napihal 0,65
Pozdravljeni,
23.1.2015 sem napihal 0.65. Odvzeto mi je bilo v.d.
Zanima me sledeče:
1 lahko uporabljam svoje vozilo in se vozim do sodnika. Imam vsak dan 100 km do službe.
2. Prebral sem kar nekaj zadev na forumu in me zanima kako naj pospešeno ravnam,da obdržim v.d? Grem opraviti zdravniški pregled takoj. Naj vlozim kakšen zahtevek, da bo mogoče istočasno pri sodniku vse obravnavano.
3. Če se mi odobri pogojna ali je moje dovoljenje vozniško veljavno od dneva pihanja in do konca pogojne ali je kdaj v tem času neveljavnost?
Lp
Pozdravljeni, vozila ne smete uporabljati oz. voziti ne smete, saj vam je bilo v.d. začasno odvzeto in s tem izrečena začasna prepoved vožnje. V roku 8 delovnih dni boste prejeli sklep o začasno odvzetem v.d. Če želite pridobiti v.d. nazaj lahko podamo predlog na ta sklep, ki ga boste dobili, za vrnitev začasno odvzetega v.d. Hkrati je potrebno k predlogu dodati še izvirnik kontrolnega zdr. pregleda. Sledilo bo tudi zaslišanje pred sodnikom in p tem izdanje sklepa o prenehanju veljavnosti v.d. Na ta sklep se lahko vlaga predlog za odlog prenehanja veljavnosti v.d. Če sodišče sledi predlogu vam odobri t.i. pogojno v času od 6mes do 24 mes. Lp