Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti Napačen izračun nadomestila za uporabo stavbnega zemljišča

Napačen izračun nadomestila za uporabo stavbnega zemljišča

Pozdravljeni!
Maja 2012 sem prejela previsok izračun nadomestila in sicer mi je bilo na naslovu bloka, kjer živim, izračunano nadomestilo še za eno stanovanje.
Ko sem opazila napako, sem davčni urad na to opozorila, a so mi odvrnili, da sem za par dni zamudila pritožbeni rok in da bom morala vseeno placati znesek za stanovanje, katerega lastnik sploh nisem.

Ker sem dobila opomin, sem znesek sicer plačala, a sem napisala pritožbo na napako v izračunu.
Pritožba je bila zavrnjena, sklicujoč se izključno na zamujen pritožbeni rok, obenem pa sem bila po letu in pol v pravnem poduku podučena, da ni možnosti nobene nadaljnje pritožbe.

Slučajno pa sem naletela na članek v časopisu Dnevnik iz avgusta 2012, kjer pa skupini občanov, katerim je DURS pri obdelavi podatkov naračunal previsoke zneske položnic, ne le da se ni bilo niti potrebno pritožiti, ampak jim je bilo preko časopisnega medija sporočeno, da jim bodo izdane nove odločbe z ustrreznimi zneski.
Kaj moram ukreniti, da mi bo povrnjen znesek nadoestila za stanovanje, katerega lastnik sploh nisem? A sploh ne bi smela placati tiste položnice in bi se morala pustiti tožiti?

Spoštovani,

zoper odločbo, bi morali v predpisanem roku vložiti pritožbo.

S spoštovanjem!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana [email protected] http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close