Namerno okuženje
Splošna “napaka” večine MON-ovcev. Sodijo vse druge po sebi. In so trdno prepričani, da mora to, karugaja njim, ugajati vsem. Da je njihov “idealen” način življenja tudi ideal vseh drugih. Verjamem, nekaterim nam tak “odklop” povsem odgovarja (pa še zelo poceni je 🙂 ). A so tudi drugačni ljudje, za katere je bilo življenje druženje, potovanja …. In potem “recept” nekaterih: “spremenite se – iz extrovertirancev v introventirance. Podobno kot heteroseksualci poučujejo homoseksualce “pozdravite se”.
Ali je res tako težko dojeti. da pač vsei nismo enaki? Nimamo enakih želja in potreb? Da ne uživamo v istih stvareh? In imeti kanček razumevanja tudi za one, ki nam niso povsem enaki ? Ne, vi bi le vse enake, (seveda podobne vam) in če se kdo upira, gorje mu! Misel “živi in pusti živeti” vam je povsem tuja.
[/quote]
Že sama sem to zapisala na nešteto načinov. A nekateri še kar ne razumejo bistva.
Kaj pa če si nasploh imun? Potem se ti niti pazit ni treba. Bolniki imajo prednost pred zdravimi. Se sploh ne čudim, dokler imamo bolnike na vladi.
Hm, mislim, da ti ne dojemaš. Nikjer ne pišem o tem, kaj je prav in kaj ni. Pišem o ihti določenih osebkov, npr. Tare, ki izkoristijo vsako temo za pljuvanje po vladi in JJ.
Kar se tiče koncepta prav-ni prav pa takole: živi, kakor ti drago. Vendar ob spoštovanju drugih in trenutnih ukrepov za zajezitev epidemije. Če je na primer tvoj najljubši šport voziti skozi rdečo, naj ti prišepnem, da to ni dovoljeno in pika. Je težko razumeti, da gre za prehodno stanje in da se boš lahko spet družil in potoval, ko bodo razmere bolj umirjene? Kanček razumevanja tudi tebi ne bi škodil.
[/quote]
Blesavo multinično prizadeto ne zastopi, da mafija na oblasti vsakodnevno ne samo pljuva po narodu, ampak ga ponižuje in ima za glupega.
Blesavo multinično prizadeto je razlog, da mafija to lahko počne.
Slišal nisem nikjer – razen tu.
Meni se ne zdi nič problematično, če vsi prisotni podpišejo pravno veljavno izjavo, da se tudi v primeru nuje odpovedujejo zdravniški oskrbi.
To morajo podpisati tudi njihove razširjene družine oz člani gospodinjstev.
Z nekaj sreče bi imeli s tem bistveno manj obremenjene covid bolnice in posledično manj ukrepov in sr**** s to epidemijo.
[/quote]
Imaš pa res zabavne ideje. Komu na čast naj bi podpisovali izjave? Itak bi bila žurka v tajnosti, a ne? Ti si pa svoje že podpisal, ko si se cepil z Astro Zeneco.
A dva sta na aparatih? Ojoj:(. Koliko mladih pa trenutno umira za rakom, no? A zdaj je pa kar vse kovid? Presnete ovce oprane. In ja, tudi tebi privoščim en lep kovid, če ga že ti meni. Pa lepe praznike želim in čimveč druženja v nedeljo, ko je virus tudi uradno na dopustu😉
[/quote]
Za rakom brez dvoma kakšen. Upam, da to po procesu, ko se je že naredilo vse, kar se je dalo.
A ti pa poskušaš enačiti zadevo kjer se naredi vse kar se da in včasih izgubi – s stanjem kjer bi se dalo narediti marsikaj – pa ljudje ne naredijo?
Za rakom brez dvoma kakšen. Upam, da to po procesu, ko se je že naredilo vse, kar se je dalo.
A ti pa poskušaš enačiti zadevo kjer se naredi vse kar se da in včasih izgubi – s stanjem kjer bi se dalo narediti marsikaj – pa ljudje ne naredijo?
[/quote]
Tukaj nismo normalni ljudje krivi ničesar. Zakaj je v nedeljo dovoljeno druženje, če je virus res tako smrtno nevaren? Zakaj so zaprli samo šole in male s.p.-je/? Jaz razumem pod epidemijo to, da mrtvaki ležijo na cesti, ne pa da jih ene par leži v bolnici, dohtarji se pa praskajo po riti in vlečejo astronomske dodatke. Samo to!
Tukaj nismo normalni ljudje krivi ničesar. Zakaj je v nedeljo dovoljeno druženje, če je virus res tako smrtno nevaren? Zakaj so zaprli samo šole in male s.p.-je/? Jaz razumem pod epidemijo to, da mrtvaki ležijo na cesti, ne pa da jih ene par leži v bolnici, dohtarji se pa praskajo po riti in vlečejo astronomske dodatke. Samo to!
[/quote]
Mešaš nedoslednost in včasih neumnost samih ukrepov oz njihovih interpretacij s tem, da ljudje počnemo neumnosti.
Kolikor se da govoriti o krivdi, je ta večinoma na tistem, ki koga okuži s svojim neumnim ravnanjem.
Zakaj je kaj dovoljeno sicer ne vem, sklepam pa da zato, da ne bi še bolj noreli. Dovoljeno je sicer samo omejeno druženje do 6 ljudi, pametni bodo pa itak raje zunaj. Če je nekaj dovoljeno, še ne pomeni da to moraš narediti.
In to kaj ti razumeš pod epidemijo žal ni merodajno.
Mešaš nedoslednost in včasih neumnost samih ukrepov oz njihovih interpretacij s tem, da ljudje počnemo neumnosti.
Kolikor se da govoriti o krivdi, je ta večinoma na tistem, ki koga okuži s svojim neumnim ravnanjem.
Zakaj je kaj dovoljeno sicer ne vem, sklepam pa da zato, da ne bi še bolj noreli. Dovoljeno je sicer samo omejeno druženje do 6 ljudi, pametni bodo pa itak raje zunaj. Če je nekaj dovoljeno, še ne pomeni da to moraš narediti.
In to kaj ti razumeš pod epidemijo žal ni merodajno.
[/quote]
…skušam razumeti, da imaš drugačno mnenje, ampak utemelji, kako je možno ob vsem tem kar “se gremo ” že več kot leto, uveljaviti privilegije za prebolele nasproti zdravim. Ker tole, da bodo rpeboleli imeli več pravic kot zdravi ljudje je nič drugega kot “hujskanje” ; pričakovati, da zdravi ljudje ne bodo odreagirali in bodo v nedogled prenašali represijo in ostajali v svojih domovih, zato ker “se je treba obnašati odgovorno”, je povsem skregano z zdravim razumom.
Prosim za razlago.
…skušam razumeti, da imaš drugačno mnenje, ampak utemelji, kako je možno ob vsem tem kar “se gremo ” že več kot leto, uveljaviti privilegije za prebolele nasproti zdravim. Ker tole, da bodo rpeboleli imeli več pravic kot zdravi ljudje je nič drugega kot “hujskanje” ; pričakovati, da zdravi ljudje ne bodo odreagirali in bodo v nedogled prenašali represijo in ostajali v svojih domovih, zato ker “se je treba obnašati odgovorno”, je povsem skregano z zdravim razumom.
Prosim za razlago.
[/quote]
Nima razlage, ker ve, da je vse skupaj nateg.
Na čast svoje odgovornosti do skupnosti.
In ja – jaz sem svoje že.
[/quote]
Mafija fašistična, ki stoji za tem korona fašizmom, ni skupnost.
Ti si se cepil zaradi strahu. In ker v sebi nosiš občutek krivde. Zato meniš, da si skupnosti nekaj dolžan.
Pa čeprav s svojo podporo fašizmu, skupnosti povzročaš ogromno škodo.
Prosim za razlago.
[/quote]
Točno tako je.
Zdrav razum se ne bo pustil nategovati z lažmi.
Prosim za razlago.
[/quote]
Sam tega ne razumem kot hujskanje, pač pa kot neumno izvedbo tiste osnovne logike, da nekdo ki je par mesecev (ali dlje) imun, pač ne bo širil okužbe.
Ker tudi sama zamisel velja samo, dokler ima preboleli v krvi dovolj protiteles in dovolj T celic – kar pa spet variira od človeka do človeka, pa tudi odvisno je od intenzivnosti bolezni.
Skratka – utopična ideja, ki na obraz lahko izvabi samo prizanesljiv nasmešek do njenega avtorja. A ne zaradi sami ideje, pač pa zaradi nemogoče izvedbe.
Sam še kar dobro razumem druga mnenja in poglede, a se mi večinoma zdijo veliko preveč antropo- / ego- centrični in skrajno poenostavljeni.
Nima smisla mešati državnih ukrepov z znanstvenimi dejstvi in teh s politiko, to pa s karakternimi potezami posameznih vladajočih – pa čeprav je končni učinek skupen in nezadovoljujoč.
Sam tega ne razumem kot hujskanje, pač pa kot neumno izvedbo tiste osnovne logike, da nekdo ki je par mesecev (ali dlje) imun, pač ne bo širil okužbe.
Ker tudi sama zamisel velja samo, dokler ima preboleli v krvi dovolj protiteles in dovolj T celic – kar pa spet variira od človeka do človeka, pa tudi odvisno je od intenzivnosti bolezni.
Skratka – utopična ideja, ki na obraz lahko izvabi samo prizanesljiv nasmešek do njenega avtorja. A ne zaradi sami ideje, pač pa zaradi nemogoče izvedbe.
Sam še kar dobro razumem druga mnenja in poglede, a se mi večinoma zdijo veliko preveč antropo- / ego- centrični in skrajno poenostavljeni.
Nima smisla mešati državnih ukrepov z znanstvenimi dejstvi in teh s politiko, to pa s karakternimi potezami posameznih vladajočih – pa čeprav je končni učinek skupen in nezadovoljujoč.
[/quote]
Zivimo, kot nam diktirajo, in njihova pravila kazejo na to, da so preboleli ‘na boljšem’ – dokler bo tako, ni smisla ‘čuvati se’, ker zdrav ne smeš neovirano nakoli. Kar je absurd absurdov. Eden od mnogih.
[/quote]
A bejžno. Kadi se še kar, v hrano se še vedno dajejo rakotvorne snovi, v kmetijstvu se še vedno uporablja rakotvorne pesticide, itd., itd. In ti praviš, da so naredili vse, kar so lahko?
Veliko ljudem se mentalni razvoj ustavi tam nekje pri 13ih 14ih letih. Se celo življenje obnašajo kot najstniki. Vse bi, vse takoj, vse vejo, vse znajo, vsi ostali so butasti in ovce, nič se jim ne more zgodit…
Mene kaj hudo sicer zase ne skrbi. Sem mlada, zdrava….ampak če je možno nočem zboleti in se temu primerno obnašam. Če ne zaradi drugega zaradi posledic, ki po izkušnjah mojih prijateljev v večini niso nekaj za želeti si. Pa zelo očitno niso odvisne od starosti in prejšnjega stanja človeka. En kolega po več kot pol leta po tem ko je prebolel še vedno zasopiha v vsak klanček, prej pa parkrat tedensko 10km tekel. Sodelavka ima že dva meseca konstantno drisko če ne živi samo od prepečenca. Soseda pa neke alergije kar na enkrat, je vsa flekasta nonstop. Pa so vsi preboleli dokaj simpl, kot neko gripo. Ampak ne hvala 🙂 Pa sem pred tem potovala v tujino najmanj 4x letno, vikende v italiji, austriji in na hrvaškem…. Pa bom preživela. Boljš k da prebolim pa pol nikamor ne morm it ker me skoz srat.
A bejžno. Kadi se še kar, v hrano se še vedno dajejo rakotvorne snovi, v kmetijstvu se še vedno uporablja rakotvorne pesticide, itd., itd. In ti praviš, da so naredili vse, kar so lahko?
[/quote]
Ta Rok je pa res naivnež, da ni večjega.
Zato pa verjame vsaki debilnosti, ki jo servirajo psihopati in mafijaši.
Nič niso naredili, ker jim sploh ni mar za zdravje, ampak samo za denar.