Napačen izračun Zavoda za zaposlovanje za denarno nadomestilo – obupana
Spoštovani,
Prosila bi za pomoč, ker se trenutno ne znajdem in ne vem kaj lahko sploh naredim.
Prvič v življenju sem brezposelna, ker so podjetje, v katerem sem bila zaposlena med mojim porodniškim dopustom likvidirali. Zgodilo se mi je, da sem iz strani Zavoda za zaposlovanje dobila napačen izračun glede dolžine prejemanja nadomestila. Delovne dobe imam 14 let in 10 mesecev, zavarovalne dobe pa 15 let in 1 mesec. Rok za pritožbo je bil 15 dni, vendar sem ta rok zamudila za 4 dni. Vseeno sem se pritožila, a je bila moja pritožba zavržena, ker nimam nekih velikih opravičljivih razlogov za zamudo. Ker se s temi zadevami prvič soočam sem popolnoma šokirana, da se taka zadeva ne da popravit. Saj to je vendarle njihova napaka. Meni tudi na kraj pameti ni padlo da bi šla preverjat ali imam zavarovalne dobe več kot delavne in podobno. To sem izvedela čisto po naključju. Zoper ta sklep, v katerem so zavrgli mojo pritožbo, je zopet dovoljena pritožba, vendar ne vem kaj naj napišem. Ali to da sem nenadoma brez službe in da imam dva majhna otroka in to da so mi po krivici vzeli tri mesece ki mi pripadajo, ni dovolj dober razlog.
Prosim za nasvet, kaj lahko v tem primeru naredim, napišem v novi pritožbi. Hvaležna bom za kakršenkoli nasvet.
Hvala!
Napiši, da se pritožuješ na njihovo malomarno in nestrokovno, neprofesionalno in površno obravnavanje tvojega primera. Da si zgrožena, da pričakuješ, da takoj popravijo svojo napako in izdajo novo, pravilno odločbo in da bo o tem obvesčena tudi inšpekcija za delo in ministrstvo za delo. Obenem zahtevaj ustrezen disciplinski ukrep za neprofesionalno osebo, ki ti je s svojo nesposobnostjo in malomarnim opravljenjem dela povzročila materialno škodo !!!!
Obstajajo pa tudi pravniki, ki se ukvarjajo z delovnim pravom, prvi posvet je zastonj, lahko tudi telefonski.
Kar pogumno !
Forum je zaprt za komentiranje.