Najdi forum

Splash Forum Arhiv Finance in kriptovalute naložbe tujina

naložbe tujina

Zanima me kako je z naložbami v tujini, ……… (ne zanimajo me skladi)

Če ne vlagaš v EU, se po mojem da priti skoz, saj druge države niso povezane z DURSOM.

Naložbe v finančne inštrumente niso obdavčene ( certifikati, opcije…
Sam vlagam v indeksne certifikate in knoc-out certifikate z vzvodom, certifikat na zlato z vzvodom in vse to je neobdavčeno. Ni pa bistvene razlike od nakupa direktno delnice .

Ni bistvene razlike ? Kaj ni tako, da pri certifikatih lahko ostaneš čisto brez denarja, čeprav je delnica še kar veliko vredna?

Saj ni treba da kupuješ knock out certifikate ( pri njih res lahko hitro ostaneš brez vsega ali pa hitro zaslužiš)
Lahko kupiš certifikat 1:1 ki zasleduje ceno delnice ( Tu ni bistvene razlike ker se certifikat giblje enako kot delnica – samo dobiček ni obdavčen!

Hvala vsem..
Tudi sam že vlagam v certifikate, res so zenkrat še neobdavčeni.Zanima me še kakšne druge varjante.
A gdo ve kaj o valutnem trgovanju (neki tip iz Reke, vložek 5000EU +stroški)

fba,

neki tip iz Reke je MAT Project, firma, o kateri do sedaj na spletu nisem našel povsem nič oprijemljivega. Res je, da njeni ˝prodajniki˝ nudijo več produktov vlaganja v forex (valutno trgovanje: foreign exchange) in res je, da so do sedaj izplačali še vse donose, ne ve se pa še, ali je to res družba, ki se ukvarja z vlaganjem ali samo poncijeva shema.
Forex je dejansko največji investicijski trg, na katerem se dnevni promet bliža 3 triljardam dolarjev in v principu je najbolj likviden. Zaradi vzvodov, ki jih ponujajo trejderji, je trgovanje lahko izredno donosno, hkrati pa zaradi tega obstaja velika verjetnost finančnih izgub.
Samostojno trgovanje je v principu zelo preprosto, saj vse transakcije potekajo preko interneta, s finančnimi učinki pa žal ni tako. Donosi iz trgovanja so zaenkrat še neobdavčeni.
Če kogarkoli zanima kaj več, naj pove in bom še kaj napisal, za začetek pa
http://en.wikipedia.org/wiki/Foreign_exchange_market

Se popravljam, dnevni promet na forexu je preko 3,2 triljone dolarjev:
http://www.ecb.int/press/pr/date/2007/html/pr070925.en.html

Uh, še en popravek: gre za milijarde dolarjev!!!!!!!!! Agleški bilijoni so me zmedli v kontra!

New Report

Close