Najdi forum

Splash Forum Arhiv Finance in kriptovalute napoved za dohodnino od prodaje delnic

napoved za dohodnino od prodaje delnic

Izpolnjujem obrazce za napoved dobička in nič ne razumem…??!! Kot da sem z drugega planeta. Kupila in prodala sem tistih nekaj malo delnic NKBM in sedaj bom dobila večjo kazen, kot je cel dobiček, če ne bom prav izpolnila. Prosim, naj mi lahko kdo pomaga. Ali je pravilen obrazec”Popisni list vrednostnega papirja oz.investicijskega kupona ________”? Kaj napišem na črto? Kaj hudiča je zaloga v.p. in zadnji stolpec…?
Brala sem nekje, da lahko stroške , ki so nastali pri prodaji, uveljavim kot olajšavo – pa tudi tega ne vidim nikjer na obrazcih.
Upam, da drugi nimate toliko težav. Res pa je, da nimam izkušenj z delnicami… Hvala.

Kaj pa kupuješ delnice, če ti je napoved dobička tako odveč!!

ula, zraven obrazca so navodila -če jih ni,jih najdi na tenu( zanalašeč ne povem, kje) .
stroškov ne uveljaljaš, so 1% normirani. ti samo vpišeš število in začetno vrednost VP pred in po prodaji
Zaloga je pa točno to kar piše: zaloga, torej koliko papirjev še imaš – če jih nimaš nič, to napišeš, ne

aja, svetovanje free of charge, za zdaj -lahko pa bi del dobička dala za dobrodelne namene – recimo za pivo, če se že greš kapitalistko, hehe

Uh, hvala. Sem si že sprintala navodila, nekaj izpolnila…bom še na davčni pokazala – upam, da je ok.

New Report

Close