Najdi forum

Splash Forum Politični čvek Napake in slabosti socializma in kapitalizma?

Napake in slabosti socializma in kapitalizma?

“Denar pa je bil precej manjši problem, če si delal. Že v drugi polovici 70-tih …”

Sicer pa je precej mimo primerjati takratni in sedanji čas …”

Ja, tu ti dam pa prav. Če ni bilo denarja, so ga pa natisnili.

Saj ne vem, ali namerno provociraš ali dejansko ne misliš.
Ni res, da so tisti, ki najmanj prispevajo v državno blagajno, tiho. Ravno obratno, tisti najbolj gobcajo.

Ni res, da nikomur ne pomagam.

Ni res, da je tistih z najnižjimi dohodki vsak dan več. Razen če zadevo povezuješ s tem, da je vedno več aktivnega prebivalstva, ampak potem moraš dodati tudi to, da je vedno manj tistih, ki živijo zgolj in le od sociale.

Ni res, da bo država pobrala premalo davkov. Vsako leto jih pobere VEČ !!! Daj malo glej proračun vsako leto. Lani je država, če se prav spomnim tisteg poročila, pobrala približno za 30-40{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} več davkov kot leta 2000.

Skratka, levakarstvo kaj rado spregleda dejanske cifre. Tisto o 200 tisoč revežih (sicer sitih, oblečenih in obutih) morda drži. Ampak, ali jih je bilo, recimo, kdajkoli v zadnjih 300 letih kaj manj ?

S tem potrjuješ, da so obstajali politiki, ki so delali za ves narod. Ker pa tako jamraš, kako ste slabo živeli, predpostavljam, da je bilo zato, ker ste bili taki poštenjakarji, da ste se preveč natisnjenega denarja na vse kriplje branili.

“S tem potrjuješ, da so obstajali politiki, ki so delali za ves narod.”

S tem potrjuješ, da nimaš pojma kam je to peljalo. Bravo!

S tem potrjuješ, da so obstajali politiki, ki so delali za ves narod. Ker pa tako jamraš, kako ste slabo živeli, predpostavljam, da je bilo zato, ker ste bili taki poštenjakarji, da ste se preveč natisnjenega denarja na vse kriplje branili.[/quote]

Rezultat tiskanja pa je bila visoka inflacija in s tem slabše plače itd. Očitno se ti toži po Topčiderju.

Zdajšnje zadolževanje od katerega ima korist peščica, plačujemo pa ga vsi, pa pelje … kam?

Nikjer nisem rekel, da je bila taka politika v redu. Govorim o tem, koliko je bilo do povprečnega državljana takratnim oblastem in koliko je današnjim.

In, BTW, mnogo večji krivec za razpad je bila politika. Manj ekonomija.

Zgleda, da se bom moral navaditi, da državljani obstajamo zaradi države in ne obratno.

Kje pa se je videla skrb države do povprečnega človeka v prejšnjem režimu?

Recimo v sistemu, ki je omogočal večjo socialno varnost in manj kršitev pravic ter teptanja človekovega dostojanstva. Recimo: žensk ni nihče spraševal, kdaj mislijo imet otroke, ko so iskale službo, niti jim ni bilo treba delat za strojem v plenicah, ker ne smejo na WC. Ah, ja, in država recimo ni prodajala podjetij takim, ki mislijo le pobrat tehnologijo, firme pa pognat v stečaj, niti omogočala managerskih odkupov. No, še bi lahko naštevali.

Kršitev svobode govora zate ni kršitev. Objavljanje novic cenzurirano. Smatram da si mlajše generacije spomniš pa se vsaj problemov Mladine, Nove revije v 80-tih letih prejšnjega stoletja.
Socialna varnost na račun dobrih delavcev saj lenuhov nisi mogel iz službe nagnat.
Ženske se je že preje nadlegovalo le da se o tem ni smelo govoriti. Za trakom se je že preje delalo in izpad enega v verigi se ve kaj pomeni za naslednjega, zato se pač morajo uskladiti da delo poteka nemoteno.
Ko so rdeči direktorji uničli podjetje se je knjigovodsko uredilo in meni nič delalo naprej.Plačali smo seveda mi.
Managerskih odkupov pa ni bilo saj ni bilo privat lastnine, le družbena. si že pozabil?
Ko so bile krize v jugi recimo v biro podjetju v Velenju zaposleni niso dobili nič denarja oz. le toliko kolikor je bilo prometa takrat. In nobenega ni brigalo kaj boš dal v lonec.

osnovna napaka soci-komunizma je nestvarnost z življenjem on idealizira
in odmika življenje od stvarnosti. kdor je delal v samoupravljanju mora to vedeti in poznati. samoupravljanje je bilo bluzenje in proti koncu prav smešno, v vzh. bloku je bilo tega smeha še dosti več..

človeštvo kot takšno ni od zadnjih 200 let, od industrijske revolucije.
človeško življenje je že tisočletja “jeba” in borba z živim in neživim na “tej zemeljski kugli”, ni in ne bo raj.

kapitalizem kot tak, se najbolj približa “jebi” (borbi-stvarnosti). jebi se tako ali tako ne moreš ogniti, se iskati in postavljati v neka idealna stanja, lahko in bomo delali pizdarije (revolucije) in zopet bo ostala jeba.

Moja prva redna služba je bila v drugi polovici 70-tih. Toliko glede moje mladosti, medtem ko jih večina tu gor piše o dogajanjih v 80-tih in še to bolj v drugi polovici. No, mogoče sem pa imel le srečo in sem bil zaposlen v podjetjih, ki so zadevo jemala resno (in tudi dobro plačevala ter nudila velike možnosti dodatnega izobraževanja ter še marsikaj drugega). In, ja, v nekaterih od njih je bil tudi že takrat udeležen tuj (zahodni) kapital.

Kršitev svobode govora zate ni kršitev. Objavljanje novic cenzurirano. Smatram da si mlajše generacije spomniš pa se vsaj problemov Mladine, Nove revije v 80-tih letih prejšnjega stoletja.
Socialna varnost na račun dobrih delavcev saj lenuhov nisi mogel iz službe nagnat.
Ženske se je že preje nadlegovalo le da se o tem ni smelo govoriti. Za trakom se je že preje delalo in izpad enega v verigi se ve kaj pomeni za naslednjega, zato se pač morajo uskladiti da delo poteka nemoteno.
Ko so rdeči direktorji uničli podjetje se je knjigovodsko uredilo in meni nič delalo naprej.Plačali smo seveda mi.
Managerskih odkupov pa ni bilo saj ni bilo privat lastnine, le družbena. si že pozabil?
Ko so bile krize v jugi recimo v biro podjetju v Velenju zaposleni niso dobili nič denarja oz. le toliko kolikor je bilo prometa takrat. In nobenega ni brigalo kaj boš dal v lonec.[/quote]

ejejej, a se delaš ali pa res nimaš najmanšega pojma. Naša podjetja so dobro delala in se širila kolikor se je pač dalo, imeli smo kar nekaj izvoza v razvite države, z mnogimi se je sodelovalo, napaka rdečih direktorjev (kot jih imenuješ) je bila edinole ta ker so računali na celoten Jugoslovanski trg, ki je predstavljal 60{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}, pa je prišla vojna, pa osamosvojitev in za njo še druge vojne in čez noč smo ostali brez polovice trga. Rada bi videla menedžerja danes, ki bi takorekoč čez noč ostal brez trga, me prav zanima, koliko časa bi delavci še imeli delo, ali bi takoj naslednji dan dvignili roke. Tudi plače takratnih menedžerjev so bile vezane na delavske, torej če je dobil delavec manj, je dobil tudi on manj, razlika pa je bila zakonsko določena največ 1 – 3,5, torej???

ma kako se je nadlegovalo ženske, malo za rit al kako???

imela je stalno zaposlitev za nedoločen čas in se ji ni bilo potrbno bati, če je zaradi otroka ostala doma. Danes vprašaj katero, ko mora pred podpisom pogodbe podpisati še prazen list papirja, če slučajno zanosi, hmmm o tem se govori, pa vlada nič ne naredi, kot ne naredi zaradi zaposlovanja za določen čas in to za dobo 1-3 mesecev. V zakonu zelo lepo piše, da se lahko podalša samo enkrat, pri nas pa je to stalna praksa, ja seveda je , najlažje je držati delavca v šahu ob takšnih pogodbah.

ej biss, nihče ne trdi, da je bil prejšnji sistem brez napak, ampak ta jih ima veliko več, sploh pod takšno vlado, se sprašujem kakšen sistem sploh imamao???

Saj ne vem, ali namerno provociraš ali dejansko ne misliš.
Ni res, da so tisti, ki najmanj prispevajo v državno blagajno, tiho. Ravno obratno, tisti najbolj gobcajo.

Ni res, da nikomur ne pomagam.

Ni res, da je tistih z najnižjimi dohodki vsak dan več. Razen če zadevo povezuješ s tem, da je vedno več aktivnega prebivalstva, ampak potem moraš dodati tudi to, da je vedno manj tistih, ki živijo zgolj in le od sociale.

Ni res, da bo država pobrala premalo davkov. Vsako leto jih pobere VEČ !!! Daj malo glej proračun vsako leto. Lani je država, če se prav spomnim tisteg poročila, pobrala približno za 30-40{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} več davkov kot leta 2000.

Skratka, levakarstvo kaj rado spregleda dejanske cifre. Tisto o 200 tisoč revežih (sicer sitih, oblečenih in obutih) morda drži. Ampak, ali jih je bilo, recimo, kdajkoli v zadnjih 300 letih kaj manj ?[/quote]

daj se preberi, prosimmm.

samo toliko v pomoč, ali ni to žalostno, da nekdo dela in je redno zaposlen pa mora vseeno na socialo vlagat zahtevke in prošnje, da lahko preživi.

Daj Ninej sedaj pa si že prekosila samo sebe.

Daj bodi vsaj enkrat konkretna in povej v kateri državi je težaško fizično delo, za katerega rabiš samo 2 leti osnovne šole, tako DOBRO plačano.

Bodi vsaj enkrat karakter in navedi dejstva, ne pa tako kot vedno, ko svoja mnenja, domneve ter namigovanja, ki nimajo nikakržne podlage v realnosti, “prodajaš” kot eno in edino resnico.[/quote]

tako dobro plačano, koliko je zate dobro ne vem, vem pa da v Nemčiji, Avstriji, Italiji itd. če naštejem samo bližnje sosede, od tega dela ljudje normalno živijo in preživljajo svoje družine.

samo primer: čistilka v Doberdobški OŠ (Italija), dobi za 36 urni delavnik 950€ plače neto, je to dovolj da preži sebe in še koga???

dokler bodo nekateri tako razmišljali kot ti si bodo delodajalci še vedno meli roke:

da te vprešam, je moje delo veliko več vredno od kopanja jarkov (če jih ne bi kopali drugi bi jih moral sam če bi hotel imeti priklop na kanalizacijo, vodovod, elektriko itd.), je tvoje delo veliko več vredno od čistilke, ki počisti vso naše svinjanje, no daj povej???

zavedaj se, da se potrebujemo in lahko dobro in učinkovito delamo samo kot celota in pika!!!!

kar se resnice tiče, pa ne podcenjuj ljudi, jo sami prav dobro vidijo in občutijo, ne potrebujejo nikogar, ki bi jo jim usiljeval.

Ko so bile krize v jugi recimo v biro podjetju v Velenju zaposleni niso dobili nič denarja oz. le toliko kolikor je bilo prometa takrat. In nobenega ni brigalo kaj boš dal v lonec.[/quote]

ejejej, a se delaš ali pa res nimaš najmanšega pojma. Naša podjetja so dobro delala in se širila kolikor se je pač dalo, imeli smo kar nekaj izvoza v razvite države, z mnogimi se je sodelovalo, napaka rdečih direktorjev (kot jih imenuješ) je bila edinole ta ker so računali na celoten Jugoslovanski trg, ki je predstavljal 60{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}, pa je prišla vojna, pa osamosvojitev in za njo še druge vojne in čez noč smo ostali brez polovice trga. Rada bi videla menedžerja danes, ki bi takorekoč čez noč ostal brez trga, me prav zanima, koliko časa bi delavci še imeli delo, ali bi takoj naslednji dan dvignili roke. Tudi plače takratnih menedžerjev so bile vezane na delavske, torej če je dobil delavec manj, je dobil tudi on manj, razlika pa je bila zakonsko določena največ 1 – 3,5, torej???

ma kako se je nadlegovalo ženske, malo za rit al kako???

imela je stalno zaposlitev za nedoločen čas in se ji ni bilo potrbno bati, če je zaradi otroka ostala doma. Danes vprašaj katero, ko mora pred podpisom pogodbe podpisati še prazen list papirja, če slučajno zanosi, hmmm o tem se govori, pa vlada nič ne naredi, kot ne naredi zaradi zaposlovanja za določen čas in to za dobo 1-3 mesecev. V zakonu zelo lepo piše, da se lahko podalša samo enkrat, pri nas pa je to stalna praksa, ja seveda je , najlažje je držati delavca v šahu ob takšnih pogodbah.

ej biss, nihče ne trdi, da je bil prejšnji sistem brez napak, ampak ta jih ima veliko več, sploh pod takšno vlado, se sprašujem kakšen sistem sploh imamao???[/quote]

oprosti,
ti sanjaš, tebi se je čas ustavil l.1989 mogoče že prej 4.V.1980.
problematike tehniškega razvoja po tem letu in globalizacije niti okvirno ne razumeš, niti človeka in njegove s svojim umom krotene narave.
pač občutljiva ženska.

Ninej!
V NOBENI državi na svetu ne moreš od kopanja jarkov dobro živeti. Res ne vem kaj je zate normalno življenje in preživljanje družine, toda s kopanjem jarkov zagotovo ne zaslužiš dovolj za standard za kakršnega se ti zavzemaš v tvojih postih. Ne v Nemčiji ne v Avstriji ne nikjer na svetu.

Ja 950€ je veliko za naše pojme. Koliko pa to pomeni v Italiji pa ti pove že podatek kolikšna je pri njih od države priznana minimalna plača. Aja pa še vprašaj to čistilko kje si kupuje hrano (zagotovo ne Coop, Familia in podobne trgovske verige), kje kupuje oblačila (še kitajci so ji dragi), koliko plača za stanovanje (najemnine so v Trstu višje kot pri nas) in kam gre na dopust saj dobi večjo plačo od skoraj 2/3 slovencev.

Ojoj zagrzena komunistka – enake plače, enaki želodci, enaki ….)
Vedno so bila dela, ki so bila mizerno plačana in vedno so dela, ki so bajno plačana. In vedno so delodajalci, ki mizerno plačujejo in delodajalci ki dobro plačujejo.
Kje med tema skrajnostima se boš znašla, je pa odvisno od objektivnih razlogov (sreča, družbena situacija, zakonodaja, …) in subjektivnih razlogov (osebne sposobnosti in kvalifikacij, delavnosti, iznajdljivosti, aktivno usmerjanje lastnega življenja, …) Torej si si deloma sama kriva za svoj standard.

Ja in zato je eno delo bolj cenjeno (beri plačano) kot drugo. Jarke lahko koplje vsak fizično kolikor toliko zdrav moški (pa tudi ženske niso izvzete) in tudi sekrete lahko puca kdorkoli, medtem ko so pa dela, za katera je omejeno število usposobljenih.
Glej naprimer delo, ki ga jaz osebno opravljam, ti niti pod razno ne moreš opravljati, ker pač nimaš teh sposobnosti, kot jih imam jaz. Pa si tudi upam trditi da zato zaslučim cca. 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} več kot ti. In ker sem imel “srečo” pri izbiri delodajalca, me ta plačuje precej več, kot so plačani moji kolegi v sorodnih firmah. Tako pač je in sprijazni se s tem, kot sem se tudi jaz sprijaznil z delstvom, da bi imel v nam konkurenčnem podjetju 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} večjo plačo, kot jo pa imam tu za enako delo in storilnost. Tako pač je!!

O resnici in podcenjevanju!
Glej, dokler boš tako na počez kot vedno opletala s “tvojo” resnico, bom tvoje “trditve” podcenjeval. Spoštujem tvoje mnenje, dokler je samo mnenje, vendar pa ne morem biti ravnodušen, ko svoja subjektivna videnja in občutke vsiljuješ drugim kot eno in edino resnico. Zato se oglasim kadar istreliš “kapitalca” na katerega ti lahko repliciram.
Tako sem te enkrat prav lepo speljal na tanek led, ko si trdila kako večina poslancev zasluži več kot tvoj idol Barbara Tavš. Ker sem imel slučajno ispis za bruto plače vseh poslancev, sem ti takoj dokazal da lažeš. Številke so dejstva.

BTW: Moje mnenje – na osnovi tvojega udestvovanja na forumu in mnenj, ki jih podajaš, sklepam da delaš v javnem sektorju – to je da si plačana iz državnih vimen. Mogoče pa to lahko celo trdim :-))

Ninej!
V NOBENI državi na svetu ne moreš od kopanja jarkov dobro živeti. Res ne vem kaj je zate normalno življenje in preživljanje družine, toda s kopanjem jarkov zagotovo ne zaslužiš dovolj za standard za kakršnega se ti zavzemaš v tvojih postih. Ne v Nemčiji ne v Avstriji ne nikjer na svetu.

Ja 950€ je veliko za naše pojme. Koliko pa to pomeni v Italiji pa ti pove že podatek kolikšna je pri njih od države priznana minimalna plača. Aja pa še vprašaj to čistilko kje si kupuje hrano (zagotovo ne Coop, Familia in podobne trgovske verige), kje kupuje oblačila (še kitajci so ji dragi), koliko plača za stanovanje (najemnine so v Trstu višje kot pri nas) in kam gre na dopust saj dobi večjo plačo od skoraj 2/3 slovencev.

Vedno so bila dela, ki so bila mizerno plačana in vedno so dela, ki so bajno plačana. In vedno so delodajalci, ki mizerno plačujejo in delodajalci ki dobro plačujejo.
Kje med tema skrajnostima se boš znašla, je pa odvisno od objektivnih razlogov (sreča, družbena situacija, zakonodaja, …) in subjektivnih razlogov (osebne sposobnosti in kvalifikacij, delavnosti, iznajdljivosti, aktivno usmerjanje lastnega življenja, …) Torej si si deloma sama kriva za svoj standard.

Ja in zato je eno delo bolj cenjeno (beri plačano) kot drugo. Jarke lahko koplje vsak fizično kolikor toliko zdrav moški (pa tudi ženske niso izvzete) in tudi sekrete lahko puca kdorkoli, medtem ko so pa dela, za katera je omejeno število usposobljenih.
Glej naprimer delo, ki ga jaz osebno opravljam, ti niti pod razno ne moreš opravljati, ker pač nimaš teh sposobnosti, kot jih imam jaz. Pa si tudi upam trditi da zato zaslučim cca. 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} več kot ti. In ker sem imel “srečo” pri izbiri delodajalca, me ta plačuje precej več, kot so plačani moji kolegi v sorodnih firmah. Tako pač je in sprijazni se s tem, kot sem se tudi jaz sprijaznil z delstvom, da bi imel v nam konkurenčnem podjetju 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} večjo plačo, kot jo pa imam tu za enako delo in storilnost. Tako pač je!!

Glej, dokler boš tako na počez kot vedno opletala s “tvojo” resnico, bom tvoje “trditve” podcenjeval. Spoštujem tvoje mnenje, dokler je samo mnenje, vendar pa ne morem biti ravnodušen, ko svoja subjektivna videnja in občutke vsiljuješ drugim kot eno in edino resnico. Zato se oglasim kadar istreliš “kapitalca” na katerega ti lahko repliciram.
Tako sem te enkrat prav lepo speljal na tanek led, ko si trdila kako večina poslancev zasluži več kot tvoj idol Barbara Tavš. Ker sem imel slučajno ispis za bruto plače vseh poslancev, sem ti takoj dokazal da lažeš. Številke so dejstva.

BTW: Moje mnenje – na osnovi tvojega udestvovanja na forumu in mnenj, ki jih podajaš, sklepam da delaš v javnem sektorju – to je da si plačana iz državnih vimen. Mogoče pa to lahko celo trdim :-))[/quote]

se vidi, da že dolgo nisi pogledal čez mejo!:)))))pa kolikor vem tam nikoli niso poznali komunizma!

napačno domnevaš, sem zelo daleč od JU, jo uporabljam samo takrat ko me v to prisilijo poti.

kar se B Tavš tiče, pa še vedno trdim, da je v spodnji tretjini najbolje plačanih poslancev, sem ti tudi napisala koliko dobi, očitno si pozabil.

hahaha, aja jaz vsiljujem ti pa kaj, se pogovarjaš, al kako, daj mi tole malo razloži.

hja sem kar vesela, ko grem komu tako zelo na živce, torej drezam v pravo smer.

hahaha, kar uživaj v svoji sreči z zelooooo dobro plačo in svojimi sposobnostmi, ki so po TVOJIH besedah edinstvene, jaz zase vem da sem nadomestljiva.

hehehe, da ne boš padel enkrat na realna tla, ko te bodo presenetili in tvoja plača ne bo več rastla, ker bo tvoj delodajalec začel ceniti tudi čistilko, ali pa tebe poslal pucat skrete. (hja, kje pa sem rekla da ne smejo biti razlike, nasprotno celo podpiram jih, ampak v tistih zdravih okvirjih, pa pazi na svojo sposobno rit, res)

Ninej!

BTW: Moje mnenje – na osnovi tvojega udestvovanja na forumu in mnenj, ki jih podajaš, sklepam da delaš v javnem sektorju – to je da si plačana iz državnih vimen. Mogoče pa to lahko celo trdim :-))[/quote]

se vidi, da že dolgo nisi pogledal čez mejo!:)))))pa kolikor vem tam nikoli niso poznali komunizma!

napačno domnevaš, sem zelo daleč od JU, jo uporabljam samo takrat ko me v to prisilijo poti.

kar se B Tavš tiče, pa še vedno trdim, da je v spodnji tretjini najbolje plačanih poslancev, sem ti tudi napisala koliko dobi, očitno si pozabil.

hahaha, aja jaz vsiljujem ti pa kaj, se pogovarjaš, al kako, daj mi tole malo razloži.

hja sem kar vesela, ko grem komu tako zelo na živce, torej drezam v pravo smer.

hahaha, kar uživaj v svoji sreči z zelooooo dobro plačo in svojimi sposobnostmi, ki so po TVOJIH besedah edinstvene, jaz zase vem da sem nadomestljiva.

hehehe, da ne boš padel enkrat na realna tla, ko te bodo presenetili in tvoja plača ne bo več rastla, ker bo tvoj delodajalec začel ceniti tudi čistilko, ali pa tebe poslal pucat skrete. (hja, kje pa sem rekla da ne smejo biti razlike, nasprotno celo podpiram jih, ampak v tistih zdravih okvirjih, pa pazi na svojo sposobno rit, res)[/quote]

heeehehe

Malo iz našega krožka:
Komunizem je bil rojen za severozahodno mejo, tam se ni prijel in so ga izvozili v Azijo, poskušal se je vrniti nazaj….pa se noče prijeti.

No pa me rasvetli kako je čez mejo :-)) Vidim, da se spoznaš na vse.
Seveda, ker niso imeli komunizma so zato na mnogo bolši poziciji kot mi.
Samo enim pa se še vedno kolca po starih dobrih časih, ko si lahko lenaril v službi, ker so itak zate delali drugi.

Se že popravljaš. Tavševa je po plači sicer blizu sredine, ampak še vedno v boljši polovici. Takrat pa si trdila, da dobi večina poslancev več kot ona. Potem sem ti jaz lepo postregel s konkretnimi številkami, da večina poslancev dobi MANJ kot ona in izpodbil tvojo trditev. In to je dejstvo ne pa mnenje ali občutek.

No samo poglej kaj in koliko pišeš v ta forum. In koliko svojih subjektivnih mnenj, ki so za tebe že kar dejstva, si podala v tem času. Beri se pa ti bo vse jasno. O zadnji aferi Zidar-penko ti je vse jasno in veš več kot policija, tožilci in sodstvo skupaj. Zate je vse samo predvolilna farsa, v kateri sta oba akterja popolnoma nedolžna in sta samo žrtvi janševih spletk. Pa tudi Šrot je zate pravi (hm le koliko on plačuje snažilke v laškem) in ga celo hvališ. Beri se nazaj. Vse kar ti ustreza, da pljuvaš po Janši in vsem kar je z njim v zvezi, ti pride prav. Samo druga stran je zate čista. sicer ti bo pa že jeseni vse idealno.

Veš, če bi argumentirano s pravimi dejstvi dreznila v pravo smer, bi bil pač tiho, ker ne bi imel nikakršnih protiargumentov. Ker pa nakladaš kar nekaj po občutku in ker si ti tako zdi, ti zato na najočitnejše kikse odgovarjam in še to takrat ko vem ,da stvari niso take, kot trdiš.

to da si nadomestljiva je pa itak očitno. Namesto, da bi kaj naredila za na sebi, da postaneš bolj nenadomestljiva, se greš raje nekakšen ideološki boj tu na forumu in verjetno še kje. Tipična poraženka – edino kar znaš je jamranje, kako je vse narobe in sploh slabo.

Vedi da ti nobena vlada ne bo pomagala, če sama ne boš naredila nič za sebe. Jaz sem se že zdavnaj spustil na realna tla in zato vem, da vse kar se mi zgodi, pa naj bo to dobro ali slabo, je rezutat mene in mojih odločitev. Samo jaz sem odgovoren za vse v svojem življenju. Kriviti neko vlado ali delodajalca ali kogar koli za svoje neuspehe, sam pa ne narediti nič je čisti idiotizem.

Samo v vednost: ni samo JU prisesana na proračunske vime, ampak še malo morje spremljajočih dejavnosti. Pa tudi nekatera podjetja iz privatnega sektorja prav pridno črpajo državna sredstva oziroma jim le ta predstavljajo večino realizacije. Vsem tem pa je skupno to, da trg ne odloča o njihovih plačah, ampak predpisi.

Saj ni res pa je, kot si že opazil, lahko ninej vržeš ob zid, sesekljaš v zrezek, ji pred oči pripelješ DEJSTVA, številke, članke, slike… ona bo do nezavesti lajnala svoje nergumentirane obsodbe na račun Janeza Janše in trenutne vlade.

hehehem hvala za analizo, je zanimiva res.

kdo od vas pa me je že postavil ob zid in pokazal dejstva, ne mene ne večina Slovencev, ja.

ja koga pa naj po vaše kritiziram za stanje kakršno imamo, vas al kako, ste vi odgovorni, mislim da ne, ste le eni tistih, ki slepo zaupa in verjame JJ in njegovi vladi, jaz pač ne in razmišljam s svojo glavo, kar pa za vas ni mogoče.

če je ta vlada naredila kaj dobrega sem pohvalila, slabih potez pa ne bom in pika. A vas res nič ne žre, da gre iz proračuna toliko denarja za socialo, medtem ko kapitalisti kujejo ogromne dobičke, al kako. Hja očitno ne, saj podpirate prav vsako potezo te vlade, me zanima kaj bo po jesenskih volitvah, koga boste pa takrat hvalili ali kritizirali, od mene lahko pričakujete kritike tudi naslednji vladi v kateri ne bi bilo JJ, kaj pa od vas (pa vem da boste kritizirali edino le vlado v kateri ne bo JJ).

nikar se ne živcirajte, če ti grem na živce itzpusti moje poste pa bo.

samo toliko dragi moj- še nihče ni delal namesto mene, brez skrbi in upam da mu tudi nikoli ne bo treba, seveda pa nikoli ne reci nikoli.

sanja o neki minulosti, je kakor Sonja Lokar, ki je solzna odhajala za preteklostjo KP….

ne ve, da so naše bivše firme npr. TAM, Iskra….morale crknit v takšni obliki, saj je bilo umsko in fizično kot celota nemogoče dirkati s koncerni kot so MANN, Mercedes,Siemens, Liebherr…..
samo Siemens ima v Erlangenu zaposlenih v razvoju daleč čez 1200 “unijev, magov in doktorjev znanosti-trust mozgova”…vse to se pozna po ustvarjenem dohodku, saj imamo na žalost kljub možnosti “zastonj šolstva do uni” premalo takšnega. škripa pa tudi tam.
kadra.

sanja o neki minulosti, je kakor Sonja Lokar, ki je solzna odhajala za preteklostjo KP….

ne ve, da so naše bivše firme npr. TAM, Iskra….morale crknit v takšni obliki, saj je bilo umsko in fizično kot celota nemogoče dirkati s koncerni kot so MANN, Mercedes,Siemens, Liebherr…..
samo Siemens ima v Erlangenu zaposlenih v razvoju daleč čez 1200 “unijev, magov in doktorjev znanosti-trust mozgova”…vse to se pozna po ustvarjenem dohodku, saj imamo na žalost kljub možnosti “zastonj šolstva do uni” premalo takšnega. škripa pa tudi tam.
kadra.[/quote]

hehehe, a res???

hehehe!!!

New Report

Close