Najdi forum

Splash Forum Arhiv Finance in kriptovalute Naložbena zavarovanja, daljnoročni nategi?

Naložbena zavarovanja, daljnoročni nategi?

Nekaj me zanima (te nori cajti pa to):
koliko vas ima sklenjena naložbena zavarovanja, v smislu, da vsak mesec plačujete v nek zavarovalniški sklad, imate pogodbe sklenjene za 20, 25, 30… let, potem pa se vam kao obeta ta denar “oplemeniten” in izplačevan kot lep dodatek mizernim penzijam?

Imam sklenjeno zavarovanje pri Merkurju, za 30 let, plačujem že okrog 6 let. Zdaj pa me močno skrbi (seveda zaradi gospodarske krize in ker se povsod glasno govori, da bodo banke in zavarovalnice prej ali slej nekako propadle), da ta denar ne mečem stran! Saj vendar nimam nobene garancije, da bom ta denar sploh kdaj dobila, ker če bo šlo tako dalje, bodo res vse denarno-bančne-zavarovalniške ustanove šle v k….! Razmišljam, da bi do sedaj vplačani denar pobrala ven in zavarovanje prekinila (sicer ne dobim ven vsega, to vem).

Kaj mislite, kaj se obeta na teh področjih? Kam je najboljše višek denarja (saj ne, da bi imela hud višek…) vlagati?

Po mojem mnenju se bo vse pokradlo, zakaj bi bilo tukaj drugače? Enako mislim za pokojninske stebre in podobno, to je še en nateg s katerimi se bo še bolj osušilo narod. Glede na našo pravno državo ne bo odgovoarjal nihče.

Sem ljubitelj narave, plesa in vsega lepega, ločen po tuji krivdi, ne pijem ne kadim - 1. april...

Jaz sem denar že dvignil, še enkrat ga bom čez nekaj let. Triglav ima pač tako, da lahko samo dvakrat predčasno dvigneš. Mi je zelo žal, da sem šel v to….

Z naložbenim zavarovanjem ne “varčuješ” v zavarovalnici ampak se iz tega kupujejo točke v skladih. Ker za vse oblike življenjskih zavarovanj veljajo posebni pogoji, ki jih morajo zavarovalnice upoštevati, ni bojazni, da če bi zavarovalnica propadla, da vaših vlaganj ne bi dobili izplačanih, je pa vprašanje, kako bo takrat s skladi v katerih imate točke.
Je pa klasično življenjsko zavarovanje manj rizično od naložbenega, ne prinaša pa tolikšnih donosov kot jih LAHKO naložbeno.
Jaz vplačujem za klasično življenje, saj je tam jasno, kolikšno bo izplačilo glavnice. Je pa to še vedno zavarovanje in ne varčevanje, kot mnogi mislite. Med dobo zavarovanja imate zavarovano tudi izgubo življenja.
Trenutno je najslabše taka (naložbena) zavarovanja odkupovati, saj so skladi na nizki ravni zaradi gospodarske krize, pa še v prvih treh letih veliko vplačujete le za stroške.

Najprej moras v startu vedeti, kaj hoces! Zavarovanje, varcevanje ali oboje in s kaksnim namenom! Jaz ne razumem, kako se ljudje spuscate v neke stvari, da se sami ne veste zakaj! Pa ne govorim o zavarovanjih, ampak na splosno – kar v nekaj se spustite, ker se tudi drugi… Pa se vprasate, kaj bo to vam in zakaj?

Midva z mozem imava nalozbeno zavarovanje. Zato, ker nama ta oblika, jaz recem kar hibrid, odgovarja za nekatere stvari. Imava tudi samo zavarovanje, brez varcevalne komponente in samo varcevanje, brez zavarovanja. Kaj ti potrebujes, pa ves ti, zavarovalnice ponujajo 100 razlicnih moznosti, tako da se za vsakega nekaj najde.
Glede varcevanj pa jaz delam tako, da je kupcek tu, kupcek tam.

NOBENO varčevalno zavarovanje (ali kako že rečejo) v zavarovalnicah SE NE SPLAČA!!! Morda boš čez 30 let pa le doumela? Če hočeš kaj varčevati, varčuj v skladih – dolgoročno, zavaruj pa se v zavarovalnici (nezgodno, ne življenjsko).

A res? :))

Imam naložbeno v Generaliju. Tuji sklad. Lani me je močno mikalo, da bi prekinila, pa sem se ustavila. Saj pa nekoč mora iti borza navzgor.
Da bi denar izgubila, se niti ne bojim (če bo itak vse propadlo, bomo izgubili še marsikaj drugega), se pa zavedam, da bo izkupiček daleč od obljubljenih donosov. Se pa toliko poznam, da vem, če tega ne bi vplačevala, bi denar po domače zagonila. Tako pa upam, da bo kaj iz tega na stara let. Imam pa za 25 let.

Pa še za dobro jutro – naložbeno varčevanje je varčevanje v skladih, samo da prva leta vplačaš še življenjenjsko zavarovanje za celotno dobo varčevanja – torej 25, 30 let. Zato res popušiš, če prekineš. Jaz že ene 5 let dajem ves denar v sklad.

Moj mož ima naložbeno v Triglav steber I., dobro, da ima samo na 10 let in mu čez 2 leti poteče.Ravno v teh dneh je dobil obvestilo o stanju na računu. Ima manj, kot je v 8 letih noter vplačal. Bi bilo bolje, da bi imel na banki, bi lahko saj dvignil, no saj tudi tu lahko dvigne, vendar precej manj, pa še obdavčeno je z dohodnino, ker je manj kot 10 let varčeval.

Sranje na celi črti.

Pa imata vidva s stvojim kaksno zivljenjsko zavarovanje? Pa invalidsko? Mislim, kaj ce tvojega pobere, kako bos prezivela druzino?

Pa imata vidva s stvojim kaksno zivljenjsko zavarovanje? Pa invalidsko? Mislim, kaj ce tvojega pobere, kako bos prezivela druzino?[/quote]

Nimava. Imam pa že dva odrasla otroka, ki sta že na svojem. Če mojega “pobere” bom že preživela, imam še drugo premoženje, predvsem pa sem navajena DELAT.

Jaz sem že pred malo manj kot 20 leti sklenil pri Grawe.

Upam na najboljše.

Pa imata vidva s stvojim kaksno zivljenjsko zavarovanje? Pa invalidsko? Mislim, kaj ce tvojega pobere, kako bos prezivela druzino?[/quote]

Nimava. Imam pa že dva odrasla otroka, ki sta že na svojem. Če mojega “pobere” bom že preživela, imam še drugo premoženje, predvsem pa sem navajena DELAT.[/quote]

Kaj pa, ce ne mores vec delat?
Kar zadeva zivljenjsko, sta v drugem starostnem obdobju kot vecina tule gor in je zato pri vama sekundarnega pomena. Je pa vseeno pomembno invalidsko zavarovanje za primer, ko ne mores delat, a stroski se ti zaradi zdravljenj in pripomockov povecajo.
Ce imata pa premozenje, ki ga lahko pogresata in sta ga pripravljena v sili prodati in uporabiti, pa res ni potrebe za take oblike zavarovanja.

Nimava. Imam pa že dva odrasla otroka, ki sta že na svojem. Če mojega “pobere” bom že preživela, imam še drugo premoženje, predvsem pa sem navajena DELAT.[/quote]

Kar zadeva zivljenjsko, sta v drugem starostnem obdobju kot vecina tule gor in je zato pri vama sekundarnega pomena. Je pa vseeno pomembno invalidsko zavarovanje za primer, ko ne mores delat, a stroski se ti zaradi zdravljenj in pripomockov povecajo.
Ce imata pa premozenje, ki ga lahko pogresata in sta ga pripravljena v sili prodati in uporabiti, pa res ni potrebe za take oblike zavarovanja.[/quote]

Se strinjam – so pred 8 leti mojega pač NATEGNILI z tem zavarovanjem. Ker plačuje samo 50 EUR mesečno bova preživela še ti 2. leti, da poteče, pa dvignem denar ven.

Ce imata pa premozenje, ki ga lahko pogresata in sta ga pripravljena v sili prodati in uporabiti, pa res ni potrebe za take oblike zavarovanja.[/quote]

Se strinjam – so pred 8 leti mojega pač NATEGNILI z tem zavarovanjem. Ker plačuje samo 50 EUR mesečno bova preživela še ti 2. leti, da poteče, pa dvignem denar ven.[/quote]

Ja, revez, kako so ga okrog prinesli… Ubogi…

Dobro jutro tudi tebi. V kaj pa misliš, vlagajo zavarovalnice v imenu svojih zavarovancev?

Dajte se malce izobrazite o denarju predno ga mečete skozi okno.

Za začetek preberite knjigo od Mitje Glavnika – pošten denarni priročnik.
Lahko pa tudi vzamete kaj od kiyosakija v roke in premislite o tem kar preberete.
Ne trdim, da je vse not zapisano “čisto zlato”, boste pa dobile dovolj idej za premišljevanje o tem, kako ravnati s svojim denarjem.
In ne verjemite vsakemu “finančnemu svetovalcu”, ki vam ponuja izjemno dobro naložbeno, življensko, ….zavarovanje, sklade, zlato, delnice, ….imenuj kar hočeš.

Se strinjam – so pred 8 leti mojega pač NATEGNILI z tem zavarovanjem. Ker plačuje samo 50 EUR mesečno bova preživela še ti 2. leti, da poteče, pa dvignem denar ven.[/quote]

Vsekakor so ga nategnili. Zato, ker je naložbeno za tako majhen mesečni vložek in za tako kratko dobo plačevanja brezveze. Kriza vam je pobrala ogromno. Če bi imeli recimo na 15 let, bi bili vmes že novi borzni vzponi in izkupiček čisto nekaj drugega.

Pa je čisto vseeno, ali gre za naložbeno zavarovanje ali varčevanje v skladih. Velja isti princip. To ni kratkoročno.

Vsekakor so ga nategnili. Zato, ker je naložbeno za tako majhen mesečni vložek in za tako kratko dobo plačevanja brezveze. Kriza vam je pobrala ogromno. Če bi imeli recimo na 15 let, bi bili vmes že novi borzni vzponi in izkupiček čisto nekaj drugega.

Pa je čisto vseeno, ali gre za naložbeno zavarovanje ali varčevanje v skladih. Velja isti princip. To ni kratkoročno.[/quote]

Nategnili so vaju zato, ker vam niso svetovali, da se pred padcem vrednosti delnic zavarujeta tako, da vložek dvigneta in preneseta drugam (banka, zlato, ….)
Vsak kmet ve, da mora jeseni pridelek pobrat in ga spomladi ponovno posejati. Pa tudi kolobariti mora, ker monokultura ni dobičkonosna.
Torej napaka je bila ravno v tem, ker sta svoj denar “parkirala” dolgoročno ravno v času borzne “zime” in nista “kolobarila” to je spremenila način plemenitenja. Posledica je, da je pridelek “zgnil” na njivi oziroma so ga pojedle “vrane”.

Ti si jo že prebral? Potem te prosim, da kakšno finto vržeš tu gor, prosim te.

Vprasajte se ce bodo vse te institucije propadle kaj Vam sploh bo denar, ga ja niti zpravit ne boste mogli 🙂

Prekinitev zavarovanje je stroskovno najbolj neugodno ne glede na to kje imate sklenjeno.
Zavarovanje je namenjeno zavarovanju, varcevanje varcevanju.

Kdo ne misli placevat 20 let in vec v katerikoli produkt, ki ima vkljuceno komponento zavarovanja in varcevanja naj tega sploh ne sklepa ker bo potem jok in stok.

Za pokojnino pa obstajajo oz. se pojavijo obcasno produkti kjer imate glavnico varno al pa vsaj del nje, zaklepanje donosov itd… Vendar spet povdarjam to so nalozbe za 15, 20, let in vec… Malce pobrskajte na netu 🙂

Sem prekinil in sem ful vesel. Plačeval sem pet let po 100 evrov in v tem trenutku imam 3000 evrov manj, kot če bi dajal v štumf. Korist imajo agentje in zavarovalnice. Motilo me je tudi to, da se nikoli točno ne ve, koliko zasluži agent, koliko zavarovalnica in koliko denarja gre na moj račun.

LP, nikoli več

Plačeval sem življenjsko zavarovanje nekaj čez 50€ mesečno in nezgodno, vse skupaj okrog +70€ mesečno. Sedaj sem vse prekinil in denar, ki bi ga naj prejel iz življenjskega zavarovanja, ki je bilo tudi deloma naložbeno (delež naložbe neznan), preprosto ne dobim dokler ne bom 6 mesecev brezposelen.
Se pravi od okrog 500€, ki se je v dveh letih nabralo v naložbi bi dobil okoli 200€ izplačila SAMO in še to, ko bom brez dela 6 mesecev.

V GLAVNEM ZAVAROVALNICE SO NATEG TISOČLETJA.
UKINIL SEM VSE IN NOČEM VEČ SLIŠATI ZA KAKŠNEGA AGENTA V BLIŽINI MENE.

Drugič preden kaj podpišeš si preberi kaj podpišeš!

Zavarovalnice so za zavarovanje in ne za varčevanje!

Tudi jaz sem imel pri Triglavu, vplačil ca za 3000, izplačilo okrog 1000, sem imel “srečo”, ker sem bil več kot 6 mesecev brezposeln.In še ta 1000 se bo štel za dohodnino, piše nekdo zgoraj.In nekdo piše, da je nesmiselno odkupovati, zakaj, kaj pa veš kaj bo čez 20 let.Agentje so pa itak sladkih besed, pa lažejo, da se kadi.In še preden droben tisk prebereš že podpišeš.

New Report

Close