Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek naravno barvanje pirhov

naravno barvanje pirhov

mogoče malo čuden naslov-vglavnem zanima me v čem boste obarvali jajca-zanimajo me naravne stvari:rdeča in rjava iz čebulnih olupkov,kaj pa zelena in rumena?

Iz izkušenj barvam samo še s čebulo in teranom.

Vse ostalo (rdeče zelje, kurkuma, špinača, korenček…..) ni pobarvalo.

Pred barvanjem pirhe najprej namakajte pol ure v kisu. Tako se bo barva lažje in bolje vsrkala. Za rumeno barvo pa probajte cvetove kamilic, regrata, za zeleno pa špinačo, list koprive. Pa rastline dobro prekuhajte, da spustijo čim več barve in potem namakajte pirhe. Lohk pustite tudi čez noč. Barva bo še bolj intenzivna. lp

Isto kot Barca,

drugo ne prime…..

Jaz sem pa še bolj racionalna, sploh ni potreben teran, zadostuje katerokoli namizno poceni rdeče vino, saj je fora le v tem, da se kuhana jajca popolnoma ohladijo v vinu, v katerem smo jih kuhali. Polovica pihrov pa v čebuli, seveda.

Malo spodaj … tema, s katerimi barvmai barvate pirhe … obširen opis barvanja za različne barve

jaz sem imela referat na to temo. Pobarvala sem jajca v kurkumi na dva razlicna nacina in je delovalo, jajca so bila lepe rumene barve 🙂 pa v borovnicah in so prijele na jajco med kuhanjem tako da je bla vzorcasta 🙂

New Report

Close