nano sim kartica
Dobro jutro!
Sem starejša oseba in menjavam telefon (starega za pametnega), naročnine za tel nimam, uporabljam BOB.
Stara sim kartica je za nov telefon prevelika, nov aparat sprejema le nano kartico, zato me zanima kakšen je sedaj postopek? Ti Bob-ovci nimajo pisarne, da bi šel tja in uredil. Predstavljam si, da nekje (na BOB-u?) kupiš novo kartico in potem spet najdeš nekoga, ki ti podatke iz stare spravi na novo? Na koga se obrniti?
Obstaja tudi fizična naprava, kot luknjač, ki iz SIM kartice naredi nano SIM kartico. Razlika namreč ni v bistvenih delih (čip in kovinski stik ostane isti). Stvar sicer posedujem, samo ne bo nič pomagalo, ker sem predaleč.
Lahko se pa tega lotite tudi ročno: https://techwelkin.com/convert-micro-sim-card-nano-sim-card
To, če ni vešča, ji ravno ni za priporočat. Drugače pa bi morala naročit sim kartico v njihovem klicnem centru, ne da je kupila kar neko x številko. Ima klicni center in naj vpraša, kako pri njih prepisat številko na drugo sim. Lahko ji sicer stori to vsak operater, kot je že zgoraj napisano, seveda odvisno od volje tistega v neki poslovalnici.
Obstaja tudi fizična naprava, kot luknjač, ki iz SIM kartice naredi nano SIM kartico. Razlika namreč ni v bistvenih delih (čip in kovinski stik ostane isti). Stvar sicer posedujem, samo ne bo nič pomagalo, ker sem predaleč.
Lahko se pa tega lotite tudi ročno: https://techwelkin.com/convert-micro-sim-card-nano-sim-card
[/quote]
[/quote]
To, če ni vešča, ji ravno ni za priporočat. Drugače pa bi morala naročit sim kartico v njihovem klicnem centru, ne da je kupila kar neko x številko. Ima klicni center in naj vpraša, kako pri njih prepisat številko na drugo sim. Lahko ji sicer stori to vsak operater, kot je že zgoraj napisano, seveda odvisno od volje tistega v neki poslovalnici.
Celo z virtualnim asistentoma ali na kllic. https://bob.si/pomoc-in-informacije/pogosta-vprasanja
Imam BOB, imel sem identičen problem, pokličeš na njihovo številko 068 680 680 in vse urediš po telefonu (pri roki imej svojo davčno številko), dobiš nov nano sim čez par dni. Pri prvi menjavi sim katrice je to brezplačno, kasneje če večkrat menjaš (izgubiš telfen ali kaj podobnega) ti zaračunajo nekaj malega.
In kje na tem linku je rešen problem, ki ga ima avtorica tele teme?
Vsak resen mob ponudnik ti ob sklenitvi razmerja pošlje vse trenutno obstoječe velikosti SIM kartic, da si brez težav urediš. Nekateri pa šparajo na vseh koncih in potem je problem.
[/quote]
Haha, tudi pri bobu dobiš vse vrste kartic, ampak takrat ko sem se prvič prijavil na bob, nano sim sploh še ni obstajal. Seveda šparajo, ampak zato so tudi cenejši.
In kje na tem linku je rešen problem, ki ga ima avtorica tele teme?
Vsak resen mob ponudnik ti ob sklenitvi razmerja pošlje vse trenutno obstoječe velikosti SIM kartic, da si brez težav urediš. Nekateri pa šparajo na vseh koncih in potem je problem.
[/quote]
Tudi branje ne gre. Mater, pa to ne moreš verjet. Piše vse.
Haha, tudi pri bobu dobiš vse vrste kartic, ampak takrat ko sem se prvič prijavil na bob, nano sim sploh še ni obstajal. Seveda šparajo, ampak zato so tudi cenejši.
[/quote]
Seveda so lahko cenejši, če nimajo zaposlenih in prostorov. Vsak špara kjer lahko. Nano SIM pa ni več tako nova zadeva, tvoja štorija je že bolj v letih, haha.
Seveda so lahko cenejši, če nimajo zaposlenih in prostorov. Vsak špara kjer lahko. Nano SIM pa ni več tako nova zadeva, tvoja štorija je že bolj v letih, haha.
[/quote]
Imajo manj zaposlenih in manj prostorov. Na bobu sem pa res že precej let, skoraj toliko časa, kot bob obstaja in takrat nano sim ni obstajal. Lani sem pa (povsem iz istega razloga kot avtorica teme) potreboval nov nano sim.
SIM kartica ima že v originalu zareze za lomljenje: vzameš sim kartico iz telefona in jo zlomiš po zarezi na velikost, ki jo potrebuješ. Če obdržiš originalni “okvir” lahko nano sim uporabiš tudi v telefonu z navadno sim kartico.
Če greste v A1 center vam iz stare sim kartice lahko tudi kontakte sprintajo. Če obdržite sim kartico po zgoraj opisanem postopku, ni potrebe o ponovnem vpisovanju številk, ker so že na kartici.
V kolikor menjate iz Apple na Apple napravo, pa so kontakti avtomatsko shranjeni v njihovem oblaku (jih ne moreš shraniti na sim) in spet vpisovanje ni potrebno.
V izogib bodočemu ponovnemu vpisovanju kontaktov priporočam vnos kontaktov v Gmail/iCloud kontakte in iz tam uvoz v telefon.
[img]https://image.shutterstock.com/image-vector/sim-card-micro-nano-260nw-485640679.jpg[/img]
ne bo šlo, če imaš sim kartico iz časov, ko je obstajala samo ta velika.
Šele kasneje so začeli izdelovati takšne, ki si jih ustrezno nalomil.
[/quote]
Ja res je, v temprimeru gre za zelo staro sim. Pa vseeno, ali ni potlej bolje to isto staro odrezati v nano (da ti to naredi operater), pa obdržiš vse podatke, kot menjati za novo in na novo vpisuješ podatke?
Ja res je, v temprimeru gre za zelo staro sim. Pa vseeno, ali ni potlej bolje to isto staro odrezati v nano (da ti to naredi operater), pa obdržiš vse podatke, kot menjati za novo in na novo vpisuješ podatke?
[/quote]
Res je, jaz sem imel sim od nekje leta 98, 2000 se ne spomnim točno, od tiste prve reglje, do nekje leta 2012. Še danes bi jo imel in še danes mi je žal, da mi jo en hudič v mobitelovi poslovalnici stran foknil, je rekel, da je zastarela . (Aja, ericsonovo regljo pa še imam spravljenjo, z dodatno anteno, tako dolgo, da bolje vleče, nikoli ne veš kdaj prav pride).
[/quote]
Ne, ker se tudi kartica lahko z leti obrabi, to je dejstvo. In ti noben guru ali prodajalec ne more pomagati. Imam pa tudi sama 1 staro mini sim simobilovo, na katero sem čustveno navezana.
Podatke je pa v vsakem primeru dobro imeti sinhronizirane oz shranjene še nekje!
Res je, jaz sem imel sim od nekje leta 98, 2000 se ne spomnim točno, od tiste prve reglje, do nekje leta 2012. Še danes bi jo imel in še danes mi je žal, da mi jo en hudič v mobitelovi poslovalnici stran foknil, je rekel, da je zastarela . (Aja, ericsonovo regljo pa še imam spravljenjo, z dodatno anteno, tako dolgo, da bolje vleče, nikoli ne veš kdaj prav pride).
[/quote]
Raglja je Čuk? Ali gre za zelo podobna telefona?
Sem imela Čuka, enovrstičen rumeno zelen zaslon in ure in ure dolgi telefonski pogovori:):):)
Ne, ker se tudi kartica lahko z leti obrabi, to je dejstvo. In ti noben guru ali prodajalec ne more pomagati. Imam pa tudi sama 1 staro mini sim simobilovo, na katero sem čustveno navezana.
Podatke je pa v vsakem primeru dobro imeti sinhronizirane oz shranjene še nekje!
[/quote]
Če sem prav razumela avtorja, je vse uredil po telefonu, se pravi, da niti ne ve ali je simka tako zanič, da se ni dala obrezati.
No ja, saj tudi čiščenje telefonskih številk včasih prav pride;)
Ne boš verjela, koliko ljudi nima shranjenih podatkov.