanj 3xni ceni… na koncu pa vseeno lahko ostaneš brez.
pokupijo že vse prvi dan, da je dogodek kot razprodan in potem se začne veselica na njihovi strani.
jaz vedno kupim pri eventimih ali ticketmaster ali kakšni lokalni agenciji, kamor pač gremo, ampak včasih jih tudi tam ne dobiš …

sem ravno kupovala za en koncert karte, vsi termini “razprodani” ali cena do neba, čeprav sem kupovala isti dan, kot so karte šle v prodajo … na srečo sem našla lokalca, ki je prodajal po normalni ceni.

o viagogo je bilo že zelo veliko napisanega in povedanega, ampak če ne spremljaš pač ne moreš vedet …

__________________________________________________ °°° Stay Hungry, Stay Foolish °°° [url]https://www.youtube.com/watch?v=JJ9IX4zgyLs [/url] ¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯

Že njihove strani kažejo na nek standard pfishing site, vse nekaj utripa in sugerira k nakupu…če pa vsaj malo poklikaš po uporabniških izkušnjah, pa takoj veš, koliko je ura…še največjim naivnežem se posveti…ali pa ne 😉

Sicer poznam primer, ko so z nakupom nasedli in kasneje karte preprodali nazaj viagogo posrednikom, izgubili nekaj deset eurov. Mislim, da je celo tole njihov core biznis, prodam za 2 enoti, odkupim nazaj za eno….

Me pa čudi, da jim nihče praktično nič ne more…pa da banke nimajo blokad oziroma varovalk za transakcije tega tipa…glede na to, da je zadaj na tisoče oguljofanih uporabnikov…

Že njihove strani kažejo na nek standard pfishing site, vse nekaj utripa in sugerira k nakupu…če pa vsaj malo poklikaš po uporabniških izkušnjah, pa takoj veš, koliko je ura…še največjim naivnežem se posveti…ali pa ne 😉

Sicer poznam primer, ko so z nakupom nasedli in kasneje karte preprodali nazaj viagogo posrednikom, izgubili nekaj deset eurov. Mislim, da je celo tole njihov core biznis, prodam za 2 enoti, odkupim nazaj za eno….

Me pa čudi, da jim nihče praktično nič ne more…pa da banke nimajo blokad oziroma varovalk za transakcije tega tipa…glede na to, da je zadaj na tisoče oguljofanih uporabnikov…
[/quote]
sej imajo kup tožb, ampak kolikor sem razumela, imajo biznis registriran v švici … od tam pa lahko počnejo kar želijo, ker so izven eu zakonodaje.

očitno je nekaterim res vseen, da kljub temu da imajo vse in še več, živijo še bolje s krajo naivnim povprečnim ljudem … grdo res …

__________________________________________________ °°° Stay Hungry, Stay Foolish °°° [url]https://www.youtube.com/watch?v=JJ9IX4zgyLs [/url] ¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯

Še vedno nategujejo?

Pravkar naročila karte na Viagogo. Malo čudno, a opravila nakup. Kolegica me opozori. Potem pa berem tole. Sedaj sem pa čisto prestrašena. A so ogoljufani vsi kupci ali lahko vseeno upam, da dobim veljavne vstopnice?

Odgovor na objavo uporabnika
Totalno naivna, 19.10.2024 ob 00:38
    Pravkar naročila karte na Viagogo. Malo čudno, a opravila nakup. Kolegica me opozori. Potem pa berem tole. Sedaj sem pa čisto prestrašena. A so ogoljufani vsi kupci ali lahko vseeno upam, da dobim veljavne vstopnice?

Totalno naivna….zanima me, ce si dobila vstopnice?

New Report

Close