Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek napitnina

napitnina

ali na dopustu – recimo na hrvaski obali, dajete natakarjem, v hotelih … napitnino? Jaz never, zato pa cakam na vecerjo po eno uro.

napitnin ne dajem. plačujem s kartico.

grem pa vsakič v drugo restavracijo, kjer me hitro in dobro postrežejo ker pričakujejo napitnino ☺

Samo v državah, kjer je to običajno (Grčija, Mehika) drugje ponavadi ne.

ja, ampak tam nekje 1€ – ponavadi zaokrožim navzgor, ali pa rečem zaokrožite na x …

Če plačam s kartico, dam 1€ oz. 5 kn, “za kavico”

Sobarici. Sobo nam je vsak dan lepo uredila in dekorirala, vsak dan sveze brisace. Zaradi moje geste je otrokom prinesla darila. Na koncu smo bili vsi zadovoljni.

Na hrvaskem vedno pustim napitnino.nasim slovenskim kretom nikoli.si ne zasluzijo imajo ze tko doat nabite cene.lp

(skoraj) vedno pustim napitnino za storitev. avtomehanik, natakar, sladoledar, dostava hrane na dom, karkoli.
na dopustu (Hrvaška), v Sloveniji, v Srbiji, v Parizu-kjer pač sem.
da ne zaokrožim zapitka navzgor, mora bit res namrgoden(a), nesramen (na).
še nekaj sem opazila: ko kaki punci v lokalu pustim napitnino, takoooo začudeno pogleda (tisto-a reees? punca punci…) in se še lepše nasmehne.

V veliki meri, da.
Plačamo s kartico pa družba zbere cekinčke tam evrček pijača…do tri restavracija.

Kot punca sem veliko delala preko študenta in sem si za vedno zapomnila, kako so mi napitinine polepšale dan ☺ ne dajem je ob slabi uslugi, drugače pa več ali manj vedno.

V restavracijah dajem napitnino.
Na Hrvaškem zadnja dva dni nisem več menjala denarja v kune, ampak sem plačevala s kartico.
Kar me je začudilo je, da pri plačilu s kartico nisem mogla vtipkati napitnine.
V tujini je to vedno mogoče.

Da vedno, plačujem s službeno kartico.

Samo v Grčiji, Ita, Franciji, Španiji, Srbiji, Črni Gori, Turčiji. Drugod ne. Ne Slo, ne v Avstriji, Hrvaškem, Nemčiji, Švici, Madžarski, Danskem, Nizozemskem.
Drugje pa niti nisem bila.

če se le da, ne zahajam v restavracije in lokale, kjer si ne zaslužijo napitnine.
in jo tudi dam, razen v izjemnih, zelo redkih, primerih.

Vedno, dam napitnino. Če grem na pijačo zaokrožim na 1€. Če jemo zaokrožimo na 5€.

Razen če je res kaka katastrofa.

Brez tega pa res ne gre………….

New Report

Close