Nakup zlata
Moj sef stane 100 evrov na leto. Za kupovanje zlata bi pa jaz raje poiskala kdo prodaja zlatnike krugerrande, te lahko prodaš vsepovsod, ploščice je pa težje. Sicer sem se za to zanimala že pred leti, ko pri nas še ni bilo teh kupovalnic zlata vsepovsod. Še vedno je pa tako, da ti kakšne tuje ploščice kupujejo kot lomljeno zlato (po nižji ceni), kakšne krugerrande ti pa kupijo po nekoliko višji ceni, ker jih potem prodajo naprej. Vprašanje je seveda, kje boš prodajala zlato.
Hvala za koristne nasvete :).
Nekako doma ne bi hranila zlata, nikoli se ne ve kako in kaj. Moram ugotoviti kako je s sefom v moji banki. 100€ mi je preveč, to pod 50€ se pa že bolj normalno sliši.
Glede tega DDV pa sploh hvala. Zelo koristen nasvet.
Seveda mislim zadeve še prebrati, naštudirati. Samo lažje je, ker ste mi pomagali, da vem kje začeti brati in kaj sploh iskati oz. kake so kaj možnosti.
Mi kupujemo pri ELEMENTUM-um (Šenčur). Če kupiš srebro ali zlato, ga lahko BREZPLAČNO hraniš prek njihovega podjetja. Mi banki ne zaupamo…banka ti lahko blago zaseže in tudi popiše, zakaj bi si to privoščili?
Srebro ima večji potencial, zlato pa je stalnica..Najbolje je kupiti kombinacijo, nekaj zlata in nekaj srebra. Pokliči na Elementum in ti bodo svetovali, prodajajo pa od kovnice Umicore – največja kovnica s 100-letno tradicijo, GOOD DELIVERY status (lahko kjerkoli odprodaš po normalni ceni).
Davka ob prodaji ni. Zlato je edino neobdavceno. Shranjujes pa na mestu kjer se to zdi res varno. Če v sefu, naj bo močno skrit, ter protipožaren in protivlomen,zaščiti kodo, z vijaki naj bo zavrtan v steno. Imaš tudi sefe na banki ampak spet, če pride do vloma, oni ne povrnejo vsebine ker je vsebina tajna . Davka ob prodaji ne, plačaš le nakupno in prodajno provizijo. Mi smo v enem letu kar lepo zaslužili. Lani smo kupili pol kile, po ceni 65000eur, letos je prodajna 70.000 eur. Lahko bi tudi padla vrednost ampak dolgoročno pa zlati sigurno raste. Če imaš denar, se ti splača v to iti . V kriznih časih pa zlato vedno prosperira