Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis Namesto koga roža cveti

Namesto koga roža cveti

Zanima me mnenje o knjigi Ferija Lainščka Namesto koga roža cveti. Hvala

Malce morbidna zadeva (zdi se, da Feri take reči sploh obožuje, zamota pa jih v šaš in močvirja) z dodatki magičnega realizma. Solidno branje za melanholike in nepopravljive romantike.

Se pridružujem Ireninemu mnenju. Naj dodam, da mi je bil bolj kot knjiga všeč film, posnet po njej, z naslovom Halgato (igra tudi Vlado Kreslin).

No, jaz se moram od tega mnenja malce distancirati – dosti bolj kot film mi je namreč všeč knjiga… 🙂

Letos jo imamo na Cankarjevem tekmovanju. Se mi zdi kar malo ‘huda’ za tja. Vsaka druga beseda se začne na k… vsaka tretja pa na p… . Drugače pa je knjiga prijetna,lepo jo je bilo brati. Bi vedel kdo kaj zafilozofirati okrog tega? -Prosim za čimveč komentarjev o knjigi

Dobra knjiga. Najbolj mi je sec ta citat :
”Kaj sva? Je vpil Pišti. Zgubljenca! Brezdomca! Siroti! Le to sva, kar sva drugim. Če nisva nikomur nič, sva nuli. Niti Bogu ne bova v veselje, če kje tu v močvari zgnijeva , ne da bi na tem svetu sploh kaj hotela, poskusila, storila.”

Lp

Tudi meni je bila knjiga zelo všeč. Prebrala sem jo dvakrat. Všeč mi je, ker piše tudi v narečju. Ampak, smeršno, najbolj mi je ostal v spominu tisti prizor, ko sta Pištijev oče (ne spomnim se imena – to je moja šibla točka) seksala in mu je žena rekla, da ne tam, ker lahko vsak zraven gleda. On pa je rekel, naj gleda, bo vsaj videl, kako se to prav dela. To se mi je zdelo zelo smešno.

ima kdo obnovo knjige namesto koga roža cveti , bi nijno rabila

rabil bi obnovo knjige namesto koga roža cveti, če jo kdo ima naj mi jo prosim pošlje na [email protected]

Namesto koga molj bere?

LOL, Brižinski!

>>@Brižinski: Namesto koga molj bere?

Očitno namesto tistih, ki pisarijo v rubriko Obnova knjige …

ma gdo obnovo knjige Nmesto koga roža cveti naj mi jo pošlj prosim .

dobi nagrado ;pri the crims račun

New Report

Close