Napad psa
Komunala, 26.01.2023 ob 08:00
Našo psičko je napadel pes, ji zadal nekaj ugrizov po tačkah. Pri mojem reševanju se je spravil tudi name. Pri tem sem dobila modrico in eno površinsko prasko. Ali bi morala k zdravniku? Meni na kraj pameti ni prišlo, da bi šla, drugi okoli mene pa zganjajo paniko.Pes je cepljen.
Opazuj prasko. Če se bo lepo celilo, jaz ne bi hodila k zdravniku glede na to, da je pes cepljen.
…ja recimo da se nam je to že zgodilo. Pes se je sklofal še z eno spuščeno đukelo, in ko sem jih dajala narazen sem od nekoga pokasirala krvavo prasko…( od koga niti ne vem..lahko tudi od našega sta se šavsala vsevpovprek)
In sem šla po anti tetanus…
Dobila pa še napotnico na antirabično. Pa celo štalo je zagnala baba tam ,da je treba zapisnik in prijavo , da gre pes v register nevarnih itd itd… tri much komplikacij in sranja zarad enega bednega cuckofajta.
Sicer že leta od tega..ampak.
Jaz bi šla k zdravniku (seveda, da ni nič resnega) le v primeru, če je ta pes, ki je napadel agresiven oz. se zna to še zgoditi, ker bi želela na tak način začeti postopek za nevarnega psa. Če pa je kuža ok in je bilo pač neko nesrečno naključje pa sploh ne bi komplicirala in bi na to pozabila.
Pri tašči na kmetih imajo sosedovi enega malega mešančka, ki se zelo zaganja na javni cesti ko greš mimo hiše in za njega vem, da če me samo opraska, bom naredila celo štalo. Ker sem jih že prosila, da ga naj obvladajo.
Torej, odvisno od konteksta.
Ma zaradi ene praskice ne pride do okužbe tetanusa, nooo. Potem bi moral vsak ki si malo opraska kolena, ko pade na zemljo, kamenčke… dobit injekcijo proti tetanusu. To je pri globokih ranah, kjer pride skupaj z rjo in umazanijo lahko tudi tetanus v telo. Ko stopiš na žebelj in gre skozi nart, ko se porežeš po zarjaveli bodičasti ograji tako, da te morajo šivat itd. delate paniko brez veze.
Edino če hočeš tožit, potem pa pojdi k zdravniku, se poslikaj itd.