Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev “napredovanje”

“napredovanje”

Spoštovani!

Delam v javnem zavodu, zaradi odsotnosti vodje oddelka za polovični del. čas direktor predlaga menjavo delovnih mest na ta način, da jaz prevzamem vodenje oddelka, dosedanji vodja pa moje del. mesto.
Jaz se s tem ne strinjam, saj v sedanjem delu uživam, poleg tega nimam vodstvenih sposobnosti. S tem je direktor seznanjen, vendar še vedno vstraja.
Vem, da je pogodba o zaposlitvi pogodba med dvema partnerjema, vendar me zanima, kakšne sankcije lahko sledijo, če nove pogodbe ne podpišem.

Hvala za odgovor. Želim vam obilo sreče, zdravja in uspehov v prihajajočem letu!

Lea

Kot sem že večkrat pisala so “sankcije” odvisne od tega, kakšen postopek bo speljal delodajalec. Lahko se zgodi, da prvo pogodbo odpove iz poslovnih razlogov in če delavec nove pogodbe ne podpiše, mu delovno razmerje preneha. Seveda pa je vse odvisno od kupa podrobnosti. Če vam samo ponuja napredovanje, ki ga sami ne želite, prvotne pogodbe pa ne odpove, potem sankcij ne bi smelo biti.

Lep pozdrav,
Katarina

____________________________________________________ Katarina Lavrin Marenče, univ. dipl. prav. Zveza svobodnih sindikatov Slovenije, Dalmatinova 4, Ljubljana <http://www.sindikat-zsss.si/>

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close