Najdi forum

Namazi

Ker smo se odločili, da bomo malo bolj zdravo jedli, moram seveda črtati iz jedilnika razne paštete, salame…itd. V službi pa mora človek za malico tudi kaj v usta dat, pa sem razmišljala, da bi doma naredila kakšen namaz in si ga potem nesla s seboj v sližbo za malico, a nimam nobene prave ideje, razen tunin namaz, a tega ne morem vsaki dan jest, ker se bom naveličala. Zato prosim za kak pameten recept. Lep dan še naprej

Obstajajo tudi namazi, ki temeljijo bolj ali manj na skuti (dolocene namaze – npr. liptovski, hrenov…pa lahko tudi kar v trgovini kupis)…

Liptovski namaz: skuta, drobno sesekljana cebula, kaksna kisla kumarica (zelo drobno narezana), sol, poper, rdeca paprika (nepekoca)

Jabolcni namaz (za tiste bolj sladokusne): skuta, naribana jabolka, sladkor, cimet

Ja, vec mi jih pa trenutno ne pade na pamet (bi morala doma kaj v moje recepte pogledat. Ampak za prvo silo ze bo.
Dober tek

Hvala za idejo, če boš pa kaj brskala po svojih receptih, se še priporočam. Lep dan še naprej.

Jaz imam najraje tega:

1 čebula
1 kisla kumarica
1 žlička kaper
1 žlička gorčice
trdo kuhano jajce
skuta

Vse sestavine najprej sesekljaj, potem pa še zmiksaj.

Sicer ni namaz, je pa predlog: še bolj zdrave od namazev in kruha so solate: lahko si npr. narediš riževo, solato iz kuskusa, malancanov, bučk. Prelivi so lahko različni: od klasičnih (olje,kis), jogurtovih, majoneznih (no to pa že ni več zdravo…)

Moj predlog:

– maslo
– kisla smetana ( 2-3 žličke)
– gorgonzola
– sončnična semena
– drobnjak
– sol
– poper

Vse stepeš v glatko maso, samo ne ze elekrtičnim mešalnikom.

Lp
TaNiTa

Odlična alternativa namazom:
kos črnega kruha tanko namažeš z kvalitetno rastlinsko margarino in gor potreseš pražena sezamova, sončnična, lanena ali bučna semena.
Semena spražiš na čisti ponvi, sama izločijo olje. Nato jih daš v keramično ali stekleno posodico in pokapljaš z malce sojine omake. Ohladiš in zapreš ter sproti uporabljaš.

New Report

Close