Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Namibija v lastni režiji

Namibija v lastni režiji

Oktobra bi rada odpotovala za mesec dni v Namibijo.

Prosila bi za čimveč uporabnih nasvetov in informacij o Namibiji. Kako je z potovanjem v lasni režiji?
Predvsem me zanimajo javni prevozi ali si moreš obvezno rentati avtomobil, da prideš v puščavo?

Hvala
Janja

Moj znanec je prišel s tritedenskega potovanja

po Namibiji. Ima slike in krajši popotniški

film za cca 25 minut. Pokliči me!

LP!

Š3tof

Samos dej prosim vprasaj glede javnih prevozov in potrebe po lastnem prevozu in objavi kle gor.

to tudi mene zanima… namibija v lastni reziji… me prav zanima koliko bi prislo cirka 2-3 tedna najema dzipa…

javnega prevoza skoraj ni tako da moraš rentat
http://www.namibiantourism.com/namibian_car_rental.htm
http://www.namibweb.com/bud.html
http://www.namibiareservations.com/carrentale.html

Brez lastnega avta ne bo nič prav veselega. Busi vozijo samo med največjimi mesti, torej bolj ali manj samo Windhoek-Swakopmund, drugje po enkrat na dan, če sploh. Vse naravne znamenitosti so dostopne edinole z lastnim vozilom. Štopanje je mogoče, a težavno – na poteh med najbolj običajnimi točkami obiska (recimo Sossusvlei-Keetmanshoop) sem srečal dva do tri nasproti vozeče avte v celem dnevu vožnje ;-))…
Štirikolesni pogoj je nujen za nekatere skrajne lokacije (severozahod), če pa se boste držali bolj običajnih poti, ni treba investirati vanj. Vožnja po namibijskem pesku ni za začetnike, tudi zato ne, ker lahko dolgo čakate na pomoč, če obtičite. Včasih pride štirikolesnik prav tudi na gorskih poteh (so precej divje, asfalt boste sploh redko videli), že zato, ker je ustrezno dvignjen, vendar sem srečal tudi takšne, ki so najeli Clio, in kar nekaj videli. Ko prideš do sipin, pač prisedeš v kak plačan ali začuda ne čisto napolnjen džip.
Avto je zelo koristen tudi zato, ker v njem peljete svoj hotel (šotor) in gostilno (zalogo hrane, ki jo kupite v Windhoeku) in s tem bistveno znižate stroške potovanja. Ni poceni. Bencin je res pol cenejši kot pri nas, ampak jaz sem v enem mesecu naredil 6500 kilometrov in še nisem prišel povsod, kamor bi hotel. Velika dežela…
Janja, za nadrobnosti se oglasi.

Aja, pozabil sem še na EPP: za majhne denarje prodajam Lonely Planet Namibia (2002) in prilagam zemljevid eaZimap, posodim pa lahko še cestni atlas (nujna oprema za bolj poglobljeno potovanje, včasih pa bi celo GPS prav prišel ;-))…

Živjo!

A mogoče še veš koliko stane najem clia in ali se pride z njim do HIMB ? Kam te lahko poklicem za LP ? Hvala za odgovor!!

Za Clio ne bi vedel, ampak opel Corsa pride ca. 75.000 tolarjev na teden (z zavarovanjem). Do Himb blizu Opuwa s tem komot prideš.

Do Himb ja, naprej do Epupa falls čez Ruakano in naprej pa nimaš šanse. Žal. Priporočam terenca.

Se strinjam.
Aja, še to: kdor se odloči za kampiranje v Namibiji, mu lahko kot tekstni pripetek pošljem 27 strani spiska kampov po regijah z zelo natančnimi in praktičnimi opisi, žal v nemščini. To je pač Namibija!

Ali kdo proda Lonely Planet Namibia?

POSODIM. MOJ KOLEGA JE ŠEL S ŠERUGO V NAMIBIJO

ZA TRI TEDNE IN JE BIL ZADOVOLJEN.

FRANK

New Report

Close