Najdi forum

Splash Forum Arhiv Finance in kriptovalute Naložbena zavarovanja, daljnoročni nategi?

Naložbena zavarovanja, daljnoročni nategi?

Tudi mi smo plačevali 6 let po cca 70 € na mesec in se vsi “zgovarjajo” na krizo, da imamo zdaj v “dobro” samo 1.600 €, ampak glede na to, da se mož veliko ukvarja z delnicami v tujini, v tem času krize ni izgubil niti petino toliko kot s tem zavarovanjem, pa je govora o malo večjih zneskih.

Tako, da NE NASEDAJTE agentom, rajši si ta denar nakazujte na račun, boste lahko čez čas dvignili toliko kot ste naložili + nekaj drobiža obresti.

Imeli ste zavarovanje z vključeno zavarovalno komponento in, če Vam nihče ni na začetku povedal, da so stroški na takšni polici veliki potem verjamem, da ste sedaj zelo razočarani. Eden izmed mnogih.

Svoje so zagotovo naredile tudi naložbe kajti nekateri skladi so še danes kar krepko v minusu tudi na obdobje pet let in več. Minusi celo do -70% ali več.

V vašem primeru je bilo v šestih letih vloženega denarja 5.400,00€ in tudi, če bi bil plus na naložbi zagotovo več kot 3.500,00€ ne bi imeli na računu zaradi stroškovnika na polici. Prva tri leta je nekje polovico manj denarja kot ste ga vložili. Govorim iz izkušenj, ki jih imam tudi sam s tovrstnimi zavarovalnimi policami.

Zavarovalnica naj Vas zavaruje za vse ostalo pa imate banke, delnice, skladi, zlato, surovine itd… Odvisno kakšno tveganje ste pripravljeni sprejeti.

To je edini način, da boste vedno vedeli koliko Vas kaj stane in kakšni so stroškovniki določenih produktov.

Po mojih izkušnjah je najbolje skleniti riziko življensko zavarovanje vsaj dokler vaši otroci niso izšolani!
Npr.
Zavarovalna vsota za smrt 50.000 eur ,trajanje 18 let, premija 12 eur mesečno.
Zraven dodajte še nezgodno zavarovanje z invalidnino 20.000 eur (7 eur mesečno)

Skupaj okoli 20 eur mesečno imate polno kasko zavarovanje zase in če se vam kaj zgodi vaši najbližji ne bodo utrpeli hujšega poslabšanja življenskega standarda

Ostali znesek pa lahko varčujete na najrazličnejše možne načine. Obstaja precej možnosti.

Se pridružujem, sam bi samo znesek za trajno invalidnost priporočal vsaj 50.000,00€, po možnosti še kakšna mesečna renta.

🙂 🙂 🙂 kok sm vesela k to berm…da men ni tega uredil kak zav agent.
ker fora je v vsem tem..samo znanje. ce ti nekdo razlozi in pove vse. nebi bilo takih komentarjev so me nategnili:-) 🙂 sej ste sami to podpisali. krivi so samo zav agent. in nihce drug.
jst sm se obrnila na profico.d.o.o
vse stare police mi je pregledal..prekinil..in naredil tako kot se za gre. tocno vem kaj placujem..koliko dobim ce umrem..ali koliko dobim ce zgubim en zob. vse vem. sklade so mi v nulo razlozil. in vem ce bom dvigovala po dveh letih da bom manj dobila..in tudi vem zakaj. sicer pa kaka logika je pokojninsko varcevat potem pa po petih letih dvigovat.
priporocam vam proficio d.o.o.
lahko vam dam tudi mail od mojega premozensjkega svetovalca ki dela v tem podjetju..pa vas bo toplo sprejel.
pa se to…zav agent..spise pa gre in ga nikoli vec ne vidis. premozenjski svetovalec v proficiu imas pa znjim enkrat letno financni dan..in se vsako leto dobita in ti razlozi novosti oz prilagodi zavarovanje na tvoj standart ki ga zivim. bila sem sokirana ko mi je rekel da tako visokega zivljenca ne rabim vec ker nimam vec kreditov…in mi je sam od sebe ZMANJSAL obrok:-) res svaka jim cast da tko svetujejo.
ce hoce kdo kontakt naj pove. ta moj je zlata vreden:-) 🙂

a nehaš prosim pametovat s to profico?
so ti pa res jaki nasvet podali – to pomeni da si bila ena izmed nategnjenih do tistega trenutka?
pa si prepričana da je prav naredil ko ti je prekinil police?
a naj še jaz naredim reklamo za mojega svetovalca, ki je tudi super? Kam pa pridemo.

ne razumes. lahko da imas ti cisto vredu narejeno. jst zdej vem da nism mela. ker mi je tudi razlozil zakaj nism mela..ti ce imas vredu narejeno ti bodo to tudi povedali da imas..in ti nebojo nic spreminjali.oni te itak lahko zavarujejo pri keri zavarovalnici hoces…tko da nedelajo reklamo za eno zavarovalnico. ampak ti poiscejo najbolso moznost kako zavarovanje ti potrebujes. ker vsak clovek potrbuje zavarovanje glede na svoj standart ki zivi…a ma druzino pa otroke..ali ima kredite..kasno sluzbo ma…vse to je povezano s primernim zavarovanjem. ne delam nobeno reklamo za nobeno zavarovalnico.
samo povedala sem da je dobro imet svetovalca za to…ne agenta k bo hvalil itak samo svoje.
pa povej mi koliko dobis ce ostanes brez noge?
vec kot 25000 vrjami da ne dobis..ce je polica stara vec kot 6 let. umetna noga ..da lahko normalno hodis v sluzbo je pa 45000. tko da….eno je a si zavarovan..drugo je pa a si primerno zavarovan. ce ze placujes ..je dobro vedt kaj placujes…saj taksno je moje mnenje.
pac vesela sem da mi je nekdo mal razlozil te stvari. in ni hvalil svoje zavarovalnice kot to delajo agenti.
to je to…nobenga nism pluvala niti nobene zavarovalnice nism hvalila. samo da je dobro imeti nekoga ki ti to razlozi in svetuje. zav agenti prodajajo ceno..ne pa kritja. in ti slisis samo da je cim manj…kok pa dejansko rabis pa itak ne razmislas o tem.
uf sm se razpisala:-)
nic slabega nism hotela povedat…lahko da imas cist ok narejeno. je pa dobro vedt ali imas res..ce ne druzga bos saj mirna:-)

Spoštovana saranovak.

Kar nekaj zadev je ki ne držijo. Proficio podjetje nima pogodbe z vsemi zavarovalnicami, zato tudi ne more tržiti vseh. Sam imam polico staro več kot 6 let in je kritje v primeru, da izgubim nogo veliko višje od 25.000,00€. To, da Vam nekdo prekine polico ni ravno dobro za Vas, ker boste ponovno plačevali visoke stroške.
Res je, da niste delali reklame za zavarovalnico ste jo pa za podjetje 🙂
Od osebe je odvisno kaj Vam ponuja in od koga ne pa od naziva “premoženjski svetovalec” ali “zavarovalni agent”

Me zanima, če ima Vaš super mega svetovalec opravljene izpite in pridobljenje licence, ki so potrebne za to delo. V sistemih mrežne prodaje je to velika redkost.

“vse stare police mi je pregledal..prekinil..in naredil tako kot se za gre. tocno vem kaj placujem..koliko dobim ce umrem..ali koliko dobim ce zgubim en zob. vse vem”
Me pa zelo veseli, da po enem obisku super svetovalca veste vse 🙂

Lep večer!

🙂 vidm da ste se zdej spravl name:-) jst sm sam povedala kako sem imela prej ..in kako imam zdej. prej sem imela nalezbeno zavarovanje. placevala sem 70 evrov na mesec..kao nekaj naj bi slo za zavarovanje nekaj pa za pokojnino. zdelo se mi je cisto kul. potem me je pa nekdo vprasal koliko gre za zavarovanje in koliko za pokojnino..in nisem znala odgovoriti. sem klicala tega agenta..pa mi se sam ni znal odgovoriti. zato sem se obrnila na proficio. in imela sem narejeno tako…vsako leto ko bom starejsa..se mi zavarovanje podrazuje in manj gre za pokojnino. vglabnem starejsi si..manj varcujes..ker je zavarovanje vedno drazje ko se staras. vglavnem kr neki…nekaj sem placevala in sploh nism vedela kaj placujem. zato so take police res nesmiselne.
sedaj tocno vem kaj placujem…vem za koliko denarja sem zavarovana in koliko denarja gre v sklade.
ker zivljensko sem zavarovana pri eni zavarovalnici..nezgodno pri drugi. varcujem pa v skladih in ne v zavarovalnici.
in trenutno verjemi da imam najbolso polico kar se jo da dobiti na slo trziscu;-)
nezgodno sem zavarovana za 200000.
in ce izgubim zob ..to ne 1 procent invalidnosti ..dobim 2000…ti nedobis nic v tvoji polici..a je tako;-)
ce sem 5 procentni invalid..dobim10000….ti nedobis nic;-) pac placana sem za vsak procent invalidnosti.
samo ena polica je taka v sloveniji. tko da ne govori da nevem nic..dosti vem 😉
zdej se mi pa neda vec pisat. lp pozdrav vsem:-)

Spoštovana saranovak.

Nihče se ni spravil na Vas delili smo samo svoja mnenja in izkusnje z Vami. Želeli dati kakšen nasvet, ki pa si ga vsak vzame po svoje kajne 🙂

Na koncu je pomembno le to da ste vi srečni in zadovoljni.

Seveda ste spet navedli nekaj podatkov, ki žal ne držijo pa saj ni pomebno.

samo ena polica je taka v sloveniji. tko da ne govori da nevem nic..dosti vem ;-)
Vsako leto pride na naše tržišče, kar nekaj različnih produktov, kaj je za nekoga “najboljša polica” je odvisno od posameznika. Nikoli pa nisem izjavil da nič ne veste.

Želeli pa smo Vam samo povedati, da ne maramo oglaševanja 🙂

Lep dan želim.

no sem pozabila navesti…trenutno najbolsa polica;-) ker je komaj 3 mesce na trziscu.
hotela sem samo povedati..da je pametno da imas enega ki ti tako svetuje…ker jst nisem imela pojma v tem. pa so ze bli zav agenti pri meni. odkar je bil pa svetovalec pri meni..mi je pa stvar veliko bol jasna.
samo to sem hotela povedati. nic drugega:-)

Pozdravljeni,
Zanima me za Grawe apollo fix. Razložili si mi vse na dolgo in široko… plačeval bi 64€ plus varčevanje+ invalidsko zavarovanje in zavarovanje v primeru smrti na dobo 45 let…..
Sem v skrbeh, če se bi mi to izplačalo ali raje denar zapravim kam drugam star sem 24let????

Prosim za kakšen koristen nasvet, hvala.

LP.
Cartman

Kaj želiš? To je prvo in osnovno vprašanje, ki si ga moraš postaviti in nanj tudi odgovoriti. Če želiš vse to, kar ti ponujajo, potem je mogoče to dober produkt, vseeno pa predlagam, da se pozanimaš še drugje, kakšni so drugi podobni produkti.

Če želiš le varčevati, je to popolnoma neprimeren produkt. Če se želiš le zavarovati, je najbrž spet to neprimeren produkt, ker rabiš drugačno, širše zavarovanje. V tem primeru predlagam forum zavarovanja.

Zapraviti denar za kaj drugega je pa definitivno tvoja odločitev. Če imaš presežna sredstva, je dobro razmisliti o nekem varčevanju, samo ne pa pasti takoj na prvo finto prvega super prodajalca:) In večina teh je zelo zelo dobrih prodajalcev:))))

Ok. najlepša ti hvala samo to sem hotel slišati, ker sam sem se težko odločil in je bilo zelo mikavno razloženo (natvezano) in ja se strinjam… denar lahko vložim kam drugam.

Lep dan
Cartman

Tudi moje mnenje je takšno, da če želiš varčevati potem izberi kaj drugega kakor varčevanje z zavarovanjem.

Vedno imejte ločeno zavarovanje in varčevanje pa ne boste imeli težav :):):)

Predlagam, da si vzameš čas in malo pobrskaš po spletnih straneh, kaj vse je sploh na voljo. Se malo poučiš, naštudiraš, to ti bo zelo prav prišlo, da te ne bo vsak za šalterjem ali šankom uspel z lepimi besedami prepričati:) Spletna stran Agencije za trg vrednostnih papirjev ter druge specializirane strani, ki se ukvarjajo s tem, so lahko prvi korak:
http://www.atvp.si/documents/atvp1.pdf
http://www.denarnisupermarket.com
http://www.vzajemci.com

Osnovno pravilo je razpršitev naložb. Ker si še mlad, lahko večji del sredstev naložiš v delniške (bolj tvegane) naložbe, ki imajo na dolgi rok višje donose od obvezniških ali denarnih. Ampak to lahko tudi pomeni, da bo nekaj let zapored minus, tukaj pa se moraš zelo dobro povprašati, kakšen je tvoj odnos do tveganja, kakšne so tvoje želje, cilji. Naložbe z garantiranim visokim donosom definitivno ni! Lahko se seveda zgodi, da zelo tvegana naložba doseže neverjeten donos v nekem obdobju, morda tudi daljšem, ampak generalno gledano so povprečni stoletni donosi delniških naložb 8 %. Kar je več, je super, kar je manj, pa tudi ni nič narobe. Seveda je dobro imeti tudi nekaj razpoložljivih sredstev na banki, nekaj v depozitu ali drugih denarnih naložbah, mogoče malenkost v plemenitih kovinah, nepremičninah, ampak seveda ne gre vse naenkrat, prav lepo počasi. Eno pravilo naj bi bilo tudi, da imaš na strani za 6-12 mesecev denarja, če izgubiš službo, da lahko pokrivaš sprotne stroške. Šele nato naj bi se lotil nekih drugih naložb:) Ampak lahko pa že sedaj začneš proporcionalno, recimo nek odstotek na TRR, nek odstotek v delniške naložbe, kak odstotek drugam. Dobro je pogledati zadevo tudi z davčnega vidika.

Čisto tako, do krize so finančni produkti neverjetno rasli, enako velja za prihodke prodajalcev, ki so bili že takrat zelo izučeni, kako se stvarem streže, vendar vlagatelji niti niso bili tako osredotočeni na to, ker so donosi dejansko dosegali pričakovanja. Potem se je pa vse sesulo, ljudje so veliko izgubili, krivili druge, čeprav je tudi njim pripisati delno krivdo zaradi pohlepa (vsak raje sliši, da bo nekaj raslo, kot da je zadeva tvegana).

Prodajalci so pa sedaj postali še boljši in bolj agresivni, ker se trudijo za svoje preživetje ali ohranitev standarda, kar je skoraj nemogoče. Tako te lahko, preden se zaveš, neverjetno premamijo z argumenti in tudi odvračanjem pozornosti na bistvo. Zato moraš biti sam posebej pozoren, navsezadnje gre za tvoj denar, tvojo odločitev, tvojo prihodnost.

Danes ti bodo veselo prodajali zlato, ker je v zadnjih letih zelo raslo, vendar je sedaj najbrž tik pred balonom. Se pa lepo vidijo tisti pretekli donosi. Nikakor pa ne nasedati raznim piramidnim igram ala 20% donos v mesecu dni, garancija, vsi služijo, ti si pa bedak, ker to pa je popoln nateg!

Sicer pa je tvojo odločitev, da daš nekaj denarja na stran, prav za pozdraviti. Če se boš tako navadil in boš tudi v prihodnje del svojih dohodkov, naj bo 20 ali 200 EUR dajal na stran, ti bo zelo prav prišlo, pa naj bo dopust, registracija avta, polog za stanovanje, nova dnevna soba, voziček za otroka ipd.

Super si tole napisala, hvala.

Sicer sem ves čas tako razmišljal kot ti, ampak ker so to znanci in so me nekako prepričali v to, da je to dobra stvar…
In res nisem bil več prepričan, če bi sklenil to zavarovanje-varčevanje. Vem, da ne obogatiš od tega, najverjetneje je še vedno bolje vsak mesec dati denar v mošnjiček je vedno pri roki in veš koliko imaš prihranjenega. Ne rabim, da mi nekdo obljublja dobiček od njega in ne vem ali ga bom res dobil vrnjenega nazaj v celoti ali sploh ne.
Njim se gre za njihov zaslužek in, da lahko razpolagajo z mojim našim denarjem, ki jim ga posojamo.

Lep pozdrav

Saj je lahko zgornji produkt res dobra stvar. Vendar ali je tista, ki jo ti želiš, potrebuješ, hočeš? To je pomembno.

Jaz ga ne poznam, kot je pa že objektivno napisal, je najbolje imeti zavarovalno in varčevalno komponento ločeno.

Prodajalci so pač prodajalci, seveda morajo prodati, če želijo preživeti:)

Lepo pozdravljeni!

Lahko rečem, da sem za svoj denar vedno skrbel sam. V teh 20 in več letih sem prišel do kar zavidkjivega premoženja. NIKOLI nisem dajal tem zavarovalnicam in za te ‘produkte’.

V grobem so skoraj vsi produkti ČISTI nateg.

Zakaj?

Bom poenostavil takole:

V tujini, npr. v VB in ZDA vložite 100 €, vaš skrbnik to plemeniti, stroške si zaračunava OD dobička – sicer mu bolj trda prede.

Pri nas pa je narobe svet – od 100 € vam najprej škrtnejo debelih 15 – 20 €. Glejte, čisto na začetku ste prišli ob 20% investicijske vsote.

Pa poznam te gospode, ki tržijo ta zavarovanja osebno. Glejte, ima lepega črnega Mercedeza, ter gredo vsako leto vsaj na eno izobraževanje na Malorco, Maldive ali pa še kaj.

Ma dajte no.

Pa vi res mislite, da boste dobili vse to lepo plačano? Recimo kakšno nezgodno zavarovanje. Ne bom omenjal zavarovalnice, ki je kar lepo figo pokazala, ker se je človek polomil z motorjem. Tožil je zavarovalnico – ter tožbo izgubil. Ker ni povedal v vprašalniku, da je oseba z visoko rizičnimi dejavnostmi (kar vožnja z motorjem je bila).

Skubijo vas, ter vam dopovedujejo, da če se vam kaj zgodi, bo zavarovalnica plačala nekaj (invalidnost, smrt).

Poglejte, če se meni kaj zgodi, lahko žena kadarkoli proda eno od nepremičnin, tudi če je to pod ceno – ji bo to prineslo cca 500.000 €. S tem lahko žena in dva sina lepo živijo kar nekaj časa.

To je moje mnenje.

Delati je treba, ter potem denar pametno vrteti. Ne pa dajati drugim, ki si takoj škrtnejo za ‘stroške’.

Če pod ceno proda nepremičnino, bo dobila pol milijona?! Ali govorimo o kakšnem gradu ali mogoče še vedno živite v časih pred pokom? Mogoče je kakšna vaša nepremičnina res vredna toliko za vas, ampak ali vi resno mislite, da bi jo sedaj na trgu prodali za toliko?

Glede stroškov pa tako – karkoli se greš sam na finančnih trgih, stroški so. Včasih so v kakšnem produktu celo nižji kot bi jih imel, če bi sam nalagal denar. Zavarovalnice so nekaj drugega, ker vzamejo za zavarovalni riziko in nihče ne ve, koliko.

Podpis…tudi sam sem v podobno situaciji ter se držim podobnih načel.

Podpis…tudi sam sem v podobno situaciji ter se držim podobnih načel.[/quote]

Me veseli, da imate finance tako dobro urejene, da lahko toliko privarčujete in ste zaščiteni v primeru najhujšega. Žal pa je veliko ljudi v Sloveniji, ki jim ne gre tako dobro in jim je mogoče lažje odšteti nekaj evrov ter poskrbeti za svoje bližnje z zavarovanjem.
Čisto vsaka zadeva, ima svoje stroške in tudi, ko greste v trgovino po kruh dajate nekaj nekomu za stroške kajne??? Glede prodajalcev zavarovanj se strinjam z vami, ker jih je tudi po mojem mnenju 90% takšnih, ki jih zanima samo zaslužek in ne dobro stranke.

Glede vašega znanca, ki ni dobil odškodnine od zavarovalnice je veliko vprašajev, ki so vplivali na to in tudi zelo pomembno je katera zavarovalnice je to bila itd,…
Za razliko od vašega znanca je moj znanec dobil izplačilo (poškodoval se je na smučanju) je na invalidskem vozičku in hvalabogu, da je imel nezgodno zavarovanje, ker drugače ne vem kako bi živel. Sicer ni neke “bogatije”, ampak je pa lažje kot, če ne bi bilo nič.
Tudi iz zavarovanja motorja se dobi odškodnina, če je seveda vključen AO+, kar pa večina (vsaj moji priajtelji, sorodniki) nimajo zavarovano, ker je škoda denarja.

Zavarovanje naj bo zavarovanje, varčevanje naj bo ločeno, preverite splošne pogoje…

apollo fix je super. visoke, stabilne donose ima. le ne rabiš na varčevanje priklapljati nezgodo. raje naredi posebej polico za osebno nezgodno zavarovanje, da boš vedela, da tega denarja ne boš dobila. si pa invalidsko zavarovana. apolofix je bolje uporabiti le za varčevanje. sklad fino raste in ni rizičen.

New Report

Close