Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Naravne barve za sive lase

Naravne barve za sive lase

Vse več sivih las imam in vse več pripomb na ta račun. Očitno ljudi moji sivčki zelo motijo.

Sem se že nekaj barvala pri frizerju pa sem imela potem lase povsem zdelane, nič več sijoče, nezdrave tako, da me te umetne kemikalije na mojih laseh ne mikajo kaj preveč.

Je kaka druga varianta? Kana je menda naravna samo ni ravno prave barve pa menda je precej packanja.

Še kak drug, kak domači, recept? Aja, imam pa svetlo rjave lase. Sivi so pa posamezni lasje.

Mogoče za začetek zamenjaj frizerja.

Ker profesionalne barve, ki jih uporabljajo frizerji so načeloma dosti bolj kakovostne kot te za domačo uporabo. Če seveda frizer ve, kako delat z njimi.

Glede naravnih barv, obstajajo tudi te, ampak njihova prekrivnost sivih las je bolj tako-tako, nekaterim primejo, drugim ne. Poskusi. Dobiš jih v Mullerju, DMu …

Kana, obstaja več vrst kane, tudi svetlo rjava in črna in kaj jaz vem še kakšna, samo te so tudi nekako obdelane, ker naravna kana je rdeča. Ta načeloma pokrije sive lase, je pa packanje in smrad.

Mislila sem, če je kak res naraven recepet. Nekaj sem slišala glede orehove barve, menda iz lupin zelenega sadeža.
Rdečka pa ne bi bila :), zato me prava kane ne zanima.

Maoja babi se je do smrti barvala s tem naravnim načinom, pripravek iz orehovih lupin – zelenih. Barva je bila temno rjava, lasje pa taki, da dol padeš, kvalitetni, močni. Ne vem na pamet, se pa sigurno najde kje an spletu, veliko lupin, kuhaš + galun (nekaj kar dodaš, kaj je to pa ne evm). Spraviš v steklenice. barva je tako močna, da se v bistvu iz las sploh ne spere.

Kana je pa prava le tista rdeča (pa še ta vprašanje, koliko je prava v naših trgovinah), vse druge barve so že kemija. Profesionalne barve pri frizerju pa tudi niso neka oh in sploh varianta (ja, vem, še vsak me je prepričeval, da je le ta najboljša, da vse za domačo rabo je v bistvu barva za teskstil …). Klinac, ravno tako se sperejo dol, ravno tako uničujejo lase (drugače sploh ne gre, ker peroksid odpre las, da barva pronica v notranjost in ta postopek je enka pri profesionalnih kot pri domače uporabnih barvah). Razlika je le v dodatkih, ki so bolj negovalne barve, tu pa je razlika. ostale kao “naravne barve”, ki jih prodajajo so pa zelo zelo drage, primejo pa ze en k… sploh na sive, na nesive še kar.

Ja, kaj takega kot so orehove lupine. Samo, da bi bilo svetlejše rjave barve.
S kemičnimi barvami, pri frizerju, imam pa res take izkušnje, da so bili lasje potem čisto drugačni. Uveli, izsušeni, kot slama. Spet zdravi in sijoči so postali, ko sem vse, kar je bilo pobarvano, dala odstriči.

Lepa rjava z orehom

Orehov pripravek, katerega količina je odvisna od dolžine las, daje temno rjavim lasem globok, poln barvni odtenek in svilnat lesk. Pred vsakršnim barvanjem učinek preizkusite na pramenu las. Tako lahko ocenite kako dolgo morate pustiti barvo na laseh, kajti čas delovanja je odvisen od vrste las. Torej, za niansiranje na rjavo potrebujete:

– 2-3 skodelice zdrobljenih orehovih luščin

– nekaj kapljic rastlinskega olja

– nekaj kapljic sadnega kisa

– malo vroče vode

– ploščat slaščičarski čopič

Orehove lupine v kavnem mlinčku zmeljite v prah. Z oljem, kisom in malo vroče vode ga zmešajte v kašo, ki jo je mogoče mazati. Nato pustite stati 15 minut. Lase si umijte in jih malo osušite. Kaši dodajte malo vroče vode, da postane spet mazljiva in jo s čopičem enakomerno nanesite na lase. Lase pokrijte s plastičnim pokrivalom in v toplem prostoru počakajte, da se barva vpije. Redno preverjajte njeno intenzivnost, dokler ne dosežete želenega barvnega odtenka. Potem lase temeljito umijte.

Čudno, da imate uničene lase od barvanja. Jaz se že vse življenje sama barvam s kvalitetnimi barvami, nimam nič uničenih las, ampak lepe, voljne, svetleče. Je pa treba uporabiti še kake druge produkte, ne samo barve, potem ni problema. Dobro barvajo samo tisti najboljši in najdražji frizerji, ostali nimajo pojma.

Če te prav razumem je na ta način možno doseči tudi manj temno barvo, če manj časa učinkuje?
Recept je pa super.

Vedno sem se čudila kolegicam kako, da imajo take suhe, izsušene lase. Ko sem šla prvič k frizerju se pobarvati, sem ugotovila od česa imajo take lase. Od barve. Prvič in se je meni isto zgodilo.
Nič več barve in lasje so spet zdrav, sveži, živi.

Da lahko to za sigurno trdiš, si naslednjič ne daj na lase regeneratorja. Ker nas zanima barvanje, ne pos festum regeneriranje. Če bodo potem še vedno tako krasni, se ti opravičujem za zgornji zapis. A dvomim … ker vsako barvanje (razen kana, oreh ipd.) deluje po principu, da najprej malo “uniči las”, odpre povrhnjico (to je naloga peroksida in amonijaka), barva potem pač pronica v notranjost in obarva las. Vsi možni dodatki potem (regeneratorji, olja ipd,) pa potem za silo vsakič znova povrhnjico gladijo, za vedno zapret nazaj je žal ne morejo. Res pa je, da tu se pa pozna kvaliteta in učinek. A če tega ne uporabljaš, je slama.

zaradi pripomb na moje sive lase (kaka te si? te je slana dobila? …) se ne sekiram, sem raje bio eko naravna, torej brez kemikalij

če začneš uživati he šo wu? Sicer je res ogabno, ampak naj bi po osmih mesecih uporabe tudi vrnilo naravno barvo las. Jaz še nimam sivih, ampak kot preventivo bom pa pričela uživat. Poguglaj

oreh, ja, hvala za odličen recept in tudi razlago kaj se dogaja z lasmi, ko se jih barva.

sivolaska, naučiti se moram tvojega poguma.

kaj pa, to pa nisem še nikoli slišala. Bom počekirala.

Jaz jih jem že 1 leto (ne prah, tabletke direkt s Kitajske, variante iz VB, Švedske niso ok), lasje sivijo še naprej (ker pomagajo pri prezgodnjem sivenju, če pa je le to sivenje takrat, ko treba, očitno ne), so mi pa po nekaj mesecih popolnoma nehali izpadati in imam ful narastka. Prej sem se 20 let borila s prekomernim izpadanjem. Preventivno pa zna delovat.

No jaz že kakih 25 let uporabljam barve za lase. Na začetku bolj tiste prelive, ki se sperejo, zadnja leta (sem že čez 50) pa trajne barve. Zmeraj se barvam sama doma (večinoma barve Schwarzkopf), regeneratorja ne uporabljam, razen tistega, ki ga dobiš v kompletu z barvo, ga imam za dvakrat. Lase imam enkrat krajše drugič daljše, k frizerju grem cca 3x letno, in imam prav lepe lase, še nikoli uničenih.
Ne vem, kakšne barve uporabljate, da vam tako uničijo lase? Jih mogoče ne znate uporabljat? Ali pa imate tako švoh lase?

Jaz jih jem že 1 leto (ne prah, tabletke direkt s Kitajske, variante iz VB, Švedske niso ok), lasje sivijo še naprej (ker pomagajo pri prezgodnjem sivenju, če pa je le to sivenje takrat, ko treba, očitno ne), so mi pa po nekaj mesecih popolnoma nehali izpadati in imam ful narastka. Prej sem se 20 let borila s prekomernim izpadanjem. Preventivno pa zna delovat.[/quote]

Jaz sem začela siveti že pri 20ih. Mogoče je pa tole res pravo zame.

Zanimiv recept…..ampak razumem rpav? Orehove luščine, tiste trde suhe luščine? Da to še odda kako barvo? Da ne govorim o mlinčku…heheh

Nekak o bi mi bilo bolj logično če bi namočila orehe, ko so še zeleni…..na tak način sem si nekoč naredila olje za sončenje……

Zelene lupine, tiste, v katerih se nahaja tista trda trda rjava lupina. Mah, že ko jo primeš, imaš roke še par dni flekaste od barve. Jaz se samo spomnim, da je moja babi te lupine še sveže razrezala (nič mlela) in skupaj z nekim galunom (nimam pojma, kaj to je) kuhala, potem si pa nalila v steklenice in uporabljala.

sicer sem rada sivolaska, samo se opazi, če uživam avokado , da mi sivijo manj, oz. sivenje las se je ustavilo in zmanjšalo, pa sem zaradi tega žalostna, saj sem rada siva

ženske, sive ste videti stare, ne poznam nobenega obratnega primera.

Jaz se barvam več let in imam zdrave, goste, sijoče lase (lepše kot nekatere, ki prisegajo na natur drekasto svetlo rjavo). Uporabljam pa barve L’Oreal.

Enkrat sem brala da je dobra barva od Loreala – excellence.

ne le videti, tudi smo stare 🙂
kaj misliš, da če imaš pofarbano lobanjo, si kaj mlajša? s tem le hočeš goljufati sebe in vse okoli

Ne, sem pa videti stara toliko, kot sem (ali pa mogoče manj), ti pa boš videti starikava. Ampak tvoja izbira! Meni je hecno, ko so ženske pri 40 sivolase, zgledajo kot kake babice. Pač, nekaj je treba dati na izgled, drugače lahk imam v lajfu tudi samo 2 trenirke in to je to. Sem pač rada urejena.

Ja, res si mlada, razmišljanje imaš nekje na nivoju 14letnice.

Jaz kupujem naravno barvo Indus Valley in sem zelo zadovoljna: https://medusa-gorgon.com/product-category/ECO/vnos-na-telo-eco/

New Report

Close