nakup
Mene pa zanima, zakaj ljudje prodajajo 2-3 leta stare avtomobile? Jaz bi namreč kupila tak avto, pa me malo skrbi, če bo delal. Kje je bolje kupit star avto? Pri uradnih prodajalcih ali od lastnika direkto? Kakšne imate izkušnje? Sem iz Lj. in če mi lahko kaj svetujete? Vidim, da vsem pomagate z nasveti.
LP!
Če se le da, se kupi avto od lastnika. Vidiš kje živi, kako ma orihtano doma, kakšen človek je (mlad, star, urejen), vidiš njegov odnos do stvari. Potem greš na preizkus , najprej vozi on, potem ti. Ko vozi opazuješ kako to dela – z občutkom, kdaj menjava (obrate). Pogledaš servisno knjigico, si zapomniš servis, greš tja preverit kaj je bilo delano, če je bilo dobro poskrbljeno za avto, če so kilometri realni, preveriš celotno zgodovino avtomobila. Ne pozabi preveriti, če je bil avto zaleten. Dostikrat potem ne dajo airbagov notri.
Ponavadi so avtomobili, ki so lepo vzdrževani tudi malenkost dražji.
Od raznih preprodajalcev vozil, pa jaz ne bi kupil ničesar, sem videl kako to delajo.
LP
Živjo !
Avtomobile prodajajo 2-3 leta stare zato ker jim poteče rok za tehnični pregled, novi automobili mislim da imo jo tehnični pregled ko je nov in nato šele čez tri leta, taki ljudje imajo ponavadi tidi nmavado menjati avtomobile na nekaj let ali pa ko pride nov model na tržišče in tako ga prodajo “stari avto”, ki je ponavadi rešen vseh hib in malih napak ki se pokažejo v prvih letih tako , da če imaš možnost nakupa takega avtomobila se ti izplača in upoštevaj navodila od kren