napredovanje
sicer ne spada v “mesto”, vendar najdaljujem misel iz prejšnje teme, Gabrijelovo, da vsi ljudje napredujemo, jst se ne bi strinjala s tem. Govora je bilo o biološkem napredovanju če sem prav razumela, jst pa govorim o duhovnem. In ne, skozi življenje ne napredujej(m)o vsi.
Poznam ljudi, ki še na smrtni postelji niso pripravljeni rečt sosedu, dejva se že enkrat nehat pravdat za tistih pet metrov zemlje
ko žena reče možu, vem tud jst se moram spremenit če želim da nehaš pit
ko mama in oče enostavno sprejmeta da je sin gay
ko si rečeš, odpustim svojemu očetu/mami saj vem da ni znal/a, zmogel/la drugače
ko sprejmeš, da tvoj otrok ne želi uresničevati tvojih ampak svoje sanje
ko se ženska odloči, da ne bo več nesrečna, otožna, depresivna, se smilila sama sebi, ampak bo zavoljo sebe in družinske sreče nekaj naredila na sebi
ko fant ki želi zapustiti dekle to pove, ne pa da jo enostavno začne ignorirat…
ko znam vržt dol slušalko ko me nekdo na oni strani “sekira”
ko znam rečt ne
ko znam rečt oprosti, žal mi je
vem, tema je zatežena, ampak ko govorimo o napredovanju, se spomnim na take in podobne reči
kakšne so pa vaši “napredki”? moj je npr. tisti, ko se ženska odloči da ne bo otožna in se smilila sama sebi kako je obremenjena z gospodinjstvom, službo…
lep dan
Hmm, ne vem, če je napredek to, da sm se odločla, da ne bom več pred televizijo pojedla goro kokic in čokolade. Kr morm pol naslednji dan pa to vse pokurt.
Aja dejte mi rečt ženske, kaj pa če recimo ne morš določene stvari odpustit, pa čeprav veš, da bi bilo pametno, pa si tolk trmasta da ne gre? Kaj je pa pol to? A to je tudi napredek, da sm spoznala, da ni vredno odpustiti?
duhovnost je ena od izmišljotin človeštva,nekaj v stilu Nessi ( saj poznaš “POŠAST” iz loch ness-a), vidimo globoko temno jezero in namesto ,da bi videli enostavno to kar je tam se nam zdi da se pa vendarle nekaj skriva v njem; duhovnost nam pomaga prenašati neznansko težo bivanja in obstoja ter nam ponuja možne odgovore na tri osnovna vprašanja človeka-Kdo sem?
-Zakaj sem?
-Kam grem?
drugi problem duhovnosti so pa tako imenovani “lažni preroki”- že dalaj lama je rekel da naj nihče ne išče druge duhovnosti kot te ki se nahaja v krogu 800 km okoli njega,najprej najdi mir v sebi in pusti živeti, potem pa ugotoviš da ni kaj odpuščati, ker ni nič kaj takega na svetu zaradi česa bi se bilo vredno obremenjevati in s tega stališča ima še kako prav vanchyka- njen edini “problem” na svetu so kokice, čokolada in seks
Ej Gabrijel, mislim, da maš prav. Jaz sm oseba ki se ne obremenjuje in mislim, da počnem stvari z enim razlogom in zakaj bi jih potem opravičevala, kr sm tko vedla kaj delam. Ni tko?
Sicer pa nisem žaljiva do drugih, spoštujem ljudi, še posebej prijatelje, družino in znance, tko da mislim, da je obremenjevanje z različnimi stvarmi potrata časa in živcev.
tako ja, to je duhovnost, to sem jaz. Če verjamem oz. vidim nessy v jezeru, potem tudi tam je, če ne, je ni. Samo živali vidijo oz. zanavajo “pravo resničnost”, ljudem je resničnost pogojena s spominom, s soc.vzorci…
tko da, lahko je moj problem čokolada ki jo pojem preveč ali nerazrešeni odnosi s starši, lahko nič od tega…
vanchyka – da je napredek da si se določila da ni vredno odpustiti…po moje ne, ker še vedno nosiš breme, no, ne vem, važno da se ti počitiš svobodnejša zaradi tega