napihal 0,84
Pozdravljeni!
Iz petka na soboto se mi je zgodila nesreče in sem si presekal ličnico. Klicali smo s kolegi nujno pomoč ampak so rekli, da moramo sami priti do dežurnega zdravnika, ker smo bili v hribih. Ker na žalost smo vsi pili sem pač sam moral pelat. Vmes so nas ustavili policaji, kjer jim je bila tudi povedana enaka zgodba. Priznal sem pa policaju, da sem tudi pil. Nato so me policaji z avtom odpelali do dežurnega zdravnika, ki je že bil z vsem seznanjen. No pri zdravniku so mi policaji tudi dali pihati in napihal sem 0,84.
Policaj mi bi moral odvzeti izpit ampak sem ga pozabil tudi doma. No nadljno me je zdravnik poslal na šivanje v bolnico.
Zanima me kakšno kazen lahko pričakujem, ali mi lahko odvzamejo izpit za dlje časa? Do sedaj nisem imel še nobenega prekrška in nisem začetnik.
Kaj moram narediti naprej ali počakam na papirje od sodišča?
Ali si lahko kako nazaj zrihtam izpit?
Lp
Pozdravljeni, v roku 5 delovnih dni naj bi dobili sklep o začasno odvzetem vozniško dovoljenje (v.d.) in s tem prepoved vožnje. Na ta sklep lahko vlagate predlog za vrnitev začasno odvzetega v.d. skupaj z kontrolnim zdravniškim pregledom. Na spodnjih povezavi imate seznam izvajalcev kont. zdr. pregledov. Nato bo sledilo zaslišanje pred sodnikom. Na podlagi napisanega se vam morda uspe izvleči brez kazni oz. z milejšo kaznijo. Drugače je za ta rezultat predpisna kazen min. 1200€ in prenehanje veljavnosti v.d. Če do tega pride lahko vlagate predlog za odlog prenehanja veljavnosti v.d oz. t.i. pogojni odvzem. Lp
Kontrolni pregled je vrjetno na tejle spletni strani:
http://www.mz.gov.si/fileadmin/mz.gov.si/pageuploads/zakonodaja/pravilnik_vozniki_2012/seznam_pooblascenih_izvajalcev_zdravstvene_dejavnosti.pdf
Na kontrolni pregled naj potem čakam, da dobim najprej sklep od odvzemu vozniške ali bi kar takoj šel delati?
Mislil sem tudi poslati kot pritožbo oziroma obrazložitev celega dogodka na policisko postajo. Ali je to sploh smiselno ali to pošljem potem ko bom dobil sklep o odvzemu vozniške?
Kako je pa s tem predlogom za vrnitev začasno odvzetega v.d. se to potem pošlje na policisko postajo ali na sodišče? Kaj morma pri tem predlogu vse napisati?.
Lp
Pozdravljeni, glede na čakalne dobe (nepreverjeno-slišim od drugih) predlagam, da se prijavite na kontrolni zdr. pregled. Pritožbo/obrazložitev lahko pošljee na policijsko postajo, kjer jo bo obravnaval nadrejeni, vendar smatram, da ne boste uspešni oz., da bo zadeva odstopljena sodišču. Vlogo igra poškodba glave, kar pa ne pomeni, da se lahko vozite vinjeni. Stvar odločitve policista ali sodnika. Ko boste dobili sklep o začasno odvzetem v.d. lahko vlagate predlog za vrnitev skupaj z kontrolnim zdr. pregledom. Predlog se pošilja na sodišče, vsi napotki bodo pisali v pravnem pouku. V predlogu morate navesti razloge zakaj potrebujete v.d. Lp
Hvala vam za informacije. Glede vožnje pod vplivom alkohola sem pa tudi sam zagovornik, da pijan nesmeš voziti ampak tokrat je bilo prvič za mene in, če nebi bilo poškodbe sigurno nebi vozil. Na žalost nihče ni mogel voziti, je pa res da če bi bili trezni vrjetno nebi bilo takšne panike pri poškodbi in bi se mogoče kako drugače razpletlo.
Še enkrat hvala za pomoč.
Pozdravljnei žal vam na nvedeno ne znam odgovoriti. Ne razumem vprašanja “kako se je zadeva razpletla” ker so vam dali za pihat. Torej ai se je zadeva že razpletla ali kaj? Lp