Namesto deske za likanje…?
Kaj lahko uporabim namesto deske za likanje.( Namreč bom 2 meseca kot študentka v najeti sobi in sedaj se kar v fin.stiski, poskušam čimbolj stroške zreducirati…). Likanje na postelji, mizi ne bo tako izvedljivo, za nekatera oblačila, ne bodo lepo zlikana. Sedaj pa kupovat in vlačit novo lik.desko…kam naj potem z njo, tam je ne rabijo…nihče mi pa tudi ne posodi. Ali bi šla morda v nakup mini lik.deske ali pač nič. Sedaj sem kupila likalnik, kuhalno ploščo ipd…stroškovno se mi nabere.
Ali ima katera preizkušen način kako naj zlikam oblačila ali pa kje imajo kako mini priročno lik.desko(da bi jo uporabila za na pot). Sem pa zelo natančna…moti me slabo zlika srajca…nasploh oblačila.
Hvala za nasvet.
No, v Jysku dobiš likalno mizo za 11 eur: http://jysk.si/izdelki-za-dom/perilo/likanje
Se pa da marsikaj, če hočeš in se malo potrudiš: deka in rjuha pa na mizo in se ravno tako zlika. Brez kompliciranja.
Madona, kupila si likalnik, kuhinjsko ploščo, bi že mislila, da se seliš vsaj za pol leta. Sprašuješ, kam bi potem z njo. Kam boš pa potem z likalnikom in kuhinjsko ploščo, če bolj malo razumem te povezave za dva meseca in dolgoročnost nakupov. Koliko si pa zapravila za novo kuhalno ploščo in nov likalnik, ker se človek malo drugače znajde, če je že v finančni stiski in nekaj potrebuje zgolj za dva meseca?
Proti ostalim dvema nakupoma, bo teh nekaj evrov pljunek v morje:
https://nakup.pikapolonica.com/igrace/likalna-deska/098436900198189843?rt=igrace/likalna-deska/098436900198189843
Ja, včasih, ko so bile likalne deske še luksuz, smo tudi mi likali na mizi. Je bilo glih tko zlikano. Sedaj praktično sploh ne vem, zakaj jo imam, ker imamo cunje, katere po večini ni treba likati.
Če je pa punca tako natančna, bo pa menda še za likalno desko kaj več odštela, ki ne bo po dveh mesecih za v kanto.
Ja, včasih, ko so bile likalne deske še luksuz, smo tudi mi likali na mizi. Je bilo glih tko zlikano. Sedaj praktično sploh ne vem, zakaj jo imam, ker imamo cunje, katere po večini ni treba likati.
Če je pa punca tako natančna, bo pa menda še za likalno desko kaj več odštela, ki ne bo po dveh mesecih za v kanto.[/quote]
Jaz likam skoraj vse, tudi posteljnino in spodnje perilo … in tudi srajcke ali pa moske srajce gre cisto normalno likati na mizi.
Bom raje kupila tam lik.desko, če najdem kako do 10 eurov, ker imam precej srajčk…
Majce se še da zlikati, srajca pa je problem…
Ali pa bom vzela tisti dodatek k lik.deski za “rokave” likat.
Pa če ne bom tam komu pustila…
Mimogrede—- a vi bi 2 meseca preživeli od zraka v sobi? Na kaj pa naj kuham?
Prehranjevanje zunaj je zame drago.
Likalnik bom pa vedno s seboj nosila…če kam grem.
Hvala za nasvete!
Za petčlansko družino vse zlikam na mizi. Imam posebno deko, na deki pa še navadno belo rjuho. Ne likam vsega, likam samo bluze, srajce, robčke, kuhinjske krpe, prte, hlače na “črto” ali kakšno krilo in prav lepo mi uspe vse zlikati na mizi.
Ne vem, kaj toliko kompliciraš. Saj verjetno ne nosiš oblek in kostimov, tistih par bluzic in majčk pa si boš ja zlikala. Če po pranju lepo obesiš, skoraj likati ni treba.
No, če ne prej, boš nehala komplicirati, ko boš imela otroke.
Moja mama si je vse kostime, rjuhe, oblacila zlikala na kuhinjski mizi, jaz, ki sem vecja, pa vec let na kuhinjskem pultu, ker je visji od mize.
Imela sem majhno odejo, ki je bila moja odeja, ko sem bila dojencek. Torej lahko tudi ti uporabis kaj od doma. Za kostime in volnene hlace sem imela loncek z vodo, kasneje spricljo in navaden likalnik. Pa je slo brez tezav.
Morda pa preveč kompliciram glede srajčk…
Bom preživela.
Zelo sem natančna, pa tudi zelo zahtevna.
Zanimivi so pa vaši odgovori, veliko povedo o vašem dojemanju drugih, vaših osebnostih…
LP, pa lepo nedeljo.
(Ps: sem študentka psihologije in psihiatrije, če boste kaj kdaj rabili me lahko kadarkoli kontaktirate – na forumu)
Podobno kot Barco je zmotilo tudi mene. Če naj bi tvoje trditve držale, bi morala biti zdravnica, ki se je hkrati vpisala na specializacijo psihiatrije in študij psihologije. Ob tej obremenitvi (če je to sploh izvedljivo) te to, kako boš likala srajčke gotovo ne bi skrbelo …
Če si zmišljuješ, bodi pri tem tako natančna in dosledna kot praviš, da si …
Hvala za ponudbo, ampak ne, hvala.
Najprej ker še sama ne veš, kaj študiraš.
Kot drugo pa, mislim, da dober psiholog in terapevt ne more biti človek brez lastnih življenjskih izkušenj, ki jih pred 40. letom zagotovo nimaš v takem obsegu, da bi lahko pomagal in svetoval drugim, kljub vsemu znanju pridobljenemu v šolah.