Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek naravni probiotiki

naravni probiotiki

Katera živila jih imajo največ? Kaj pa dopolnila , kupljena npr. v Sanolaborju? katera so najboljša?

Kaj praviš na domače kislo zelje ?

Včasih so bili probiotični jogurti. Sedaj jih ni več videti. Meni osebno kislo zelje še bolj naredi vetrove in me napenja.

Zakaj jih ni več?

Jaz imam  MikroBIO od Nutrilaba. Sicer pa je dobra vložena rdeča pesa, tudi kumarice, jogurt tudi. Probiotične jogurte so včasih imeli pri LCA. Sedaj so le še navadni in sadni.

Kaj se je pa zgodilo s probiotičnimi jogurti? Tudi sama sem opazila, da jih ni več na policah, pa sem mislila, da so zamenjali dobavitelja ali pakungo in ne najdem.

Za kaj sploh potrebujes probiotike? A si antibiotike jedla?

na embalaži od jogurtov ne sme več pisat probiotični, to je ves keč.

navadni LCA od zelene doline recimo:

vsebuje mikrobiološki kulturi Lactobacillus acidophilus La-5? in Bifidobacterium animalis BB-12?

100 g izdelka vsebuje več kot milijardo živih mikrobioloških kultur; vir kalcija*brez umetnih barvil nizka vsebnost maščob proizveden izključno iz slovenskega mlekabrez gensko spremenjenih organizmov

Domac mlecni kefir

Odgovor na objavo uporabnika
čekdisout, 18.01.2023 ob 13:25

na embalaži od jogurtov ne sme več pisat probiotični, to je ves keč.

navadni LCA od zelene doline recimo:

vsebuje mikrobiološki kulturi Lactobacillus acidophilus La-5? in Bifidobacterium animalis BB-12?

100 g izdelka vsebuje več kot milijardo živih mikrobioloških kultur; vir kalcija*brez umetnih barvil nizka vsebnost maščob proizveden izključno iz slovenskega mlekabrez gensko spremenjenih organizmov

aaaa, so pisali kar ni res? 🙂

Če prav razumem, probiotiki našim prebavilom pomagajo pri presnavljanju hrane, sintentizirajo vitamine, aminokisline in kratkoverižne maščobne kisline. Lahko vplivajo tudi na delovanje našega imunskega sistema in sintetizirajo protimikrobne snovi, ki ovirajo preživetje in razvoj škodljivih bakterij. Beri: če samo jemlješ druge dopolnila, ki niso poimenovana “probiotiki” je dovolj. Nikoli nisem jemala nobenih probiotikov, ampak raje pomanjkanja nadomeščam z raznimi dopolnili – npr. magnezij od Krke in kolagen od Swiss Gams. Je pa seveda odvisno, za kaj misliš, da jih potrebuješ.

Moje mnenje je, da zdrava probiotična hrana ne škodi, absolutno pa le-ta ni dovolj, sploh če imamo črevesje že načeto (npr. prepustna črevesna sluznica). Danes pojemo veliko škodljive, procesirane in neekološke hrane in s tem hranimo predvsem “slabe” viruse in bakterije, zato se mi zdi kura s probiotiki, vsaj nekajkrat na leto, ne le zelo priporočljiva, ampak celo nujna.

Pri probiotikih je zelo važna specifika seva in njegov izvor, kombinacije sevov, način delovanja probiotika, sposobnost preživetja seva v okolju želodčne kisline, količinska zastopanost sevov v dnevnem odmerku in v kakšni obliki so sevi, ko se prvič srečajo z neprijaznimi sokovi želodca. Na spletu je ogromno napisanega, a potrebno je ločiti zrno od plev. Isto je s ponudniki probiotikov na trgu – tega je ogromno, a veliko tudi “mačkov v žaklju”.

Je pa za to, da se probiotik lahko dobro razraste in optimalno deluje, potrebni prebiotiki. Molkosan, koncentrirana sirotka, je en super prebiotik. Dobi se v lekarnah, Sanolaborju.

Jemljem Terranova, probiotični kompleks s prebiotiki pa še ene v  kapsulah v tablicah-ne vem imena.

Jemljem jih stalno, včasih morda par dni ali tednov pozabim, ampak potem spet, se mi zdi, da dobro vpliva na prebavo in na vse, tudi vagino, poguglaj različne vrste probiotikov in najdi ustrezno mešanico. Ko te porabim, bom morda poskusila še kakšne druge, čeprav s tem sem zelo zadovoljna.

PS: Pred leti sem jedla probiotične jogurte – samo zaradi tega, sicer jih ne bi, pa sem ugotovila, da ni vredno, ker mi jogurt naredi več škode kot koristi. Izkoristimo dosežek civilizacije, da obstajajo take stvari koncentrirane. Vem, da ni naravno, ampak še sto drugih, škodljivih, stvari ni naravnih.

priporočam, 30.01.2023 ob 23:28

PS: Pred leti sem jedla probiotične jogurte – samo zaradi tega, sicer jih ne bi, pa sem ugotovila, da ni vredno, ker mi jogurt naredi več škode kot koristi. Izkoristimo dosežek civilizacije, da obstajajo take stvari koncentrirane. Vem, da ni naravno, ampak še sto drugih, škodljivih, stvari ni naravnih.

Nekje sem zasledila, da imajo t.i. probioticni jogurti celo 4 dobre bakterije, medtem ko jih ima domac kefir cez 80. Mlecna zrnca se dobijo ma vsakem vogalu.

Potato101, 31.01.2023 ob 08:15

Nekje sem zasledila, da imajo t.i. probioticni jogurti celo 4 dobre bakterije, medtem ko jih ima domac kefir cez 80. Mlecna zrnca se dobijo ma vsakem vogalu.

Na katerem vogalu dobim zrna? Včasih sem jih imela, tudi razdajala, zdaj pa že nekaj časa ne najdem nobenga, ki bi jih imel.

takole je, 31.01.2023 ob 08:25

Na katerem vogalu dobim zrna? Včasih sem jih imela, tudi razdajala, zdaj pa že nekaj časa ne najdem nobenga, ki bi jih imel.

Ce si na fbju, poisci skupino Kefir je zdravja vir, tam jih podarjajo ljudje s cele Slovenije. Sem jih pa tudi na bolhi ze zasledila.

New Report

Close