Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev napredovanje

napredovanje

Zaposlena sem v javnem zavodu na istem delovnem mestu 20 let.V tem času sem napredovala za pet plačilnih razredov več se ne da in rasel mi je tudi količnik.Po konfliktu z nadrejenim se je zgodilo ,da mi je znižal plačilni razred in količnik , ostala pa sem na istem delovnem mestu , ker dela ne smem odkloniti , ker nadrejeni smatra , da ga bolje obvladam kot tista , ki je dobila po 5 letih službe moj razred in količnik.Tako se sedaj pri nas deli in jemlje te razrede in količnike na eno leto , eni ga nismo dobili nazaj od leta 1996 , enim pa ga sploh niso vzeli.Obrnili smo se tudi na sindikat in direktorja , pa nam ni mogel nihče pomagati.Menda ima nadrejeni pravico vzeti en plačilni razred in 0.15 količnika.
če ste razumeli , vas sprašujem – kako lahko z delovno dobo pridobljeno napredovanje izgubim , čeprav delam na istem delovnem mestu?
Naj povem , da pri delu nisem storila nobene napake in , da proti meni niso še nikoli bili uvedeni kakršnikoli disciplinski ukrepi.Delo opravljam samostojno in dobro.Povratne informacije pridobljene z anketami s strani uprabnikov naših storitev so vedno pohvalne tudi imensko .
Za ogovor se najlepše zahvaljujem in vas lepo pozdravljam.

Pika4

Načeloma naj bi delavec z leti pridobljeenga napredovanja ne izgubil, izjeme pa lahko določa Pravilnik o napredovanju, ki velja za določeno področje.

Lep pozdrav,
Katarina

____________________________________________________ Katarina Lavrin Marenče, univ. dipl. prav. Zveza svobodnih sindikatov Slovenije, Dalmatinova 4, Ljubljana <http://www.sindikat-zsss.si/>

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close