Napihal na pogojnem
Zdravo.
12.feb 2017 sem kot mlad voznik pijan nardil manjšo prometno nesrečo. Napihal sem za izvoz 1,14, izpit mi je bil povrjen. Vendar sem na obletnico nesreče 12.feb 2019 napihal na pogojnem 0,93. Vem, da vozniška ide u tri krasne. Izpit koliko vem, lahko grem delat takoj, vendar me zanima po kolikšnem času bo spet prisoten v denarnici. Star sem 23 z službo in obveznostmi za prevoz starih staršev, če je možno, da se mi upošteva in se mi povrne po vsaj pol leta. Lp
Pozdravljeni, ponovno lahko pridobite vozniško dovoljenje (v.d.) po poteku prepovedi. Na UE se osebno pozanimajte kdaj lahko pridobite v.d. nazaj. Pred tem lahko opravite vse obveznosti za pridobitev v.d., razen na izpitno vožnjo se lahko prijavite po poteku prepovedi. Kdaj je to se pozanimajte na UE. Lp
Imam par vprašanj glede pogojne. Po prekršku zaradi alkohola sem dobil pogojno 12 mesecev. Na sklepu je datum 4.4.2018 in v njem piše da začne pogojna teči naslednji dan po prejemu. Sepravi če sem prejel npr. 10.4.2018 imam konec pogojne 10.4.2019? V času pogojne sem opravil vse obveznosti. A moram po koncu še kaj? Dobim kako pošto? Kako je z kazenskimi točkami po pogojni? oz. koliko jih ”lahko” dobim?
Pozdravljeni, tako je kot ste napisali. Pogojna doba vam poteče npr. prejem sklepa 10.4.2018 +12 mesecev je 11.4.2019. Začetek se šteje naslednji dan od prejema. Če ste opravili vse obveznosti in dostavili dokazila na sodišče potem ne rabite nič več. Pošte ne dobite. Kazenske točke so vpisane v evidenco in bodo ostale dve leti vpisane, potem se brišejo. Vmes so neaktivne, če ne prekršite pogojne. V tem času ne smete dobiti nobene točke, če jih bo v.d. prenehal veljati in boste dobili obvestilo po pošti, da vam je prenehal veljati. Lp