Najdi forum

Splash Forum Arhiv Finance in kriptovalute Naložbeno zavarovanje

Naložbeno zavarovanje

Nameravam varčevati za pokojnino, hkrati pa bi rada bila zaradi otrok tudi življenjsko in nezgodno zavarovana. Ponudnikov je ogromno, ne znam se odločiti.

kaj svetujete?
sem letnik 1972, mesečno sem pripravljena vlagati cca. 50 EUR.

Vsak nasvet mi pride prav.
Hvala, lep pozdrav
Mojca

Spoštovana Mojca!

Ponudb na trgu je res veliko. Če želite predvsem varčevati je boljša naložbena polica. Te police krijejo riziko smrti do neke vsote, lahko se doda npr. invalidnost ali oprostitev plačevanja premij v primeru bolezni, ali morda še kak riziko in to je vse. Če pa želite biti predvsem dobro zavarovana je primernejša klasična življenjska polica, kjer lahko dodajate vsemogoče rizike, kar se vam lahko zgodi v življenju.

Ponudbe različnih zavarovalnic se med seboj malo razlikujejo in vsaka ima določene krite rizike ugodno in določene manj ugodno. To je stvar individualne presoje.

Jaz bi vam morda svetoval dve polici: 30 EUR naložbena in 20 EUR življenjska polica.

V vsakem primeru svetujem dobo najmanj 20 let.

Lahko me kontaktirate in vam povem kaj več.

040/476-050

Lep dan!

____________________________________________________________________ Navada ravnanja z denarjem je pomembnejša od njegove količine. Stojim vam ob strani. Janez Tomc, mag. [email protected]

Hvala za odgovor, nisem pa prav dobro razumela zadeve o dveh policah – življenska in naložbena. Ali nisem potem dvakrat zavarovana? Ali je to potrebno ali je bolje, da se z eno zavarujem, za drugi znesek pa varčujem v skladih npr. KD Prvi izbor – dolgoročno (kakih let)?

Verjetno ne smete delati reklame, pa vendar imate kakšno konkretno rešitev?

Hvala, pa lep pozdrav,
mojca

To je ena od ugodnih možnosti. Življenjsko ste res zavarovana dvakrat, vendar je vsota enaka. Ostala zavarovanja se pa ne podvajajo. Tudi v naložbenih policah so lahko lepi donosi. Skladom bi jaz rekel tretja odločitev.

Lahko mi pošljete e-mail in vam odgovorim: [email protected]

Lep dan!

____________________________________________________________________ Navada ravnanja z denarjem je pomembnejša od njegove količine. Stojim vam ob strani. Janez Tomc, mag. [email protected]

New Report

Close