nalgesin forte
http://www.krka.si/sl/zdravila-in-izdelki/zdravila-na-recept/nalgesin-fortetablete/1369/
Nalgesin forte je zdravilo, ki blaži bolečine in vnetje ter znižuje zvišano telesno temperaturo.
http://www.krka.si/sl/zdravila-in-izdelki/zdravila-na-recept/nalgesin-fortetablete/1369/
Nalgesin forte je zdravilo, ki blaži bolečine in vnetje ter znižuje zvišano telesno temperaturo.[/quote]
Sem morda kaj napačnega zatrjevala?
Zdravilo Nalgesin forte vam zdravnik predpiše:
po poškodbah, zvinih in nategih,
po operacijah in izdiranju zob,
pri ginekoloških obolenjih (bolečinah in menstruacijskih krčih, bolečinah zaradi vstavitve materničnega obročka in drugih bolečinah),
pri zobobolu in glavobolu,
za preprečevanje in zdravljenje migrene,
pri bolečinah v hrbtenici,
pri bolečinah v mišicah, kosteh in sklepih,
pri infekcijskih boleznih kot dopolnitev specifičnega zdravljenja za lajšanje bolečin, vnetja in vročine,
pri revmatskih obolenjih (revmatoidnem artritisu, kroničnem idiopatskem juvenilnem artritisu, artrozi, ankilozirajočem spondilitisu in protinu), ker deluje protivnetno in protibolečinsko.
V praksi se ga uporablja v glavnem za lajšanje bolečin po poškodbah, za lajšanje prehladnih tegob pa je bolj smotrno vzeti kak bolj “nedolžen” analgetik.
Nalgesin forte je zdravilo, ki blaži bolečine in vnetje ter znižuje zvišano telesno temperaturo.[/quote]
Sem morda kaj napačnega zatrjevala?
Zdravilo Nalgesin forte vam zdravnik predpiše:
po poškodbah, zvinih in nategih,
po operacijah in izdiranju zob,
pri ginekoloških obolenjih (bolečinah in menstruacijskih krčih, bolečinah zaradi vstavitve materničnega obročka in drugih bolečinah),
pri zobobolu in glavobolu,
za preprečevanje in zdravljenje migrene,
pri bolečinah v hrbtenici,
pri bolečinah v mišicah, kosteh in sklepih,
pri infekcijskih boleznih kot dopolnitev specifičnega zdravljenja za lajšanje bolečin, vnetja in vročine,
pri revmatskih obolenjih (revmatoidnem artritisu, kroničnem idiopatskem juvenilnem artritisu, artrozi, ankilozirajočem spondilitisu in protinu), ker deluje protivnetno in protibolečinsko.
V praksi se ga uporablja v glavnem za lajšanje bolečin po poškodbah, za lajšanje prehladnih tegob pa je bolj smotrno vzeti kak bolj “nedolžen” analgetik.[/quote]
…pri infekcijskih boleznih kot dopolnitev specifičnega zdravljenja za lajšanje bolečin, vnetja in vročine..
Se pa strinjam, da tablete niso bomboni in se ne jemljejo kar takoj najmočnejše.
Avtorica, s tem zdravilom, ki ima analgetično-antipiretični učinek, si za uro ali dve samo prekinila sinapso med centrom za bolečino v možganih in mestom nastanka bolečine. Nisi pa odpravila vzroka. Torej si zadevo samo preložila. Nalgesin je odličen za nastanek razjed na želodčni sluznici.
Za glavobol je lahko razlog dehidracija,neprespanost, stres. Pomaga pitje in hladilna maska na čelo ( led, hladilna obloga zavito v brisačo), počitek in dnevni spanec nekje 20 minut, če je le možno. Pa kavo, energijske pijače, dodatni sladkor in sol ( prigrizki) in pravi čaj odstranit z današnjega jedilnika.
Za vse ostalo so pa lahko krivi tudi virusi in bakterije, ki nas obkrožajo, sploh če smo med ljudmi – je ravno pravi čas in temerature primerne.
Te dni sem jemala nalgasin forte zaradi neznosnih bolečin v zobu. Meni ne pomaga, res pa je da me po sedmih zaužitih tabletah močno boli želodec. Plus zob! Ker je ravno vikend, pri nar rentgen ne dela, dobila sem le te tablete in amoksiklav. Čakam jutro, ko bom šibnila do svoje zobozdravnice. Če me prej od vseh teh zdravil ne pobere.
Anonimno 2481, 30.05.2024 ob 06:49
Neznosne bolečine zoba, vzela Nalgesin forte, sedaj je malo bolje.
Ali sem naredila narobe?
Nalgesin forte sem imela predpisan ob zlomu noge po operaciji.
Prvi korak si naredila – vzela tableto proti bolečinam.
Drugi korak – nujni obisk zobozdravnika, pri bolečinah te morajo vzeti tudi nenaročeno.
Nalgesin je analgetik za bolečine. Pa če je to zob, glava, pooperativno. Vzame se lahko 2, če je res nujno, 3. Kombinira se ga lahko z Lekadolom, ne pa ostalimi močnimi analgetiki. Je težak za želodec, zato je priporočljivo prej kaj pojesti. Velja pravilo, v kolikor analgetik ne pomaga po nekaj dnevih, je na vrsti zdravnik ali zobozdravnik. Če boli zob, pa ni treba čakati. Za prehodno pomoč analgetik, potem pa k zobarju. Stanje orale vpliva tako na srčno žilni sistem, dihalni trakt, prebavne poti ipd..