napake
Hvala za odgovore, ko tole pišem se lomim.. nič me v življenju še ni toliko prizadelo kot izguba njega pa sem dala že veliko v življenju čez. Da odgovorim na par vprašanj, ja sedaj so mi tudi prijateljice povedale, da znam biti pikra, ko izgubim živce. Ne, pri njemu nažalost nisem videla znakov, da je njegova živčnoba oz. nezadovoljstvo zaradi mene, nikoli mi ni nič povedal, še kakšen dan preden me je pustil mi je pisal najdražja žena, love you (zdej pa pravi, da so to bili še zadnji atomi ljubezni ali energije..), ker odkar ga poznam je bil bolj obremenjen tip človeka, redko se je znal čist sprostit (razen ob meni, ko sva bila sama .. drugače ga je živciral ves svet) .. ko je prišel otrok pa je ratal živčen tudi doma.
V bistvu priznava, da ni za družino (zaradi travm iz otroštva) in še tisto nekaj ljubezni, ki jo je imel do mene je zatrl (govoril, da razum mora premagat čustva in zdej v 1 mesecu mu je ratalo) zato, da lahko uide iz družinskega življenja, ki si ga očitno res ne želi. Rekel je, da se bo posvetil biznisu ter da bi ga družina samo ovirala.
Jaz se pa lomim, ko gledam dnevno (noče se še izselit, dokler ne bo pravnomočno) transformacijo človeka (ki ga ljubim in je oče mojega otroka), ki je bil vedno dober, pozoren in ljubeč do mene v nekoga, ki iz dneva v dan postaja slabši do mene. Lažje bi mi bilo, če bi se odselil in bi si mislila, da tudi njemu ni enostavno in da čuti še kej do mene. Pa ne nujno zato, da bi bila skupaj (čeprav bi naredila vse, da bi) ampak zato, da ne bi bila tako razočarana nad njim. Zato, ker se mi zdi kot, da sem živela 13 let s tujcem, prej toliko, zdej nič .. ne vem, verjetno je to normalno, ko se veza konča.. samo jaz vem, da mu tega nikoli ne bi naredila.
Najtežje je zato, ker me nikoli prej ni poslal kam … in enostavno ne dojemam kaj se mi dogaja. Itak ima pa skozi dvoumne, očita mi to dretje, nato pa v enemu trenutku reče, pa sej mogoče to sploh ni razlog, ampak je kao nekaj najbolj očitnega kar mi lahko očita.. neki v tem kontekstu. (pa recmo, da druge nima)
Jaz bom raje več ali manj kar tiho, ker moja mnenja niso dobro sprejeta, posledično so očitno nekoristna – pa da se ne matram zastonj 🙂
Bi ti pa postavila eno vprašanje, ki se mi zdi ključno v procesu zbijanje tega tipa s piedestala: kakšen moški zapusti svojo družino, še več, družini pove, da mu je odveč in da ga duši? Torej ne (le) partnerka, ampak družina.
Ah ženske trapaste 🙂
Evo vam kle VSE razloge, zakaj moški nočejo žensk, ki je imela že več kot 2 pred njim – baba misli, da je “njen” popoln, čeprav je v resnici tazadnji luzer. Ampak ona seveda tega ne ve (ker jih je imela premalo).
In potem uboga reva z zlomljenim srčkom joka za enim bebčkom, ki se iz nje dola norca. In bolj ko jo zanemarja, bolj si punca razbija glavo s tem, kaj bi še lahk naredila za svojega polboga. Here’s the answer: NAČEVLJAJ GA. 🙂
Sam se pa tipu dobro godi. Lepo mu otrok laufa, itak si bo vse kar bo dobrega naredil v lajfu (otrok), pripisoval zasluge. Lepo je dal poroko že skozi, kadarkol lohk nazaj priteče na karto “imava otroka” skupaj, sedaj ga verjetno namaka v nek sladek heroin (mlajšo dekltece, ki ji lahko naklada cele dneve, ona pa ga tolaži v svojem objemu, medtem ko ji želi med koleni in ga revčka miri, tolaži, medtem ko ji on mal mucico popapa in gasi svojo potrebo v njej. No kar je pa res vrhunsko, ta žena rojevalka ga bo še IZPLAČALA. Pa če se nimajo eni NORO dobro. Meni je to WTF. Prvič v lajfu slišim, da bi tipa neka ženska izplačala. To je tako kot v bibliji, tisti izgubljeni brat. Prvo ga je fotr izplačal, ko je pa vse pognal, je prišel nazaj in fotr ga je imel še raje, ker se je izgubljena ovčica vnila, win-win situation. Pa ta tvoj tip ni neumen. Zdele bo frajerja špilal z mlajšo, ko bo med zlizal, denar spušil (gre eno z drugim), bo pa pritekel nazaj, malo pojokal in ga boš nazaj vzela, pa bo spet lepo očka, kot da se ni nič zgodilo. Če ti kaj laska, nisi ravno neumnega desca dobila, morda na ostalih področjhi lahko kaj rečemo, samo PLAN (za svojo rit in kurca) si je dobro zamislil, hehe.
No kot prvo se seveda lahko motim in reveža brez potrebe obsojamo. Kot drugo pa, morda ti tako paše, mu plačaš lepo gonjenje, potem pa pride nazaj in sta srečna do konca svojih dni, enim tako odgovarja in vzamejo v zakup, gledajo dolgoročno, kar komu paše. Toj to.
Hvala za mnenja, ja izplačat ga moram, saj je lastnik svojega deleža stanovanja tudi on.
Sama imam dobro redno službo on je nima in ne more on dobit kredita.
Ne, enkrat, ko odide in ga upam prebolim, ga ne bom več vzela nazaj. Po eni strani bi raje videla, da ima drugo bi ga vsaj sovražila.. takole pa, ko se pogovarjam z ljudmi, ki naju poznajo, mi rečejo, da se vidi, da ima hude probleme sam s sabo (sicer to ni opravičilo, vendar družino težko prenaša.. saj je imel mom mamo in fotra, ki je izživljal svoje frustracije na njem.. od osnovne šole naprej je moral on kot otrok skrbeti za gospodinjstvo in bog ne daj izražat svoje mnenje oz. čustva) tako, da stvar je včasih lahko kompleksnejša in ni nujno vedno druga ženska (ne rečem pa 100% da ni).
Do sedaj je bil pač vedno fer in dober do mene tko, da težko preklopim, čustev ne moreš kar ugasnit.
Ja la potem pa ga probaj izvlečt na terapijo, če se da še rešit, če si noče pomagat, potem lohk res le izstopiš iz ladje, predno potone. Pa veš da si ga dolžna tudi preživljati ?
50. člen
Zakonec, ki nima sredstev za življenje, pa brez svoje krivde ni zaposlen, ima pravico,
da ga drugi zakonec preživlja, kolikor je to v njegovi moči.
50a. člen
Za preživninska razmerja med zakoncema v času trajanja zakonske zveze ter za
preživninska razmerja med zakoncema po prenehanju življenjske skupnosti
zakoncev, se smiselno uporabljajo določbe o preživljanju zakoncev po razvezi
zakonske zveze.
Tok k eni nabijajo, da je poroka zgolj papir. Ne, gre za PRAVNO POGODBO. S poroko greš nekomu za POROKA za življenje. Kot greš za POROKA pri kreditu, greš tukaj za ŽIVLJENJE, tko da ni hec, poroka je ZAKON! 🙂
64. člen
(1) Sodišče razveže zakonsko zvezo na podlagi sporazuma zakoncev, če sta se
sporazumela o varstvu, vzgoji in preživljanju skupnih otrok ter o njihovih stikih s
staršema v skladu z določbami tega zakona in če sta predložila v obliki izvršljivega
notarskega zapisa sklenjen sporazum o delitvi skupnega premoženja o tem, kdo od
njiju ostane ali postane najemnik stanovanja in o preživljanju zakonca, ki nima
sredstev za življenje in brez svoje krivde ni zaposlen.
Ja nič, pol če mu boš izplačala flat pa dajala preživnino, si (bila) potem pa res dobra žena, vsaj na tem področju.
http://www.uradni-list.si/1/objava.jsp?urlid=200469&stevilka=3093
Mam vse naštudirano, sem pravnica. Ne zahteva nič več kakor mu pripada, še to ne, je fer tudi glede tega. Zato tukaj tako “jokam” zaradi njega, ni vse črno-belo.
Pravi, da se nikoli ne bo soočil sam s sabo.. očitno raje zbeži in se bo baje vrgel v delo. Pa itak pravi, da me ne ljubi več, ampak me ima samo še zelo rad in pred pol leta to ne bi mogel narediti, ker me je še močno ljubil.. vsa čustva, ki jih še ima pa zatira zato, da lahko to spelje do konca. Ful ima motivacijskih napisov na računalniku, na roki… v smislu ne obupaj, spelji zadevo do konca. Prošnje niso pomagale, laganje, da mi je kao že vseeno tudi ne tko da…
la si pomislila, da bi mu pomagal do zaposlitve. Se ti v bistvu splača v obeh primerih, poglej.
Če mu dobiš službo, sploh če bo vsaj bližje tvoji plači, se bo morda bolje počutil, saj sedaj se morda tudi zaradi tega počuti kot skret, saj ti lahko bolj malo nudi, če ne nič. Mnoge moške to prizadane in raje gredo, se počutijo da niso moški. Morda se vama bo tudi odnos potem uredil, saj se mnoge ženske ne zavedajo kako pomemben faktor je to, da moški zasluži manj, v tvojem primeru pa je res totaln šrot v njegovi glavi (ti dobro plačo, on pa nezaposlen!), poglej 2:45-2:55 https://www.youtube.com/watch?v=Dw6VE8jjP-0
Jaz veliko parov poznam, ki so razpadli ZGOLJ zaradi tega, pa ženski še dolgo (oz nikoli) ni kapnilo, da je bil to razlog.
Kot drugo pa se ti to izplača zato, da ti ne bo sodišče naprtilo PREŽIVNINO zanj, tudi ko bosta že ločena si dolžna skrbeti zanj, odvisno kaj bo reklo sodišče.
No lepo bodi 🙂
Ia a mu ne bi mogla dobit službe, kaj pa če bi tebi pomagal. Če si (samo) pravnica, potem ne vem, sam če si pa odvetnica al pa vsaj višja pravnica, pa ti sigurno lahko kaj pomaga ? A skupaj nebi mogla delati, daj mu občutek da je VREDEN, koristen pa to…
Lej jst osebno vem, da ne bi mogel biti z žensko, k več zasluži od mene, pa ne gre za egotrip, eni imamo PROVIDERsko vlogo, se ne počutim dobro.
Sej če ne veš kakšen je recept, kako eni par razdrejo, poglej. Nek uspešen moški zaposli žensko, ki mu je morda že na začetku všeč, ali pa kasneje. Vidi kako se ujameta, delovno mesto je kar dober pokazatelj. Potem pa če hoče “zaključiti” posel in je ona še v vezi z nekom. Ji samo da VIŠJO plačo, kot ima njen in NARAVA naredi svoje. Al jo bo on zapustil, ker se bo počutl kot skret, ali pa bo njej kapnilo, da ona prinaša (glavnino) denarja in ga bo sterala, saj si ženske želijo še bolj uspešne moške od sebe, praviloma (razen dominantne oz možače), sploh če jo na drugi strani vabi uspešen direktor, pri katerem dela 🙂
Ja žal pri mnogih tu tudi ostane. Če tip nima službe, sploh pa na drugi strani ima zgleda uspešno ženo (pravnica, če ne odvetnica) in si ga totalno kastrirala. Lahko ima 10000 problemov, pa se z vsakim ukvarjaš brez uspeha. Najdi mu službo, pa bodo morda vsi odpadli. A ne more delati s tabo v tvoji pisarni, vsak dober pravnik, kaj šele odvetnik, ima pomočnika kajne ? Naj bo tvoj tajnik ali kaj podobnega, bi šlo ? Al pa naj odpre s.p. al karkol, pa bo tržil kakšne pravne storitve zate al pa kaj. Jst mislm da bi to znalo biti še za probat. Lej že mama ga je razočarala, mu ni hotla pomagat za job, morda bi še tukaj probala no.
Če pa delaš za koga, a se neb mogla zmenit, da pomaga vsaj honorarno, pa si preračunala če bi dali tebi malo nižjo plačo, pa še njega zaposlili, morda pride bolj ugodno saj so visoke plače najbol obdavčene, tako pa bi bili 2 nižjega razreda, odvisno a ga daješ v olajšavo. No take stvari. Ključ pa je, delo osvobaja.
Ia, a se ti zdi to za premislit ? Dela vsaj za 4h na dan s tabo, morda bo dober pa ga zmotoviraš, da gre pravo študirat, če še ni, morda postane odvetnik, kaj veš. To je en redkih vrhunskih poklicev kjer starost ni diskriminatoren faktor, tko da ma še čas. Jst mislim, da je to za probat no. Pa že tisto z dvemi plačami namesto ene, morda bi vama še več ostalo ob istem strošku za firmo, morda pa se pokaže kot koristen že tam ko delaš, al pa mata dopolnilp dejavnost. n-o neki v tem smeri a se ti zdi kaj zanimivo ? Vsaj vprašaj ga, če se tebi zdi vsaj možno, da ne bo še teb službe zajebal hehe, sam za probat bi blo morda, to moraš ti ocenit.
Ah, s to službo se j… že par let, poskušam še sedaj mu zrihtat službo, vendar nisem tako visoko na položaju, da ne bi bil nekdo še višje. Tako, da mi ne ratuje.. vem, da je bil oz. je posledično tudi zaradi tega živčen in nezadovoljen. Čaka, da ga izplačam saj se boji, da bo še brez tega ostal (sploh pravi, ker sem pravnica in bi ga lahko zafrknila.. pa ga ne bi saj nisem tak človek).
Cel kup problemov zaradi katerih bom izgubila, bova izgubila.
Na terapijo noče it z mano, hodil je nekaj sam k psihologu in mu je baje rekel, da mora bit manj toleranten in da rabi ogromno pozornosti, ker je v otroštvu ni imel … in jaz sem izpadla iz igre. Da bi se pa soočil s svojimi starši, pa ne.
2:45-2:55 https://www.youtube.com/watch?v=Dw6VE8jjP-0%5B/quote%5D
Če se morda ni slišalo v clipu, tole reče “Please let him earn more money than I do, you might not understand that now but believe me, you will one day otherwise that’s a recipe for disaster.”
VIR: http://www.imdb.com/title/tt1193138/quotes
Nisem privat tko, da ni samo od mene odvisno, nisem odvetnica..
Točno dva tedna predno me je skenslal je ustanovil firmo in bo poskušal nekaj ustvarit (vedno sem ga spodbujala, saj ima res dobre ideje) in je rekel, da bi ga družina samo ovirala, saj bi imel slabo vest, da se družini ne more toliko posvetit.. tako, da se bo sedaj skoncentriral samo na delo.
Pa kaj vam moškim je to res tak problem (sej prek študenta je delal toliko, da je zaslužil skoraj oz. je zaslužil mojo plačo.. sam ni pa to redna služba in vsekakor ni primerna izobrazbi) da bi pustili, da družina razpade.
Da ni namesto TUDI prej PREDVSEM. Probaj še to rešit, če ne drugega, da lahko ta faktor izločiš. To je zelo pomemben faktor pri tipih, sploh če je tak bolj trmoglav (kot se vidi) pa hoče vladati/voditi. Taki se počutijo kastrirani. Ta faktor ženske prezrejo (izhajajo iz ženske perspektive) velikokrat, je neverjetno.
Sej pravo je dost univerzalna stvari, kaj če bi mel on s.p. nase al karkol, pa da prodaja pravne nasvete, lohk si ti v ozadju vsaj. Lahko gre na pravni faks, sej to je hitro lahko, se da v 1-2letu stisnit, bo pridobil samozavest, lahko ima(ta) pravne nasvete, če nimaš kakšne hude konkurečne klavzule pa sploh. Kaj pa to, da tebi dajo namesto visoke plače, 2 nižji, pa pride firmo isto, na koncu pa vama morda ostane še več (nižji razredi). Primerjaj obračune plač, tvojo al pa 2 enaki, ob istem strošku za firmo. Pa pač kako bi vplivalo na dohodnino. Se ti zna izplačati, ga imaš zaposlenega, pa še več vama ostane 🙂
Jst bi ti predlagal še to oz. vsaj pogovori se z njem kaj si misli o tem. Po moje bi se dalo vsaj al pa lih tok, da rečš “sem svoj deu naredila, tudi služba ni pomagala” a veš, da si spokojna potem, da si res vse naredila, ker to da je brez služba zna bit tok velik problem, da so ostali samo periferija tega primarnega.
Sej si pravnica, boš že najdla, folk rabi vsega boga. Pa naj dela nek PRO-bono, da dobi skills, morda ga plačajo 4h, pa mu ti pomagaš v ozadju, sigurno maš socialno mrežo, nek bi že vzeli možeka, vsaj za 4h, pa četud ti vrneš protiuslugo, rešiš nekaj primerov na mesec, če ne tko pa drugač….
DA, ogromen. To je OGROMEN faktor. Dobro ti si odvetnica, zdej si pa šele predstavljaj kako se moški počuti ob ženskah, k vlečejo res dobre denarce. Mene ena ni razumela, zakaj sem se je izogibal včasih, kaj pa naj ji nudim ? Moraš imeti vsaj isto, če ne ni nič. Zato imajo ženske ki zelo dobro zaslužijo zelo problem dobiti tipa. No mene je sicer to motiviralo, samo je težko, nekatere imajo 3x povprečno plačo, zato imajo lahko res super uspešne moške, ki jih je peščica al pa copatarje. Zelo pomemben faktor v glavnem, sploh za tak karakter k se kaže, da je tvoj mož.
Pusti preko študenta, saj verjetno tudi primerjaš njegov pa tvoj prejemnik na TRR, to ni isto! Študent je klošar (iz rok v usta), zdej so neki spremenil baje, ne vem več dejtalov. Samo to ni isti imenovalec!
Ni dopusta, bolniških, regresa, odpravnine, prispevkov (penzije), nič od nič, jutr si zviješ gleženj pa MARŠ.
Ti verjetno primerjaš njegov klošarski prihodek prek naptnice s tvojo NETO plačo ? Pozab to, to je drug imenovalec totalno. Nekak četudi dobi na TRR, do nedavno, podobno kot ti, je bil za firmo 2-3x cenejši. To ni primerjave.
ups, pravnica… a ti veliko manjka do odvetnice, potem bi ga lahko imela v odvetniški pisarni 🙂
Si prebrala to ? Je en jokal o tem, tud če je fake, so odzivi resnični, pa še link na sorodno temo spodaj oz ti dam tega pa unega direkt spodaj
Punca po novem zasluži več od mene
http://med.over.net/forum5/read.php?124,10374713
Mož mora zaslužiti več od žene
http://med.over.net/forum5/read.php?151,8860905
Hm hvala, sam delam v državni upravi, na en razpis se nam je zdej prijavilo 500 kandidatov, par jih je klicalo nadrejene tko,da poskušala sem, ampak vedno je nekdo višje.
Poskušala drugje preko prijateljice, ki je vodja .. pa ni šlo… Obup skratka, sej veste kako je s službami.. jaz jo pa menjam na internih razpisih in napredujem vsako leto z lahkoto. In res sem pred kratkim zopet zamenjala (napredovala), kmalu za tem se je pa to začelo.. pa ne verjamem, da bi to res lahko tako vplivalo… ali pač?
Najboljše je, da že v štartu gledaš, da boš vsaj sčasoma več zaslužil. Če pa res padeš (pre)globoko, kot je zgleda tvoj mož, pa seveda, tudi oddidejo in pustijo družine, žal. To je velik udarec za moškega, kaj pa ti sploh še nudi ? Ti pravnica z dobro službo on pa fehta preko študenta ? Kako je pa firmo odprl ? To mi je sicer čudno no, da bi potem hotel stran, morda se hoče dokazat pa potem priti nazaj, sam to je čudn. Vsaj tok časa bi lohk počakal še, da vidi če mu bo firma zalaufala in ti potem lahko vsaj parira, če mu to ne bi šlo, lahko še vedno gre stran, kastriran. Razen če msili da ne more delat iz takega oz v takem okolju, potem mu pa najdita nek prostor d abo mel mir pa da vidiš a mu bo ratalo al ne.
Aja če delaš v državni potem ne bo šlo to deljenje plač, saj so plačni razredi, ni fleksibilno kot privat. Ja bodi srečna da si notri, interci so špica ja, to pojasnjujem mladim ženskam, da čimprej notri, pol pa preko intercev, ne pa ene predolgo študirajo, pa so že “predebele” izobrazbe, da sploh notr pridejo, se prav do intercev ne morejo 🙂
Kaj pa privat firme, pravo je dost univerzalno ? A ti dovolijo popoldanski s.p. pa pomagaš možeku, on trži pravne storitve, ti pa delaš preko s.p. kar ti najde posla.
V glavnem, odvisnk kakšna je osebnost, bolj je možat, VEČJI faktor je. Dec ima že v osnovi vlogo da prinaša ulov dam, a ni tako ? kaj ti pa lahko nudi potem, eni se obesijo, ker mislijo da družino ne morejo živeti, drugi se zapijejo, tretji so copatarji (pa pijejo 🙂 in tako naprej. Kako je bilo pa včasih oz. ko sta se spoznala ? Kdo je več zaslužil in v kakšni obliki, oba študentarja ?
Kaj pa naj tip nudi, tud če ga ti toleriraš on dobro ve kako zgleda v očeh družbe oz tvojih staršev, če vejo da ti več zaslužiš on pa zgleda NIČ, študentsko delo se pri nas, v tej družbi šteje pač isto kot brezposeln, ne štejejo delovne izkušnje, ni nič, čeprav so zdej baje neki zrihtal sam bo še dolgo tako v glavah ljudi. Več šteje da si redno, sploh nedoločen v javni upravi in drkaš kurac, kot da preko študenta upravljaš milijonske sklade 🙂
Forum je zaprt za komentiranje.